Apaterm lichidează asociaţiile de proprietari! Proiectul convenţiei de facturare individuală, în dezbatere
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Apaterm lichidează asociaţiile de proprietari! Proiectul convenţiei de facturare individuală, în dezbatere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea societăţii de furnizarea  agentului termic spune că acest lucru s-ar putea întâmpla din vară * Noile contracte de furnizare a căldurii şi apei calde introduc deja convenţii individuale de facturare şi plată între Apaterm şi consumator * Căldura se va putea plăti şi în tranşe lunare egale, iar factura se poate contesta * Plata facturii se poate face prin bancomat, la bancă, prin poştă sau la sediul Apaterm


Resuscitarea SC "Apaterm" SA Galaţi a determinat noua conducere a societăţii de furnizare a căldurii şi apei calde să caute - în ciuda legislaţiei încurcate şi foarte stufoase - modalităţi de intra în relaţie directă cu consumatorul. Pornind de la legile în vigoare - respectiv, Ordinul ANRSC nr. 483/2008 - Apaterm face un pas important şi propune ca pe viitor să încheie cu consumatorul o "convenţie individuală de facturare". Convenţia, în fază de proiect, va fi înaintată spre dezbatere şi aprobare în Consiliul Local Galaţi, pentru a fi pusă în practică. Până la dezbaterea din Legislativul local, considerăm că este important ca proprietarii celor peste 70.000 de apartamente branşate la sistemul public să cunoască proiectul convenţiei.

Triunghiul căldurii: Apaterm-asociaţie-consumator

În primul rând, trebuie să spunem foarte clar că între Apaterm şi proprietarii de apartamente se vor încheia nişte convenţii şi nu nişte contracte. Aceste documente, intitulate "Convenţie de facturare individuală cu consumatorul" sunt de fapt anexe la contractelor-tip pe care societatea de furnizare a agentului termic le are încheiate cu asociaţiile de proprietari din Galaţi.
Interesant este că în aceste convenţii sunt introduse şi persoanele care au centrale termice, dar care trebuie să semneze documentele prin prisma faptului că beneficiază de căldură pentru spaţiile comune ale condomeniului (blocului).
Un alt aspect este că deşi consumatorul este cel care beneficiază de serviciile Apaterm şi tot el este cel care plăteşte serviciile prestate, el se oblică prin amintita convenţie să suporte şi cheltuielile cu administratorul asociaţiei şi, potrivit practicii, cu firma care citeşte repartitoarele.

Cotele părţi, tot la mâna unor intermediari

Proiectul de convenţie precizează că "facturarea cotei-părţi din consumul total de energie termică se face potrivit valorilor înregistrate de contoarele de energie termică (pentru încălzire şi apă caldă de consum) la branşamentul termic comun al imobilului de tip condominiu (bloc)”. Că raporturile dintre Apaterm” şi consumator „se stabilesc la punctul de delimitare dintre reţeaua interioară a utilizatorului, aflată pe proprietatea acestuia, şi reţeaua publică”. Şi că facturarea se face individual pe numele consumatorului, numai că asociaţia şi firma cititoare stabilesc „cotele părţi”, iar consumatorul trebuie să plătească.
Există şi ipoteza că, pe viitor, operaţiunea de citire va fi făcută de Apaterm, pentru a evita interesele străine dintre furnizor şi consumator. Însă deocamdată acest lucru nu este stipulat în proiectul de convenţie propus.

Factura la căldură se poate contesta

Cât priveşte „drepturile şi obligaţiile furnizorului”, respectiv ale Apaterm, reţinem că furnizorul trebuie „să factureze şi să încaseze lunar, la tarifele aflate în vigoare, cantităţile furnizate, determinate potrivit prevederilor contractului de furnizare a energiei termice; să aplice penalităţi de întârziere egale cu nivelul dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare, în cazul neachitării facturilor la termen”.
Capitolul IV face referire şi la drepturile şi obligaţiile consumatorului care vizează utilizarea energiei termice livrată, dar şi posibilitatea de a face contestaţie în cazul unor nemulţumiri. Contestaţia poate fi făcută de abonatul Apaterm „prin înştiinţare scrisă şi transmisă furnizorului”, potrivit capitolului IV, art. 6, alin. b,c,d.
Numai că demersul unei contestaţii nu este aşa de simplu. La un alt capitol, amintita convenţie precizează: „corectarea sumei contestate trebuie recunoscută de furnizor, de asociaţia de proprietari, dar şi firma care citeşte repartitorul”.
Practic, consumatorul este transformat într-o minge de ping-pong între cei trei aşi ai facturării individuale - furnizor, asociaţie şi cititorul de contor, iar dreptul lui la un "arbitru" independent nu este garantat în niciun fel. „Este o procedură greoaie, dar pe măsură ce Apaterm va clarifica situaţia debitelor cu asociaţiile de locatari, fapt care se va încheia în vară,  vom fi în măsură să renunţăm la implicarea asociaţiilor”, precizează Adriana Stratulat, împuternicit special al Apaterm.

Noutăţi privind plata facturii

Achitarea contravalorii energie termice şi a apei calde poate fi făcută în mai multe feluri. „Consumatorul poate plăti exact ce consumă sau poate plăti lunar o sumă egală cu cea din anul precedent, urmând ca la  regularizare - pe care o vom face după modelul celei de la energie electrică, dar nu trimestrial, ci o dată pe an într-o lună de vară - să se coreleze factura cu consumul real al consumatorului. Cât priveşte plata efectivă a facturii ea va putea fi făcută la bănci, la poştă sau la casieriile noastre”, spune administratorul special al Apaterm.
În ediţiile viitoare vă vom oferi informaţii despre modalitatea de sistare a serviciilor în cazul neplatnicilor, despre parametri la care se distribuie serviciile şi despre cine trebuie să plătească cote părţi la subsolurile ocupate de unii proprietari. Urmăriţi-ne!

