Fum alb la Catedrală! Casian a încins grătarele: "Habemus papa"
Foto: Deşi în imagine ar putea părea că sunt nori albi deasupra Catedralei, de fapt este vorba despre fumul de la grătarele din curtea interioară

Fum alb la Catedrală! Casian a încins grătarele: "Habemus papa"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ultimele evenimente senzaţionale din Galaţi * Nicolae Bacalbaşa, forţat să revină în funcţia de purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean * Ce exponate de senzaţie vor fi la Muzeul Pescăresc de la Gârboavele


Vezi aici ce-ar fi declarat Bacalbaşa în cazul borcanului în fund
Supăraţi pe faptul că declaraţiile oficialilor de la spitalul din Galaţi au fost insipide în cazul borcanului în fund, editorii de ştiri de la televiziunile din Bucureşti şi-au unit forţele pentru o campanie de denigrare a preşedintelui CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa. În acest fel, speră editorii, Bacalbaşa ar putea fi obligat să renunţe la copilăria cu preşedinţia CJ, ca să se întoarcă la funcţia care l-a consacrat, cea de purtător de cuvânt. Decizia vine ca urmare a unei "aroganţe" pe care ar fi făcut-o Bacalbaşa chiar joi, în ziua când a apărut bomba de presă cu gălăţeanul care şi-a băgat un borcan în dos. "Joi, la Spitalul Judeţean s-a prezentat un bărbat care şi-a băgat în fund zece murături. Din neatenţie, murăturile-supozitor au intrat cu tot cu borcan pe gaura pe care noi, toţi ceilalţi muritori, mai puţin unii, a căror orientare sexuală nu o discutăm, o folosim doar în sens unic: cel de evacuare a murăturilor. Borcanul a fost recuperat, dar murăturile nu au mai putut fi salvate, fiind aşteptate la WC-ul din salon în 12 până la 24 de ore". Aceasta este declaraţia pe care Bacalbaşa a dat-o neoficial televiziunilor, ca să îi oftice pe editori.

Fum alb pe hornul Catedralei din Galaţi: Casian a încins grătarele de Lăsata Secului
După o aşteptare de câteva zile, credincioşii gălăţeni adunaţi la Catedrala din faţă de la "Mecanică" (lângă sediul Poliţiei) au celebrat apariţia fumului alb pe turla dinspre sud. După câteva minute, însuşi Casian a ieşit la balcon cu o tavă de fripturi şi a rostit celebra expresie "Habemus Papa". După care, în uralele mulţumii, preoţii s-au retras la chiolhan. Din meniu nu au lipsit pulpele dezosate, ceafa de porc, aripioarele picante şi mici de Hanu Conachi, livraţi special pentru eveniment de George Scarlat. Întreaga preoţime din Galaţi a sărbătorit, în acest fel, ultimele zile înainte de postul Paştelui, perioadă în care oamenii în sutană vor consuma doar salam pe şestache, în altar.
Exponate de senzaţie la Muzeul Pescăresc de la Gârboavele: sirop de arţar şi muşchi de copac
Specialiştii din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" (CCDJ) au achiziţionat, recent, o serie de exponate deosebite pentru Muzeul Pescăresc, care va fi deschis curând la Galaţi, unde altundeva mai potrivit decât în Pădurea Gârboavele. Este vorba despre un butoi cu sirop de arţar, trei metri pătraţi de muşchi de copac, scoarţă de stejar şi câteva ciuperci de pădure, aduse direct din Dumbrava Minunată. "Sunt nişte exponate rare, care vor da culoare muzeului pescăresc. Vom renunţa la mai vechile noastre exponate, setcile, cloncurile, prostovoalele şi bărcile de lemn", a declarat directorul CCDJ, Sergiu Dumitrescu. Surse din cadrul instituţiei afirmă că specialiştii CCDJ ar fi renunţat la exponatele pescăreşti din cauza mirosului de peşte, care ar fi înnebunit unele animale de la Grădina Zoologică, situată în vecinătate.
