ÎNCĂLCĂRI ale legislaţiei de mediu în 2015: Pentru ce au fost date cele mai multe AMENZI

ÎNCĂLCĂRI ale legislaţiei de mediu în 2015: Pentru ce au fost date cele mai multe AMENZI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Chiar dacă, până în luna noiembrie 2015, nu au fost poluări cu substanţe periculoase, potrivit Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Galaţi, au fost destule încălcări ale legislaţiei de mediu. Fără a da numele societăţilor sau companiilor certate cu legea, instituţia de control a creat o listă a principalelor aspecte neregulamentare.

Astfel, cele mai multe încălcări au vizat derularea de activităţi neautorizate de către autoritatea de protecţia mediului, nerespectarea prevederilor din legislaţia de protecţia mediului, depozitări necorespunzătoare de deşeuri (periculoase şi nepericuloase), dar şi transport necorespunzător de deşeuri. Potrivit unei informări a Gărzii de Mediu Galaţi, cel mai des întâlnite încălcări se suprapun şi cu cele mai grave.

Primul loc în topul amenzilor date de către Garda de Mediu, în anul 2015, îl deţine suma de 100.000 de lei, dată pentru nerespectarea prevederilor din autorizaţia de mediu. Pe locul al doilea se plasează sancţiunile date pentru nerespectarea prevederilor din autorizaţia de gospodărire a apelor, pentru care s-au aplicat amenzi de 75.000 de lei.

S-au mai dat amenzi de 20.000 de lei pentru depozitare necorespunzătoare a deşeurilor periculoase (ulei uzat), iar pentru nerespectarea legislaţiei de mediu privind transportul deşeurilor s-au aplicat sancţiuni de 10.000 de lei. Tot amenzi de 10.000 de lei s-au aplicat pentru activităţi desfăşurate fără autorizaţie, acestea fiind şi cele mai multe abateri sancţionate.

Citit 2308 ori Ultima modificare Duminică, 13 Decembrie 2015 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.