Citit 6623 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2013 17:40

44 comentarii

 • postat de oana
  Luni, 04 August 2014 18:34
  95.76.33.***
  Nu e normal daca pleaca cenzorul in concediu sa aiba un inlocuitor si sa nu asteptam 1 luna pana vine ptr. a ne semna o hartie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Silla
  Vineri, 08 Martie 2013 04:21
  O tara de idioti care nu stiu sa dea legi iar pe cele existente nici nu le cunosc. APATERM o societate de handicapati iar in Asociatiile de proprietari sunt numai timpiti care nu-s in stare sa negocieze contracte, sa faca ceva pt. proprietari ca sa le apere interesele. Sunt administratori si presedinti imbecili ce se cred a fi stapinii proprietarilor, fac abuzuri si nu le poti da peste bot decit in fata marii adunari generale care niciodata nu se intruneste ca nu vin toti locatarii care sa participe la sedinte. Turma de vite care a populat tara asta este in continua crestere. Stati dracu' ascunsi in pesterile intunecate si racoroase ca si pina acum. Vreti dreptate dar nu stiti sa cereti administratorilor nici macar statul de plata sa vedeti cit sunt platiti acesti incompetenti, citi bani iau iarna de la ISTA pt. citirea acelor repartitoare. Fiecare poate sa citeasca si sa duca consumul la administratorul incapabil care nu stie sa repartizeze costurile in condominiu. Mi-e greata de ceea traim din cauza unor astfel de personaje iar sansele de a ne civiliza sunt in continuare nule.
  0
  0
  Raportează
 • postat de valy
  Luni, 04 Martie 2013 21:24
  Poate ma lumineaza cineva, intr-o perioada de timp 1 an, am acumulat datorii la asociatie in valoare de X lei ( deoarece nu mai am servici ) ,doresc sa-mi achit datoria restanta la apaterm pana la 31.07 pt. a fi scazut de penalitati , iar presedinta de asociatie desi am adeverinta de la apaterm ce trebuie completata clar cu datorie totala restanta la intretinere ....din care: -datorii restante reprezentaenergia termica , m-a amenintat ca trebuie sa platesc total restanta intretinere catre Apaterm, iar probabil dupa aceasta ea imi va cere sa platesc din nou sume datorate la intretinere catre ceilalti furnizori . A mentionat ca aceasta adeverinta o semneaza ea ca presedinta si comtetul executiv iar eu trebuie sa execut fara sa le cer socoteala la nimic. Este normal ? Ce as putea face ? Ma aflu in situatia in care vreau sa-mi achit datoria catre Apaterm si nu pot , sunt conditionata sa-mi platesc toata datoria restanta intretinere cu tot cu amenintari ca ma aranjeazaa ea la penaliati exp[res.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 01 Martie 2013 19:34
  pentru dl Gabi (@Gabi)

  1) Oprirea caldurii cu forta este caz penal conform legii, stiam, dar eu vorbeam de intreruperea serviciului pe baza neplatii intre furnizor si contractor (Apaterm si Asociatia de proprietari) ! Ceea ce este legal 100% !
  Este o asociatie care in proportie de 80% au votat intreruperea caldurii, prin suspendarea serviciului, si apoi au fost la Apaterm presedintele si altii si ghici ce ?? Apaterm a cerut ca 100% sa fie de accord !
  Binenteles ca a fost o MINCIUNA GOGONATA pentru ca ei au contract Asociatia si nu proprietarii / locatarii !!!

  Dar ghici ce, au fost de accord cu oprirea caldurii o perioada de 2 saptamani, chiar si o luna in alt an, in sensul de a amana intrarea in functiune a caldurii la Asociatia respectiva.

  ACUM EXPLICATI-MI DVS cum sta cu cazul penal ???


  2) Pai si prestatorul cine este ?? nu Apaterm ??
  ISTA nu presteaza nici-o caldura, este doar o societate care ofera serviciu de citire / defalcare a facturii emise de Apaterm, in conditiile legii.
  Ca este bine, ca nu, sincer nu as vrea sa zic, pentru ca nu sunt decis.
  PS: nu sunt PSDist, nu sunt PDList si nici alta culoare politica.

  3) Asociatiile nu sunt entitati asa gen Dumnezeu, dle Gabi, precum vedem si noi "statul". Nu "asociatia fura" ci poate "presedintele fura", "administratorul fura", "locatarii fura (declarand indecsi la apometre apa rece falsi, modificand apometre, modificand repartitoare, modificand tevi, furand apa prin racorduri" !!
  Nu exista "Asociatiile fura".
  Cat despre dobanda... credeti-ma TOATE ASOCIATIILE si de fapt TOTI BUNI PLATNICII (pe baza carora s-au strans banii) AR FI MULT MAI FERICITI sa mai existe banii nefurati, si doar eventual dobanda furata, decat sa fie furati banii cu totii asa cum se intampla in 99% din cazuri !!!!!

  Dobanda la banca, apropo acopera doar inflatia. Acea dobanda nu este un castig (ca asa vede "statul roman" si mai si il impoziteaza) ci doar o masura de a nu pierde valoarea banilor cu inflatia, si o masura de protectie impotriva hotilor.
  (cine tine bani in casa si nu la banca, este un mare idiot)

  4) eu am sa mai citesc, mai invat, este parerea mea - nu zic ca este adevarul dvs, nu servesc nici-o portocala si nici-un PSD si asa mai departe.

  Ca incheire, vream doar sa stie lumea clar, in opinia mea, ca asa cum zicea si Adrian Nastase (puscariasul azi - nu ma intereseaza culoarea lui politica repet) "sunt doua - trei Romanii" !
  Si exista "Romania celor care inteleg sa mearga mai departe si sa nu mai astepte de la altii, si sa lupte pentru ei insisi" si "Romania celor care spera ca ii ajuta statul"

  Eehhh... prima Romanie o reprezinta cei care au reusit (si prin noroc, si prin vointa, si prin multe, nu e vina nimanui) sa aiba venituri LEGALE care sa le permita sa traiasca mai bine si sa se rupa de orice legatura comunista falimentara -- cancerul Romaniei in cei 50 de ani de comunist sovietic si in cei 20 de ani dupa revolutie neo-comunista.

  Pentru cei care mai spera ca Apaterm o sa fie ieftina, o sa dea caldura si apa calda, si ca o sa fie totul bine, o sa inlocuiasca tevi, o sa fie toate tevile fierbinti, apa clada o sa vina repede, apa calda nu o sa mai fie oprita vara cate doua saptamani - o luna LE ZIC SA NU MAI VISEZE si SA SE TREZEASCA !
  Nimeni nu face nimic, si nimic rau nu se va schimba in bine.
  Schimbati-va voi, schimabati ce puteti ce depinde de voi si renuntati la ce este BALAST si NU DEPINDE DE VOI sa schimbati.
  Abandonati idiotenile care ne tin legati de tot felul de vise false comuniste care nu se vor indeplini niciodata.


  Cu cat o vom face mai multi, cu atat vom trai mai bine.