Panică la Cudalbi: farmaciştii au anunţat că nu mai vând spirt la caiet
Comuna gălăţeană Cudalbi e în pragul unei revolte populare, după ce farmacia din localitate a anunţat că nu va mai da spirt pe datorie. De patru zile, sute de "seteni" din Cudalbi pichetează sediul farmaciei, cu bannere pe care scrie "Free Mona!". Protestatarii cer să se revină la sistemul de vânzare "la caiet", aşa cum se întâmplă şi cu celelalte alimente de bază. "La cârciumă, rachiul e pe datorie, vinul e pe datorie, berea e pe datorie. Să se dea şi spirtul, pentru că se întâmplă să ni se facă sete şi în crucea nopţii, când cârciumarii dorm. Nu ne ajută cu nimic dacă la farmacie se asigură permanenţă, dacă nu se dă spirtul şi la caiet", a declarat Gelu Setilă, liderul protestatarilor.

Florin Pâslaru, favorit să intre în Academie: a rezolvat un sudoku de unul singur
Deputatul PSD Florin Pâslaru este la un pas să devină membru al Academiei Române, după ce a reuşit să completeze un careu de sudoku. "Mi-a luat trei ani, dar, în cele din urmă, am izbândit. Mi-am depăşit propriile limite, de-acum încolo nu mai am nimic de demonstrat. În ceea ce priveşte intrarea în Academie, nu sunt chiar atât de dornic, deşi am auzit că aş fi favorit. Să îmi scuzaţi modestia, dar eu cred că pentru a fi membru al Academiei ar trebui să fac şi două, trei integrame. Şi, sincer să fiu, nu m-aş prea băga, că am proiecte mult mai importante", a declarat Pâslaru.
Facilităţi pentru şefimea din PSD: pe lângă şpăgi, vor primi şi bonuri de casă
Veşti bune pentru mahării din PSD Galaţi. Dan Nica i-a anunţat pe membrii marcanţi ai partidului că, în curând, pe lângă şpăgile lunare, vor primi şi bonuri de casă. "Se va da câte un bon de casă pentru fiecare zi lucrătoare din lună. Bonurile vor putea fi folosite doar în cartierele partenere, Sat Costi, Vânători, Şendreni şi Cartierul Siret", a anunţat Dan Nica. De asemenea, liderul PSD i-a asigurat că nu se vor mai înregistra întârzieri la plata şpăgilor lunare, un memorandum fiind semnat în acest sens cu directorii tuturor instituţiilor publice din oraş. "Pentru fiecare zi de întârziere se va aplica o dobândă de 10 la sută", a mai spus Dan Nica.
Funcţionarii publici sunt disperaţi: pe noul Windows nu merge Solitaire
Funcţionarii publici gălăţeni sunt în pragul depresiei. Primăria şi Finanţele au anunţat că vor implementa un nou sistem de operare pentru computerele din instituţii, care nu va mai veni la pachet cu programul de lucru "Solitaire". "Nu ştim ce să mai facem. Am încercat noul sistem de operare şi nu merge instalat nici măcar Solitaire-ul pirat. În aceste condiţii, nu ne vom putea desfăşura activitatea", a declarat doamna Marcela, de la Ghişeul 6.
Adamescu îi face o aroganţă lui Stan: "Îi aduc la echipă pe Maleş şi Pelin"
Fostele glorii ale Oţelului, Tudorel Pelin şi Costin Maleş, vor juca din nou la echipa oraşului, doar pentru că Adamescu, patronul clubului, vrea să îl enerveze pe Marius Stan. "Îi readuc în iarbă, vreau să îl forţez pe Marius Stan să îmi vândă şi echipa de handbal. Dar numai după ce va fi jucat şi ea în Liga Campionilor", a declarat Adamescu.
Suporterii îl bănuiesc pe Ciofoaia că ţine cu Steaua
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Oţelului, Lucian Ciofoaia, va fi dat afară de la club în doar câteva zile. Motivul nu ar fi incompetenţa managerială, aşa cum bănuiesc miile de suporteri ai echipei, ci faptul că galeria îl suspectează de stelism. "Păi îl cheamă CiofOaia, cum să nu ţină cu Steaua?", s-a revoltat Janker.
Regula de trei simplă: în câţi ani va fi construit Noul Stadion?