  Mult succes tuturor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gabi
  Vineri, 01 Martie 2013 18:23
  @Marius Stanica
  1)Esti genial baiete insa tot atat de mult, esti varza ! Daca ai citi putin legislatia in vigoare ai sti ca oprirea caldurii voite si nu din cauza de avarie intr-un oras,sat, catun,metropola, este caz penal in Romania!Trebuie sa-ti explic mai mult de ce nu ai voie sa opresti?
  2)defalcarea consumurilor pe energie termica pe apartamente, in condominiu, cade STRICT in sarcina PRESTATORULUI si nu a Apatermului. Legislatia ANRSC PDL-ista de acum cativa ani, a dat mana libera acestor prestatori sa devina adevaratele capuse in domeniul energetic, corect? Au incheiat contracte cu asociatiile pe 10 ani, stiai asta? Ia mergi mataluta la asociatie si intreaba de chestiunea asta!''Cascavalul ''gros cine l-a luat??
  3)Asociatiile isi aduc aportul la adancirea datoriei locatarilor catre furnizori ! Cumva nu ai stiinta de banii depusi in banci de presedinti si administratori si apoi folositi in nume propriu? Dobanzile unde sunt?''Cascavalul'' gros unde este? Daca spui ca acest lucru este neadevarat inseamna ca nu esti un om informat pe deplin.
  4)citeste , invata si apoi posteaza...adevarul ....si nu fii servilul ''portocaliilor'' sau a ce mai a ramas din el!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 01 Martie 2013 16:17
  Nu asociatiile de proprietari sunt de desfiintat sau de acuzat !!!

  motivele dezastrului sunt urmatoarele :
  1 - FIRMELE CARE OFERA SERVICII PROASTE si CARE OFERA CU FORTA chiar daca clientul nu isi doreste, adica vinovatul principal este Apaterm care dau in continuare caldura si apa calda la Asociatii de Proprietari care au datorii colosale ! In plus, continuarea oferirii de servicii pe baza unui angajament al presedintelui de Asociatiei privind re-esalonarea datoriilor - O MINCIUNA IMENSA - presedintele NU ARE BUNURI si nici Asociatia insasi (poate doar imprimanta proprie, scaunul si masa, ca altceva nu are, Apartamentele sunt ale Proprietarilor locatari, nu al Asociatiei !!!!!!!!) si deci GARANTIA sau ANGAJAMENTUL dpdv bancar, juridic, logic este NUL !

  In orice tara normala, suspendau COMPLET orice furnizare de servicii pana la plata oricaror datorii.

  2 - Rai-platnici sunt al doilea motiv principal al dezastrului, pentru ca totusi de aceea se cheama INTRETINERE pentru ca trebuie sa te gandesti SA TE INTRETII IN PRIMUL RAND si apoi sa iti cumperi frigider de 2 metri inaltmie, TV LCD sau orice altceva !

  Chiar si cu un Presedinte bun, chiar si cu nu Administrator bun, degeaba pentru ca procesele dureaza, si pentru ca, ai dat de draq daca rau-platnicul este un chirias al Primariei !
  Alta aberatie in Romania idioata, sa nu poti sa dai PROPRIETARUL PRIMARIA in judecata ci chiariasul, care pleaca, si lasa datoriile, nu detine nici-o proprietate si deci nu poate fi executat.

  3. - PRIMARIA este al treilea vinovat principal, pentru ca nu i-au masuri impotriva chiriasilor, si pentru ca NU AU FACUT NICIODATA UN CONTROL AL ADMINISTRATORILOR CARE AU FURAT SI CARE FURA IN CONTINUARE
  O primarie de rahat, un oras de rahat, asta este clar

  4 - Administratorii care fura - al patrulea motiv important
  Si cu un presedinte bun, un Administrator poate da un BUFF de multe zeci de milioane (la vanzarea unui apartament cu datorii, de exemplu, si nu ii trece in contabilitate, pana este prinsa dureaza, sau chiar daca nu dureaza ... la revedere .. .. )

  DAR AICI EXISTA O OBIECTIE :

  un Administrator nu ar putea fura mult, daca nu ar fi sume mari !
  Si ca sa nu mai fie sume mari, ar trebui
  A) sa existe cate o Asociatia de proprietari pentru fiecare bloc / imobil
  B) sa existe toate persoanele debransate de la Apaterm si cu centrala pe gaz de apartament !!

  Daca avem un bloc X cu toti au centrala de apartament pe gaz, proprie, atunci MAREA PARTE DIN INTRETINERE cetateanul, locatarul o plateste direct la GDF Suez (sau compania de gaz, in general) si Administratora NU VEDE BANI decat plata luminii pe scara, propriul salariu, femeia de servici, (si apa rece - aici reluam) !!!!

  Daca avem un bloc Y cu toti racordati la Apaterm atunci Administratora PUNE MANA PE MII DE LEI NOI pe un singur bloc doar din caldura si apa calda !

  Deci singura sansa sa NU FURE administratorul este ca sa NU AIBA CE SA FURE !
  Si singura sansa, este sa fii racordat cu caldura si apa calda (care este costul cel mai mare al intretinerii) separat ! Si daca se poate chiar si pe apa rece !
  Si atunci administratora nu va putea sa isi fure DECAT POATE PROPRIA CACIULA (propriul salariu, ca lumina pe scara, femeia de servici e suma modica) !

  Asa ca daca vreti ceva schimbat, atunci SCHIMBATI VOI !
  Debransati-va de la Apaterm si instati-va centrale de apartament proprii pe gaz.

  Pretul este la jumatate. Si ce este mai important, aveti caldura cand vreti, cat vreti, si apa calda cand vreti si cand vreti. Si banii de intretinere se reduc si furturile deasemenea.
  Daca reusiti (cand se putea) si cu apa rece, atunci era foarte bine.


  PS: daca nu ma credeti, intrebati primarul Marius Stan daca este client Apaterm sau are centrala proprie pe gaz ??
  PS: dar ceilalti oameni asa mai bogati ? le pasa lor de Apaterm ??? Nu. Au centrale proprii si nu dau nici-o ceapa degerata pe Apaterm falimentara si problemele COMUNE DE FURTURI SI CALCULE GRESITE a gloatei racordate la Apaterm si a celorlalti cu centrale care stau la blocuri.