Dacă turnicheţii de la stadionul Oţelul au costat 200 de mii de euro şi au fost montaţi în doi ani, iar tabela a costat 300 de mii de euro şi a fost instalată în trei ani, în câţi ani va fi construit Noul Stadion, având în vedere că va costa 80 de milioane de euro? Casele de pariuri deja au anunţat cotele pentru timpul în care va fi construit acest nou obiectiv. Astfel, cea mai mare cotă se înregistrează la 2-3 ani: cu un leu pariat se poate câştiga un miliard. Un leu investit vă aduce un profit de 500 de milioane dacă stadionul va fi construit în 3 până la 10 ani. Pariul 10+ are cota cea mai mică, 1,05. Casele de pariuri au fixat, de asemenea, cotele pentru "Ce eveniment se va întâmpla primul?". Astfel, pentru varianta "tunelul pe sub Dunăre" cota este 5, pentru varianta "noul stadion" cota este 4,5, iar a treia variantă, "atac asupra pământului cu săbii laser din partea marţienilor", are doar cota 1,01.
Eurosport va transmite Galele K1 Măstăcani
Comuna Măstăcani a vândut drepturile de televizare ale bătăilor din localitate pe următorii cinci ani canalului de televiziune Eurosport. Contractul, în valoare de trei navete de Săniuţa şi un six-pack de Ursus, va fi semnat duminică, când va avea loc şi prima transmisie în direct. "Nu ştim cine se va bate duminică, dar se anunţă un spectacol pe cinste. Pe lângă faptul că la 12,00 e programată o pomană, după-amiază Nea Ion a anunţat că dă de băut la cârciumă. Sigur se lasă cu măcel", a declarat Emanuel Terzian, reprezentantul Eurosport.


Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4520 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2013 17:28

46 comentarii

 • postat de HAHA
  Luni, 18 Martie 2013 21:51
  @ Marmota: Deci VL nu are voie sa aiba un pamflet, pentru ca nu e ziar de umor? Interesant, ar trebui anuntate si ziarele de umor ca n-au voie sa mai bage interviuri sau anchete pentru ca nu-s ziare "serioase", dupa parerea unora. M-am lamurit si cu tine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor Serban
  Luni, 18 Martie 2013 17:15
  @Marmota ai terminat facultatea de jurnalism? Care? Asta din Galati??? ha haha haah haaahaha ha ha!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt. lia
  Luni, 18 Martie 2013 14:23
  @Marmota Pe de-o parte ai ceva dreptate cu asumarea raspunderii prin semnatura, pe de alta discutia e ceva mai ampla si cred ca te depaseste, chiar daca ai facut vreo facultate de jurnalism. N-am mai citit de peste un an Catavencii dar stiu ca erau cat se poate de seriosi in aparenta lor ...neseriozitate. Ziarul asta, in faza actuala imi pare mult peste nivelul orasului, putinii lipsiti de caracter, precum o Maria Stanciu sau C.Crangan dovedindu-se si ei niste buni manuitori ai condeiului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marmota
  Luni, 18 Martie 2013 12:30
  @HAHA: Imi pare rau,am crezut ca acesta este un ziar mai serios..Daca il comparam cu ziare precum Catavencii si Kamikaze atunci toata discutia este degeaba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de C.Fuger !
  Luni, 18 Martie 2013 00:18
  Bravo mey ,are condimente nu gluma pamfletul asta ,cu multumiri si salutari calduroase din WEST AFRICA..il astept pe Bacalbasa sa mai scrie o carte despre marinari ca a navigat si el pe internet,vorba lui V.C !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de HAHA
  Duminică, 17 Martie 2013 23:35
  @ Marmota: Hmmm, si nu v-a explicat nimeni de ce unele articole se semneaza cu pseudonim sau initiale? Asa trimiti mesaje si la Catavencii, Kamikaze si alte ziare in care sunt articole semnate cu pseudonim?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marmota
  Duminică, 17 Martie 2013 23:16
  @HAHA: . Am terminat facultatea de jurnalism. Prin semnarea articolului, ziaristul isi asuma responsabilitatea pentru cele scrise.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cititor nedumerit pentru Dan
  Duminică, 17 Martie 2013 22:29
  CINE SA FIE TRASI LA RASPUNDERE,CEI CARE SCRIU DESPRE ,,MIZERII,,SAU CEI CARE LE COMIT ???!!!THAT IS THE QUESTION!!!(ar fi spus bietul Hamlet)...
  0
  0
  Raportează
 • postat de IRINA
  Duminică, 17 Martie 2013 21:48
  Felicitari autorului articolului. Pamfletul e pamflet si trebuie tratat ca atare. Daca unii nu au suficienta deschidere mintala sa inteleaga asta, vai de ei. Si de noi, ca si ei au drept de vot...
  0
  0
  Raportează
 • postat de DAN
  Duminică, 17 Martie 2013 21:39
  "Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
  Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare şi pot angaja răspunderea civilă şi/sau penală a autorului acestora."
  UN ZIAR CARE SE RESPECTA NU PUBLICA ASEMENEA MIZERII! MAI SUS SCRIE CLAR! CER SA FIE TRAS LA RASPUNDERE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de atamanu
  Duminică, 17 Martie 2013 18:31
  Se vede treaba ca lui nea Costica i-a placut la nebunie numele de cod primit de la secu", pentru ca la sfarsitul contractului l-a adoptat,....ce-i drept, putin cosmetizat ( Casius- Casio-Casian ). .Din pacate insa, traim pe taramurile mioritei ( oaia cea destepta, de-i zice ciobenului cel tont : " vezi fraiere ca bozgoru'' vrea sa-ti ia gatul " iar el , ca bun crestin, nu are nimic impotiva ) si la noi orice e posibil. Turnatorul e la loc de cinste, ba mai mult da si lectii de moralitate . Asa incat bietul " parintel " de ar fi fost mai fraier sa se dea deoparte de la savarina, in tara oportunistilor adulati de ...ulime, unde cu cat esti mai manjit de rahat cu atat esti mai votat.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de HAHA
  Duminică, 17 Martie 2013 17:33
  @Marmota: ai facut tu Facultatea de Jurnalism ca sa ne zici cand si cum se semneaza articolele? Sau zici si tu din auzite?
  Ce este mai de c*cat decat sa vorbesti despre lucruri de care n-ai habar? Sa atribui un nume unui pseudonim sau sa dezvalui numele autorului articolului (asta presupunand ca cei care s-au semnat cu "angajat VLG" chiar sunt angajatii VLG).
  0
  0
  Raportează
 • postat de Liber
  Duminică, 17 Martie 2013 07:31
  Foarte ingenios pamfletul. Felicitari autorului! Cat despre inapoiatii care incearca sa-l combata pot sa spun ca-mi starnesc un sentiment de mila si dezgust. Din cauza unor astfel de specimene reduse mintal si aliniate in turma care umlple buzunarele lui Casian si care matura cruci prin autobuze, Romania a ajuns coada Europei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de daniil sihastru
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 22:15
  Popii ar trebui dusi pe o insula pustie. Foarte curios cum s-ar...spovedi intre ei si cate ar afla!...Cum le-ar mai scadea burtile si se s-ar mai manca intre ei!!! Asa sa le ajute Dumenzeu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bruno pentru angajat la doi si-un sfert
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 21:20
  Dezvaluirile dumneavoastra sunt de foarte mare importanta pentru cei dornici sa cunoasca adevarul despre preacinstitul inaintemergator,bla,bla,bla al bisericii de pe aceste meleaguri;aceste informatii clare si exacte ne arata cine este este cel care pozeaza in omul plin de smerenie ,devotat cu totul cauzei celor ce-i intregesc turma si buzunarele burduhanoase ale vanzatorilor de povesti si iluzii!!!Daca Dumnezeu exista cu adevarat,in orice caz nu este asa cum se chinuie sa ni-l infatiseze popii ,cu povestile lor de adormit copiii!!!Oameni buni,TREZITI-VA ,traim in secolul XXI,ce mama naibii;na ,ca era sa dracui,dar nu se cade ,macar asa din complezenta!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt. lia
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 21:03
  @lia, @Bruno @Spanu Stelian Iata ce se intampla cand libertatea cuvantului functioneaza din plin : glasurile se descatuseaza si oricat s-ar sari calul cu unele aprecieri si epitete exagerate, reputatia rea a arhiepiscopului e din nou pusa pe tapet, abuzurile bisericilor si ignoranta celor ce le umplu neputand tine piept, nici prin numar , nici prin calitate celor ce nu mai vor obtuzitate ci emancipare. Atentie totusi @Bruno, biserica nu-i doar „o institutie desueta si inapoiata” ci mare conservatoare de cultura romaneasca, veche dar si mai noua. Caci daca ne tot „emancipam” astfel, in stil occidental, parca nu prea e bine. @Stelian Spanu vorbeste de atacarea unor oameni nevinovati, fara a preciza exact daca in articol sau in comentarii. Trebuie sa afle si de unele reguli supragramaticale, si anume ca a contrazice nu