  SFAT MARE: pentru cei care au deja centrale de apartament proprii - UNITI-VA PE FIECARE SCARA / BLOC si faceti voi din banii proprii izolarea tevilor de caldura de la subsol, si sa nu va vina nimic de plata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de proprietar de apartament
  Vineri, 01 Martie 2013 11:20
  Asociatiile de proprietari se pot desfiinta prin acordul notarial al jumatate +1 din numarul de proprietari al asociatiei. Astfel vom scapa de toate capusele care ne exploateaza de 23 de ani si care practic ne-au trasformat in sclavii lor: presedintii de asociatii, administratorii, comitetele inutile de asociatie , cenzorii care sunt in cardasie cu cei mentionati, firmele de repartitoare, Apaterm si Apa Canal.Sa vedem atunci daca Apaterm si Apa Canal nu vor incheia contracte individuale de furnizare cu fiecare proprietar de apartament ! De ce capusele acestea sa prospere si sa inventeze noi pierderi, noi cheltuieli, sa ne umfle facturile, iar noi sa suportam batjocura lor si sa ne comportam ca niste sclavi ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de alex
  Vineri, 01 Martie 2013 09:05
  Sa desfiinteze asociatiile de propretari , toata clica nu face decat sa sifoneze in scop propriu banii locatarilor, cine-i verifica daca nu inlocuiesc listele de plata dupa ce sunt afisate la avizier si daca sunt corect intocmite, cum accepta diferente de 150 -200 mc de apa calda si rece intre citirea apometrelor de catre locatari si citirea de la subsol, care este de fapt consumul real ? si mai sunt multe altele.....
  0
  1
  Raportează
 • postat de ella
  Joi, 28 Februarie 2013 23:55
  Da e un lucru bun,sa se desfiinteze administratiile.Sa vedem atunci ce dezastru va fi pe la blocuri. Daca acum unele subsoluri arata ca o adevarata canalizare,cine seva mai implica in repararea subsolurilor,caci de sintem proprietari. OAMENIInu vor sa inteleaga ca daca stau la bloc ,trebuie sa aiba grija nu numai de casa ci si de scara blocului,de spatiul din jurul blocului,de subsol.Va fi un dezastru,parca prevad.Pacat ca rominul nostru este invatat sa i se bage in traista ,fara sa munceasca.Nu vad un tinar care sa sape in fata blocului si sa planteze un copac,sa dea cu lopata zapada din fata scarii,sa duca gunoiul la container ,nu sa/l arunce sub scara blocului.Cred ca ne mai trebuiesc niste sute de ani ca sa ne civilizam.Pacat ca aceasta zisa democratie a stricat acest popor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de victime
  Joi, 28 Februarie 2013 21:13
  multi nu stie, ca-sa produci energie termica trebuie in primul rind sa produci energie electrica ,iar ca-sa produci energie electrica i-ti trebuie contracte acesta e specificul cet galati . nu vad unde primaria le-ar putea avea apaterm e doar o capusa..acesta e specificul ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cea mai mare SCHIMBARE este cum sa-mi ea banii mai repede
  Joi, 28 Februarie 2013 20:00
  Cea mai mare SCHIMBARE este cum sa-mi ea banii mai repede. In rest nu vad alta imbunatatire a sistemului. Am apartamentul situat pe mijloc si cele 2 tevi din baie pentru agent termic sunt RECI non stop. Am sugerat sa le scoatem totalmente.
  0
  0
  Raportează
 • postat de LUI PESCARITA
  Joi, 28 Februarie 2013 19:22
  Femeile de serviciu sunt singurele care mai fac curatenie in jurul blocului,nu numai in fata usei ....se poate observa foarte usor ,de sarbatori cand sunt libere.PESCARITO,daca vrei sa traiesti in mizerie fara femei de serviciu dute in orasele falimentare si ai sa vezi acolo lipsa lor.As dori sa-l vad pe ala care aduna hartiile si frunzele moarte ,din propia initiativa.CE IDEI.....CE PROSTII....
  0
  0
  Raportează
 • postat de gabi
  Joi, 28 Februarie 2013 18:59
  Ei,capii viitoarei societatii ( Ispas ''Emo'' + Langa ''Matahala'' ) nu sunt in stare sa gestioneze cateva sute de asociatii care platesc dupa cum doresc muschii lor, ma intreb cum vor face fata la cele 70.000 contracte individuale ce le doresc? Cu cine vor lucra si cine va alerga la 70.000 de usi? Vor fi reclamatii si totodata intentate procese de ordinul a sute pe zi .....si ....se va face deodata LINISTE ! A murit APATERMUL! Traiasca CALORGALUL! A murit CALORGALUL! Traiasca.....XXXXX ! A murit XXXXX!...
  0
  0
  Raportează
 • postat de pescarita
  Joi, 28 Februarie 2013 18:01
  curatenia o putem face si oi locatarii in scara nu cred ca ar fi o prb ca fiecare locatar sasi varuiasca si sasi dea cu matura in fata usii si sasi pastreze curatenia cum doreste..eu personal imi spal singura in fata usii finca femeia de serviciu mai mult murdareste peretii decat ii spala..cui nui place sa stea in mizerie..asa near costa si mai putin si nui mare bai sati faci curat in fata usii la fel ca in ap.
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 28 Februarie 2013 17:07
  JOS CU ASOCIATIILE !!!! JOS CU JAVRELE DE PRESEDINTI DE ASOCIATIE !!!

  FURA BANI LA GREU DOBITOCII SI DAU CONTRACTE GRASE PENTRU REPARATIILE LA SUBSOLURI..plus cat baga si ei in buzunare
  0
  0
  Raportează
 • postat de Apatrm? Aceiași Mărie cu altă pălărie !!!!
  Joi, 28 Februarie 2013 16:22
  Apaterm=lupul își schimbă părul, dar năravul nu. Apaterm= aceiași Mărie cu altă pălărie. Apaterm=prosteală pe față. Rușineeeeee !!! Mizerabili !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rică
  Joi, 28 Februarie 2013 15:30
  APATERM doreşte cu orice preţ lichidarea. Nu doreşte sub nici o formă rezolvarea situaţiei în conformitate cu realitatea existentă pe teren. APATERM doreşte să plătească căldură toţi din judeţ chear dacă au sau nu centrale, calorifere, ţevi, subsoluri sau poduri. Dacă pe o rază de 50 Km trece o conductă ce aparţine APATERM, chear dacă este dezafectată, toţi proprietarii trebuie să plătească. Şmecherii, hoţii întotdeauna trăiesc pe seama fraierilor. Mai bine ar încerca să-i convingă pe cei care mai sunt racordaţi la sistemul că trebuie respectată singura lege corectă a pieţii adică CEREREA ŞI OFERTA. Cu alte cuvinte cetăţeanul are nevoie de apă caldă şi căldură, merge la APATERM şi solicită. APATERM îi spune: drago consumator bine ai venit. Eu am ce-ţi trebuie. Acestea sunt condiţiile de furnizare şi de cost pe care pot să le asigur. Negociem şi încheiem CONTRACTUL. Şi astfel trăieşte şi CONSUMATORUL şi DISTRIBUITORUL. Planurile pe care şi le face APATERM acum la început de reorganizare CUM CĂ VA TRĂI MULT ŞI BINE PE SEAMA PE SEAMA BANILOR LUAŢI CU JAPCA DE LA CETĂŢENII, CARE ŞI-AU PUS PE BANII LOR SISTEME INDIVIDUALE DE ÎNCĂLZIRE ESTE O PRĂ ILUZIE.
  Toate drepturile şi pretenţiile APATERM se OPRESC LA BRANŞAMENTUL SCĂRII. Apaterm dacă vrea să vândă ceva, să asigure marfă de calitate, la un preţ rezonabil, şi să o livreze consumatorului care vrea să o cumpere în baza unui contract ferm.
  0
  0
  Raportează
 • postat de UE
  Joi, 28 Februarie 2013 15:18
  PENTRU TOTI DOBITOCI. 1TOATE COLOANELE SA FIE LA USA. APA .GAZE .CALDURA. SA NU MAI TREACA PRIN APARTAMENTE.RESTU COMENTARII FARA ROST.
  .
  0
  0
  Raportează
 • postat de LOC ASC 717
  Joi, 28 Februarie 2013 15:07
  Dobitoaca de cenzora de la asc. 717.e plat cu 300.lei si mai ia si 4 cartuse color de 400.plus 4 cartuse negru.240lei toc hirtie 1000.bucati25lei.si restu un cartus se pote refila .10 ori.cei care sunt in comitet dorm. trezitiva fratilor ca ne fura pe rupte cine. o verifica pe cenzora ca zice ca e si contabila asociatie primaria dorme sa organele competente.PRESEDITELE . E IN MINA IN MINA CU CENZORA CINEI VERIFICA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de M
  Joi, 28 Februarie 2013 14:37
  FARA ASOCIATII SI FARA ISTA !!!! DIRECT LA FURNIZOR
  0
  0
  Raportează
 • postat de O idee de viitor, un program pe tot orașul de montare și întreținere a centralelor de apartament de către Apaterm.
  Joi, 28 Februarie 2013 13:36
  Măi ăștia de la Apaterm, puneți-vă mintea la contribuție împreună cu Primăria și fiți vizionari, gândiți în perspectivă, chiar și pe 10 ani și mai mult și faceți un program de instalare a centralelor termice de apartament pe tot orașul, în etape cu fonduri UE de reabilitare termică. Încet, încet familiile vor intra în incapacitate de plată pentru că nu sunt posibilități și de voie, de nevoie se vor debranșa forțat. Vă reprofilați munca pe întreținerea instalațiilor din apartamente, ca firmă autorizată cu verificări periodice și reparații și toată lumea este mulțumită.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pinguinul
  Joi, 28 Februarie 2013 13:12
  Mai Jane,tu ma inveti la rele.Daca mi-a venit caldura de plata: 70 lei consumatia la apt meu si 200 lei parti comune,de ce naiba am stat in frig?Furati vecinilor(da' sa stiu si eu),ca altfel nu se poate!Cit de curind trecem la pausal.Ma duc diseara la cumatru sa-mi arate cum se demonteaza jucaria!
  0
  0
  Raportează
 • postat de galateanul
  Joi, 28 Februarie 2013 12:59
  PENTRU cel care crede ca imi dau foc la valiza daca tai tevile ce trec prin apartamentul meu :
  1) este liber sa ma dea in judecata dupa ce ii voi taia tevile; 2) acordul vecinilor pt. instalarea unei centrale este un abuz si o pacaleala pt. fraieri : nimeni nu este obligat sa cerseasca acordul vecinilor, iar DISTRIGAZ este obligat sa efectueze racordarea la aceasta utilitate pe baza unei declaratii pe propria raspundere a solicitantuluui, fara acordul unor terte persoane (consulta un avocat daca nu ma crezi); 3) cu tupeul care te carcaterizeaza nu realizezi ca eu sunt lezat de contractul pe care l-ai incheiat cu firma de repartitoare FARA SA MA CONSULTI; 4) daca eu iti platesc o parte din factura la incalzire si la apa calda pt. motivul ca as beneficia de caldura emanata din spatiile comune (tevi prin pereti etc) timp de 4-5 luni /an ATUNCI si tu trebuie sa-mi platesti cel putin aceeasi suma pt. caldura emanata din peretii apartamentului meu si de care beneficiezi GRATIS timp de 7 luni pe an (eu dau utilizez centala proprie pt. a-mi incalzi apartamentul din octombrie pana in aprilie-mai in timp ce tu te incalzesti de la APATERM doar din noiembrie -decembrie pana in apr-mai.
  GHICI GHICITOAREA MEA : cine crezi ca va castiga in instanta : tu sau eu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt. galatean
  Joi, 28 Februarie 2013 12:17
  Incearca ,galatene,daca stai sub mine,sa-mi opresti caldura ca ti-ai dat foc la valiza !Aveti dreptate ca vi se baga mana in buzunar pe nedrept ,dar daca eu nu am centrala ,trebuie sa te razbuni pe mine ???Lasa macar teva ca sa ajunga caldura si la mine ,ce vrei ,asa este sistemul.....poate il schimba astia si scoate tevaraia pe casa scarilor cu ceasurile la usa,ca alta soltie nu exista....taie tu tevile ca atunci ai sa vezi de ce este in stare romanul cand este batjocorit de vecin....vecin caruia i-ai cersit semnatura ca sa-ti instalezi centrala si care nu are nici o vina ca voi sunteti furati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Respect
  Joi, 28 Februarie 2013 12:10
  @Marius Stanica: mare dreptate si, mai ales, logica ai! Felicitari!
  0
  0
  Raportează
 • postat de radu
  Joi, 28 Februarie 2013 10:45
  fiind proprietar de centrala termica si deci debransat , cu acordul Apaterm ,nimeni nu ma poate obliga sa semnez nici un document emis de acestia , acest lucru este ceva de genul ca cineva ma obliga sa cumpar o marfa pentru care emite factura si eu nu am comandat si nici nu am nevoie de accea marfa
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rică
  Joi, 28 Februarie 2013 10:29
  Prosteală, prosteală pe faţă cu neruşinare. Ce propune APATERM este exact ceea ce apropus nou născutul şi proaspăt decedatul CALORGAL. Cum să renunţe la firmele de repartitoare dacă sunt ale şefilor lor pe linie de partid, pe linie administrativă etc. APATERM NU POATE OBLIGA PE NIMENI SĂ SEMNEZE MĂGĂRIA DE CONVENŢIE.
  APATERM NU POATE DESFIINŢA ASOCIAŢII. APATERM NU ESTE DECÂT O SOCIETATE DE DISTRIBUŢIE CU AJUTORUL CĂREIA SE JECMĂNESC CONSUMATORII PRIN ASOCIAŢIILE DE PROPRIETARI CU AJUTORUL FIRMELOR DE REPARTITOARE. OBLIGAŢIILE ŞI DREPTURILE APATERM SE OPRESC LA BRANŞAMENTUL SCĂRII.
  Mai întâi APATERM TREBUIE să prezinte un plan de contorizare individuală pentru a putea încheia CONTRACTE INDIVIDUALE astfel sunt eliminaţi intermediarii fără teama de repercusiuni din partea celor care îi păstoresc.
  În galaţi peste 40000 de apartamente au sisteme individuale de încălzire şi numărul este în creştere. Ca să reziste în actuala formulă APATERM insistă ca cei debranşaţi să plătească în continuare ceea ce nu CONSUMĂ. Acesta este motivul principal pentru care nu vrea să încheie contracte individuale. Consumatorii cu sisteme individuale de încălzire nu vor semna nici cănvenţii nici contracte. Mulţi din consumatorii racordaţi la sistemul centralizat doresc să semneze CONTRACTE INDIVIDUALE. Rămâne o mică parte a profitorilor, a hoţilor cărora le convine starea actuală deoarece le permite să fure şi ei de la APATERM DE LA REPARTITOARE ADICĂ DE LA CEILALŢI VECINI. Este un moment prielnic să fie înlăturati hoţii
  0
  0
  Raportează
 • postat de galateanul
  Joi, 28 Februarie 2013 10:18
  CATRE fiecare proprietar de centrala de apartament : Ia haideti sa blocam instantele cu cate 3 procese : 1 proces impotriva APATERM si Consiliului Local Galati (pt. ca vor sa ne oblige la semnarea unei aberatii numita conventie de consum desi noi nu consumam nimic din apa calda/energia termica furnizate de Apaterm) + 1 proces impotriva ANSRSC care a dat un ordin criminal care obliga proprietarii de centrale de apartament sa plateasca energia termica emanata de tevile ce trec prin subsolul blocului / pereti DAR nu obliga ceilalti proprietari din asociatie sa le plateasca energia emanata de peretii locuintelor incalzite de cei cu centrale de apratament) + 1 proces impotriva firmelor cititoare de repartitoare si administratorilor de asociatii de proprietari care factureaza celor cu centrale de apartament niste costuri imaginare pt. niste consumuri imaginare fara sa existe vreun contract de prestari servicii incheiat intre firmele de repartitoare si proprietarul de apartament ce are centrala proprie !!! ASOCIATIILE DE PROPREITARI TREBUIE DESFIINTATE ! Daca APA CANAL si APATERM NU VOR SA INCHEIE contracte individuale de furnizre apa rece/ apa calda/ energie termica atunci TREBUIE SA TAIEM TEVILE CE TREC PE PROPRIETATEA NOASTRA !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de xxx
  Joi, 28 Februarie 2013 10:15
  In loc sa simplificam lucrurile si sa scapam de intermediari ca sa putem economisi bani, timp si energie, mai mult le complicam. Cand o sa fim si noi EFICIENTI ? Aviz institutiilor si celor in masura sa ia decizii si hotarari.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Joi, 28 Februarie 2013 10:06
  "În primul rând, trebuie să spunem foarte clar că între Apaterm şi proprietarii de apartamente se vor încheia nişte convenţii şi nu nişte contracte. "