inseamna „a ataca” persoana ci ideea. De aceea ii sugerez sa accepte si unele malitiozitati inerente unei batalii retorice. Cat despre apararea „ierarhului„ casio ar fi de sperat sa-si gaseasca un alt etalon, caci omul asta e totusi legat de unele lucruri urate pt. comunitate, poate si de unele bune. Chiar ca aici D-zeu stie si cantareste totul. Cat despre „libertatea” de a -i caricaturiza pe Mahomed sau IIsus nu cred ca trebuie citata ca o fapta de bravura. Sunt totusi sensibilitati normale in jurul nostru care trebuie intelese si protejate si nu injurate sau calcate-n picioare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt. lia
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 21:01
  @lia, @Bruno @Spanu Stelian Iata ce se intampla cand libertatea cuvantului functioneaza din plin : glasurile se descatuseaza si oricat s-ar sari calul cu unele aprecieri si epitete exagerate, reputatia rea a arhiepiscopului e din nou pusa pe tapet, abuzurile bisericilor si ignoranta celor ce le umplu neputand tine piept, nici prin numar , nici prin calitate celor ce nu mai vor obtuzitate ci emancipare. Atentie totusi @Bruno, biserica nu-i doar „o institutie desueta si inapoiata” ci mare conservatoare de cultura romaneasca, veche dar si mai noua. Caci daca ne tot „emancipam” astfel, in stil occidental, parca nu prea e bine. @Stelian Spanu vorbeste de atacarea unor oameni nevinovati, fara a preciza exact daca in articol sau in comentarii. Trebuie sa afle si de unele reguli supragramaticale, si anume ca a contrazice nu inseamna „a ataca” persoana ci ideea. De aceea ii sugerez sa accepte si unele malitiozitati inerente unei batalii retorice. Cat despre apararea „ierarhului„ casio ar fi de sperat sa-si gaseasca un alt etalon, caci omul asta e totusi legat de unele lucruri urate pt. comunitate, poate si de unele bune. Chiar ca aici D-zeu stie si cantareste totul. Cat despre „libertatea” de a -i caricaturiza pe Mahomed sau IIsus nu cred ca trebuie citata ca o fapta de bravura. Sunt totusi sensibilitati normale in jurul nostru care trebuie intelese si protejate si nu injurate sau calcate-n picioare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de angajat la Doi si-un Sfert
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 19:45
  Costica Craciun alias “Crin” (1981-1985) alias, “Casius” (1985-1991) alias, “Casio” (1988) se plimba prin Europa cum vroia sutana lui, pe timpul odiosului, in misiuni de serviciu. Cu toate acestea el nu a fost ( Doamne fereste) ciripitor...E stiut doar, ca in acele vremuri tot romanul era liber sa circule unde-l taia capul prin lume. Asa ca ciocu" mic si nu mai comentati. ca pacatuiti ereticilor. Si aveti grija: , vorba unui cantautor nu prea dus pe la biserica....
  0
  0
  Raportează
 • postat de angajat VL
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 19:23
  Colegul nostru Tuca are lista impusa cu subiectele si persoanele care trebuiesc "atacate" si cui trebuie sa-i faca publicitate. E trist ca suntem in aceasta situatie, la fel cum e trist si ca trebuie sa ne plangem online sub protectia anonimatului pentru a ne pastra acest loc de munca.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Prietenul Parintelui Smantana
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 19:17
  Cine a scris ca,, razand , indrepti moravurile ,, , habar nu a avut de Galati si de ,,intelectualii lui de marca" pentru a nu-i aminti si pe ,,intruiubitorii de arginti ai saracilor cu duhul ,, peste care stim cine pastoreste. Singurul deliciu al cititorului e o gluma buna, la obiect , cu tinta, si tinta a fost atinsa de aia se citesc atfel de erezii. VL nu va duce lipsa de cititori macar pe calculator , daca nu mai avem bani de un ziar iubit ca au ajuns paralele la ,,marii farisei ai adevarului,,
  0
  0
  Raportează
 • postat de angajat VL
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 19:10
  Acest coleg, Marius Tuca, este protejatul patronului si nu ne putem impotrivi ineptiilor pe care le scrie. Daca nu are curaj sa-si semneze "pamfleturile" macar sa-l demascam sa vada lumea ca PCR exista si in presa galateana.