  cu alte cuvinte sunt niste CONVENTII si nu CONTRACTE tocmai datorita motivelor care spuneam zilele trecute.

  Apaterm nu o sa rezolve absolut nimic pentru ca nu poate, dar mai ales nu vrea !

  CARE ESTE SITUATIA ACUM :
  1) ca sa se poata factura, trebuie avut un instrument de masurare, conform legii
  acest giga-calorimetru este foarte scump si este din banii Apaterm si de aceea nu se monteaza decat unul pe scara
  In plus, nu se pot monta in apartamente alte giga-calorimetre mai mici pentru ca sunt foarte multe tevi, coloane (se monteaza doar pe tur)
  In plus, Apaterm intereseaza sa masoare in scara blocului si NU O INTERESEAZA si NU VREA SA STIE cate grade ajunge la ultimul etaj 10-11 de exemplu intr-un bloc inalt, pentru ca stie ca sunt pierderi si tevi vechi si proaste.
  In plus, exista notiunea de repartitoare care evalueaza, o masurare intr-un fel a caldurii din fiecare apartament/calorifer, existand si normele respective legale DAR SUNT FORTAT ACCEPTATE pentru ca nu au pur si simplu o solutie de impartire a costurilor.

  2) din cauza ca NU POTI AVEA UN CONTRACT INDIVIDUAL daca nu ai un sistem de CONTORIZARE INDIVIDUAL atunci tot timpul Apaterm (pentru ca va da caldura la gramada) va dori plata la gramada.
  Ei poata sa emita conventii de plata individuale, pe care cei buni-platnici vor semna (si daca semneaza, si nu platesc vor risca pierderea apartamentului !!) dar cei rau-platnici NU VOR SEMNA si uite asa problema (nu ii forteaza nimeni) nu se rezolva.
  Singura posibilitate de a avea un contract individual cu facturare individuala, precum la gaze, energie electrica, cablu tv este ca SERVICIUL SA INTRE PE LA USA APARTAMENTULUI !
  Cu alte cuvinte agentul termic Apaterm sa se duca pe casa scarii cu doua tevi mari - TUR - RETUR - din propilena si care sa intre cu contror de giga-calorimetru langa usa apartamentului si de acolo sa faca CETATEANUL proprietar toata tevaraia la calorifere.

  DAR ACEST LUCRU EXTRAORDINAR DE BUN cei de la Apaterm nu si-l doresc, pentru ca pe factura unui asemenea persoane ar veni de plata o suma clara, si cetateanul respectiv avand contract direct poate sa dea in judecata Apaterm daca nu se respecta indicii de temperatura, si calitatea serviciului.
  In plus, ar iesi la iveala, ca preturile Apaterm sunt cu mult peste a unei centrale de apartament pe gaz proprie !!!!!!!
  Si asta este problema cea mai mare !
  In plus Apaterm nu are banii NICI MACAR SA NU INTRE IN FALIMENT daramite sa mai traga tevi noi pe casa scarii - precum cele de gaz - cu angetul termic din propilena.

  3) CE SE POATE FACE ?
  sunt doua mari solutii

  a) FALIMENTUL ACESTEI HIBE ODIOASE SI COMUNISTE Apaterm care functioneaza dupa logici comuniste, idioate si ilegale (ei dau in continuare agent termic la Asociatii care au datorii de miliarde si miliarde lei vechi !!! ABERATIA ECONOMICA DE PROPORTII ! pe baza unor angajamente ale presedintelui de asociatie - care dpdv bancar / garant are valoare nula !)

  b)
  1. sa mearga inainte pe CONVENTII DE PLATA dar doar cu cei care beneficiaza de serviciul Apaterm !
  2. cei care au centrale de gaz proprii - sa faca doar dovada izolarii tevilor din apartamente !
  3. cei care raman la Apaterm daca semneaza atunci sa garanteze cu apartamentul acumularea de datorii la Apaterm ! si sa garanteze Apaterm dreptul de a veni in inspectie in apartament si sa citeasca repartitoarele, sa le verifice daca sunt furate
  4. cei care nu semneaza cu Apaterm atunci sa blindeze caloriferele si sa zideasca tevile !
  5. cei care refuza sa semneze cu Apaterm si refuza sa blindeze caloriferele sa fie intre timp OPRIT TOT AGENTUL TERMIC LA TOT BLOCUL, si sa fie dati in judecata cei care refuza blindarea caloriferelor.
  6. Apaterm sa SE OBLIGE LA SCHIMBATUL TEVILOR DIN PARTEA COMUNA (care inseamna doar subsol !! ca doar nu mai exista nicaieri calorifere pe scara blocului - sa fim seriosi) LA SUBSOL cu altele din propilena si cu extra-izolatie care sa nu aiba pierderi

  CU TOATE ACESTE 6 PUNCTE, dar absolut cu INDEPLINIREA A TOATE ACESTE 6 PUNCTE (unul singur daca lipseste atunci este gresit) Apaterm poate scapa de faliment pentru ca va avea controlul pierderilor si controlul costurilor si a veniturilor.
  Se va rezolva :
  A) izoland subsolul blocului, nu vor avea pierderi ---- obligand pe cei cu centrale sa izoleze tevile nu vor avea pierderi --- in concluzie cei care sunt cu centrale de apartament nici nu vor trebui luati in calcul la ISTA sau nici nu vor trebui sa incheie conventii de servicii PENTRU CA NU VA EXISTA NICI-UN SERVICIU catre proprietarii cu centrale de apartament pe gaz proprii
  B) cu cei care nu au centrale de apartament pe gaz proprii, si deci cu cei care doresc sa ramana in sistem cu Apaterm, au conditia de a avea ORI o conventie de plata si atunci vor plati direct Apaterm, ori daca nu semneaza o conventie vor trebui , vor fi obligati SA ISI IZOLEZE TEVILE (precum cei cu centrala) si sa blindeze / sigileze/ debaraseze CALORIFERELE proprii.

  Astfel vor exista doar 3 tipuri de apartamente:
  - proprietari care au centrale de apartament pe gaz proprii care au tevile izolate si nu au nici-o conventie cu Apaterm, si absolut nimic de plata
  - proprietari care nu au centrala, au izolat tevile, au sigilat si debarasat caloriferele si nu au nici-o conventie cu Apaterm, si absolut nimic de plata
  - proprietari care nu au centrala, si care au calorifere cu repartitoare si care au conventie de plata cu Apaterm

  Astfel Apaterm se va putea baza doar pe cei buni-platnici, vor reduce circul si idiotenia, si vor avea o sansa de a nu da faliment, daca serviciul va fi mai ieftin decat o centrala proprie pe gaz.
  In plus, Apaterm ar trebui sa NU MAI INCHEIE NICI-UN CONTRACT sau sa OPREASCA PUR SI SIMPLU FURNIZAREA AGENTULUI TERMIC cu Asociatiile, blocurile, scarile (defalcat daca e nevoie) care NU FAC izolarea tevilor la subsol, sau sa fie trecute in responsabilitatea Apaterm, in noile contracte.

  Asta este singura solutie civilizata, legala si corecta.
  Orice altceva inseamna MUNCA FARA CAP, FURT, FALIMENT, IDIOTENIE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pentru Frigurosu
  Joi, 28 Februarie 2013 10:01
  Exista una din societatile astea care citeste repartitoarele fara sa fie nevoie sa deschida cineva usa pentru citire. Techem Energy Services. Pur si simplu au un aparat care primeste prin unde radio datele de pe fiecare repartitor din apartament in fata usii. Si bafta. Citirea se face la aceesi data fixa a lunii chiar daca esti la serviciu sau plecat in vacanta. Te trezesti cu desfasuratorul cu indicii si consumul luna urmatoare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de jallon
  Joi, 28 Februarie 2013 09:50
  se se spune "condominiu" si nu "condomeniu"... reportera cred ca se gandea la altceva cand a scris...
  0
  0
  Raportează
 • postat de jan
  Joi, 28 Februarie 2013 09:49
  Eu nu v-am dat voie si nu o sa va dau sa intrati in casa la mine( asta asa pentru fraieri). O sa va spun doar ce-mi convine si nu ce scrie pe ceasurile care le-am montat pe calorifere ca oricum nu prea stiu sa le citesc . Lasa sa plateasca fraierii de vecini .Si-au montat centrale, cretinii. Acum sa-i vad ! Sa crape de ciuda daca-s prosti ca tot cum vreau eu o sa fie. Ca vb. aia noi o sa ne-ntelegem in continuare . Voi furati, eu fur , dobitocii platesc ca nu-s in stare sa invete nimic din viata de smecher. Mai dati si voi o lege ,de-a voastra , bagati ceva acolo ca se pierd caloriile prin teava de la centralele lor , prin convectie, conductie ,contractie... bagati niste vrajeli acolo ca oricum merg si fraierii pun botu' . Mergem bara-bara .Ii aburim cu faza cu asociatiile sa li se para ca se schimba ceva si cu ocazia asta ne revine partea noastra mai mare. Poate se poate aranja ceva si pe la curent , pe la gaze...Vad eu o smecherie ca doar nu traiesc sa platesc . Eu gandesc .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dezamagire ptr galateni
  Joi, 28 Februarie 2013 09:42
  Daca se doreste revigorarea Apaterm sunt mai multe posibilitati pe care factorii de decizie se fac ca ploua cand sunt luate in discutie -
  1. In primul rand ar trebui o reforma din interior,prin stabilirea unui numar rezonabil de personal TESA, si implicit de muncitori pentriu ca schema este cu mult umflata si de acest lucru sunt constienti toti galatenii.
  2.Eliminarea tuturor verigilor intermediare ;administratori,ista ,techem si tot ce inseamna intermediere.
  3.Pentru scaderea pretului la gigacalorie ar trebui ca ELECTROCENTRALE sa fie preluata de primarie ,consiliul judetean ,sau eventual prin absortie sa preia APATERM si atunci rezultataul va fi unul pozitiva ,in caz contrar vom mai vedea in anii urmatori cati galateni isi vor putea permite sa plateasca facturile care vor creste odata cu pretul gazului si a electricitatii.
  In ce priveste conventiile cu ,consumatorul nu stiu cati galateni vor semna pentru ca in loc sa se simplifice modul de facturare si implicit sa se reduca factura ,toti intermediarii trag ca sacalii de consumatori si se reunesc sub sigla APATERM si atunci ma intreb unde este eficienta si cui serveste acest lucru?Am considerat ca in urma dezastrului care a fost in APATERM se vor trage niste concluzii si se vor lua masurile cele mai bune si in interesul galatenilor insa dupa cum se prefigureaza problema cred ca voi mergeti tot pe zicala interesul poarta fesul ,asa ca no comment!Solutia cea mai simpla este contorizarea individuala insa Apa Canal s-a pus de acord cu APATEM-UL si nu mai aproba racorduri individuale ,lucru care se intampla numai la Galati .
  0
  0
  Raportează
 • postat de arisiul
  Joi, 28 Februarie 2013 08:58
  jigodiile ordinare,au o alta gaselnita de a lua bani in prostie de la oameni?fiindca io cu centrala,ma chinui sa scap de hoti de cand cu apometrele.le-am pus in ideea de a plati ceia ce consum.mi s-au bagat orece pierderi.mi-am pus contor la gaze.s-a schimbat modul de facturare,convertind caldura in gigacalorie produsa de doua tipuri de gaze ,pe care numai regia respectiva le stie.centrala am pus-o degeaba fiindca platesc caldura produsa de mine si modul de a fura al firmei furnizoare de gaze.am taiat tevile vechi de caldura,fiind posibila aceasta operatie,pentru a nu mai plati asociatiei ,frigul ce trecea prin ele.a gasit prostia cu spatiile comune ,prin care imi FURA banii din buzunar.mai oameni buni?nu-mi ramane decat sa-mi fac un bordei pe falerza ori in inima padurii.ori sa traiesc ascuns intr- scorbura de copac,pentru a fi cu adevarat liber,si unde sa nu ma gaseasca nimeni decat sfanta moarte,fiindca de jigodii si de escroci,si putori,nu ne scapa decat tot sfanta cu coasa.asta daca nu punem noi mana pe pari si sa nu mai primim hoti la usile noastre.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dar de modificările instalației de încălzire pe coloană a celor de la ultimul etaj cine se ocupă? Coloana nu mai ajunge la vasul de expansiune și nici la aerisitorul pe coloană !!!!
  Joi, 28 Februarie 2013 08:58
  Păi ce facturare individuală dacă tot ISTA îmi face factura. Apaterm nu poate, au handicap locomotor? Și ca să nu mai fim deranjați de ce nu se instalează repartitoare cu citire pe unde radio? De ce nu primesc factura prin poștă ca la telefon sau energie electrică? De ce s-a dat aprobare de către Apaterm pentru modificarea instalației de încălzire pentru cei de la ultimul etaj, circuitul apei pentru încălzire fiind întrerupt prin tăierea țevilor de către cei de la etajul ultim, așa în cât circuitul nu mai ajunge la vasul de expansiune și nici pe aerisitorul de coloană?
  0
  0
  Raportează
 • postat de z
  Joi, 28 Februarie 2013 08:48
  @ frigurosul
  Apaterm are dreptul de a intra in casa ta pentru verificare instalatie, dar trebuie sa fie insotiti de un reprezentant al consiliului judetean imputernicit pentru acest acces (fara politie).
  Daca respectivul e acasa si nu permite accessul se face proces verbal cu martori/declaratie si ... se considera vinovat (vinovat de ce? nu stiu).