  0
  0
  Raportează
 • postat de xxx
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 19:01
  Articolul e foarte bine-venit, insa din pacat avem in Galati prea multi idioti care pun botul la religia crestina de rahat si mai ales la minciunile si golaniile popilor, cu Casian in frunte.
  Credeti ca exista vreo diferenta intre retardatii mintali gen @lia si @him care au postat mai devreme, pe de o parte, si alti idioti indobitociti de religia islamica de data asta, care vroiau sa omoare ziaristii care au facut acele caricaturi cu Mahomed acum cativa ani?
  0
  0
  Raportează
 • postat de pleasca
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 19:00
  felicitari pentru articol, e o dovada de maturitate, calare pe politicieni pana scot limba, fac parte din partide cu istorie scurta si murdara
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marmota
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 18:55
  Jalnic acest articol... probabil nu stiti cu ce sa mai umpleti paginile ziarului. Macar ai curaj si semneaza articolul daca tot esti asa de mare si tare si calci pe toti si pe toate in picioare.. Asta e regula de baza invatata in anul 1 de facultate. Articolul trebuie semnat. Dar meh...profesionalismul e undeva departe..Urat,jignitor..si degradant..Nu pentru Catedrala sau altcineva..ci pentru tine care ai scris articolul asta in speranta ca o fim alaturi de frustrarile tale.
  0
  0
  Raportează
 • postat de atamanu
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 18:53
  ....Bietul Creanga avea o vorba: " Dascale, Trascale, behehe, dracu sa te ie !!! " Cer ca numitul eretic sa fie scos din manualele scolare si pus la mare afurisenie alaturi de nefericitul autor al acestui pamflet.
  0
  0
  Raportează
 • postat de BRUNO pentru STELIAN SPANU
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 18:12
  Domnule Spanu,scrieti dumneavoastra ca ar trebui ,,un oficiu al protectiei cititorului de ziar,,,Sunt cu totul DE ACORD sin este foarte simplu de instituit acest oficiu de care vorbiti:asa cum biserica tupeista vrea sa se bage cu forcepsul in reviziurea CONSTITUTIEI tot acolo sa propuna reinfiintarea SFANTULUI OFICIU(ruda mai saraca a temutei INCHIZITII!!!) si atunci sa vedeti fericire pem popor si ruguri incinse ,dar nu pentru purcelusi si batali ci pentru cei care ar cracni ceva impotriva huzurului popesc!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bruno pentru Pescarul cu boi
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 17:59
  Mi-a placut mult pamfletul referitor la parangheliile prefericitilor si imbuibatilor prelati,ironia fina amintindu-mi de un maestru de neintrecut al unor astfel de intamplari de tot hazul ,iar aici m-am referit la ilustrul GIOVANNI BOCCACCIO,neuitata-i fie amintirea!!!Am ajuns sa traim intr-o epoca atat de comica, in care, cred eu,proverbul vechi PANA LA DUMNEZEU TE MANANCA SFINTII a devenit ,actualizat,PANA LA DUMNEZEU NE MANANCA POPII!!!BRAVO AUTORULUI ARTICOLULUI,avem inca o dovada ca umorul de calitate nu lipseste din articolele ,,Vietii Libere,,!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stelian Spinu
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 17:53
  Dupa ce am citit aceasta compunere scolareasca jenanta m-am intrebat daca mai avem presa de calitate in tara asta.Mi-a fost de ajuns sa vad cine e semnatarul acestui pseudopamflet si am incercat sa ma opresc la numele lui care explica ceea ce stiam de mai multa vreme ,ca ziarul acesta,altadata onorabil ,se transforma intr-o tribuna de lupta cu slujitorii bisericii si ,mai grav, cu Biserica lui Hristos.Nu e de mirare ca va scad zilnic cititorii.Atata vreme cat v-ati bazat pe informare si obiectivitate, oamenii v-au apreciat.Dar cand atacati oameni nevinovati va taiati singuri craca de sub picioare. Voi credeti ca nu mai exista oameni de onoare in tara asta care sa discearna ce e pamflet si ce e rautate ?Cititorii sunt din ce in ce mai precauti,ziaristii din ce in ce mai lipsiti de talent.In presa interbelica un om de spirit ii numea pe ziaristii ca dumneavoastra ,,croitori de ganduri si cizmari de sentimente dupa masurile si calapoadele prostiei umane,,.Trebuie neaparat sa existe un oficiu de protectie a cititorului de ziar.Pana atunci ,oamenii au invatat deja ca rautatea tine loc de idee si calomnia de informare.Si mai e ceva : puneti mana pe carte ca ,in doar cateva randuri, aveti sase greseli gramaticale.M-am simtit dator sa-mi apar ierarhul in fata unor astfel de mizerii ale presei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bruno pentru HAHA