  Nu stiu exact care este legea care da aceasta imputernicire, dar e una din cele 2-3 postate pe site-ul apaterm pe undeva (cauta dupa cuvintele cheie "consiliul judetean" etc)
  0
  0
  Raportează
 • postat de RELU
  Joi, 28 Februarie 2013 08:45
  SI GAZELE AR TREBUI SA FACA ACELASI LUCRU,PT CA ASA ESTE IN LUMEA CIVILIZATA.ASOCIATIILE DE LOCATARI TREBUESC DESFIINTATE ,PENTRU CA SUNT O SURSA DE MULS BANII CONTRIBUABILILOR,SI UNELEA CHIAR DE FURAT BANI .
  0
  0
  Raportează
 • postat de RELU
  Joi, 28 Februarie 2013 08:43
  SI GAZELE AR TREBUI SA FACA ACELASI LUCRU,PT CA ASA ESTE IN LUMEA CIVILIZATA.ASOCIATIILE DE LOCATARI TREBUESC DESFIINTATE ,PENTRU CA SUNT O SURSA DE MULS BANII CONTRIBUABILILOR,SI UNELEA CHIAR DE FURAT BANI .
  0
  0
  Raportează
 • postat de frigurosul
  Joi, 28 Februarie 2013 08:01
  Din 60 de apartamente 16 au centrala, 18 dau consum 0 la repartitoare si nu lasa cititorul sa le calce pragul, deci jumatate +4, restul de 26 platesc de se usuca. Cum poate fi rezolvata situatia? Daca stie cineva cum poti citi repartitoare intr-o casa incuiata unde nu esti lasat sa intri si unde se tipa si ameninta cititorul de la firma de repartiotare sa spuna aici.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Locatarul
  Joi, 28 Februarie 2013 07:37
  Bravo Apaterm. Era timpul sa luati "taurul de coarne" sa eliminati hotiile din cadrul asociatiilor aviz PRESEDINTII si ADMINISTRATORII unor asociatii. Ex. : din incasari sa achite facturile la gaze si electrica, lucrari de hidroizolatii, subsol, etc. fara referate de necesitate si tabele semnate de toti locatarii, fara sa existe fonduri de rulment pentru astfel de lucrari, sa-si incaseze salariile intregi indiferent de nivelul de incasare, sa nu-si dea in judecata si sa-si urmareasca in instanta unii restantieri din diferite motive (prietenii, rudenii, etc.).
  0
  0
  Raportează
 • postat de proprietar
  Joi, 28 Februarie 2013 07:35
  Mars ma golanule de administrator. Si la apa rece trebuie tot bransament individual.
  Iar golanii de administratori, cum vor mai justifica ei ca-ti cer 20 de lei pe apartament pentru salariul lor, cand tu ramai sa platesti doar curentul pe scara si femeia de serviciu, circa 5 lei?
  Ca sa incasati 5 lei luati 20 de lei? La munca, golanilor, nu la parazitat lumea din asociatie!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Joi, 28 Februarie 2013 06:51
  Apaterm, să facă bine și să elimine intermediarul. În caz contrar, dă dovadă de ... neseriozitate evidentă.
  0
  0
  Raportează
 • postat de virgil 20
  Joi, 28 Februarie 2013 05:31
  Sa inteleg ca cei de la Apateerm vor trimite personalul T.E.S.A sa faca curat pe scarile blocurilor sa intretina lifturile si sa ne calculeze energia electrica consumata pe o scara de bloc?????dar de apa rece nu mai zice nimeni nimic??
  o mare aberatie ca de obicei
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.