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 17:46
  @HAHA:ati spus atat de multe lucruri adevarate si pline de bun simt intrucat ,astazi fiind mai putin dispus pentru a scrie mai mult aici,m-ati scutit de un travaliu suplimentar!!!Inchei amintind concitadinilor mai ca daca bibliotecile si scolile ar fi mai pline si mai mare intersul pentru acestea ,bisericile nu ar mai fi atat de naincapatoare ,dupa cum afirma unii mandri ca ignoranta ingroasa buzunarele lacome ale bisericii si celor ce-i slujesc si-si slujesc interesele!!!Ma bucur ca nu sunt putini cei care considera biserica fiind o institutie desueta,inapoiata ,care ne aminteste din ce in ce mai mult de superstitiile Evului Mediu!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de haha
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 16:54
  @lia: Rar mi-a fost dat sa vad atata prostie la un singur om. Am ajuns ca in orasul asta cel mai de pret monument sa fie o catedrala, in timp ce cladiri istorice sunt pe lista de demolari. De ce sunt bisericile neincapatoare? Pai de ce nu? Ca doar prostimea are timp sa umple biserica, sa stea la rand la bilete cate 4 zile si sa se bata pe 3 tigai la promotie sau sa stea zile intregi sa vada o racla aurita cu un deget in ea. Facultatea de Ed. Fizica si Sport mai are un pic si se darama (am avut ocazia sa vad ce fel arata clasele), cad caramizi de pe cladirile din zona Liceului de Arta, dar noi avem nevoie de biserici (ca aia de langa Gradina Botanica care se tot construieste de vreo 8 ani). Slava "cerului" (haha) ca mai sunt din astia ca tine care hranesc popimea si care-s ferm convinsi ca pupatul poalei unui popa aduce mantuirea si iertarea pacatelor, ca doar astia de la Teologie tre' sa manance si ei ceva dupa cativa ani de frecat menta pe bancile facultatii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de haha
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 16:54
  @lia: Rar mi-a fost dat sa vad atata prostie la un singur om. Am ajuns ca in orasul asta cel mai de pret monument sa fie o catedrala, in timp ce cladiri istorice sunt pe lista de demolari. De ce sunt bisericile neincapatoare? Pai de ce nu? Ca doar prostimea are timp sa umple biserica, sa stea la rand la bilete cate 4 zile si sa se bata pe 3 tigai la promotie sau sa stea zile intregi sa vada o racla aurita cu un deget in ea. Facultatea de Ed. Fizica si Sport mai are un pic si se darama (am avut ocazia sa vad ce fel arata clasele), cad caramizi de pe cladirile din zona Liceului de Arta, dar noi avem nevoie de biserici (ca aia de langa Gradina Botanica care se tot construieste de vreo 8 ani). Slava "cerului" (haha) ca mai sunt din astia ca tine care hranesc popimea si care-s ferm convinsi ca pupatul poalei unui popa aduce mantuirea si iertarea pacatelor, ca doar astia de la Teologie tre' sa manance si ei ceva dupa cativa ani de frecat menta pe bancile facultatii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt. caty
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 16:22
  @ caty Atentie , e usor s-acuzi dupa ureche, mai greu e sa-ti sustii acuzatiile, chiar daca casio are reputatia jalnica pe care o are, doar fanaticii lui adepti, minti obtuze, urmandu-l orbeste.
  0
  0
  Raportează
 • postat de him ena
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 16:08
  ...." Sa-ti fie rusine Marius Tuca " ( dupa cum te cearta si jumatatea mea- him ) ca indraznesti sa atentenzi la " onoarea lui " prea-fericila " mare iubitor nu numai de " fudulii la gratar " dar si de " ochi albastri cu epoleti " si examene ginecologice obligatorii pentru starete, maici sau maicute cu "gura mare". .....Hai Buzau,Buzau.....( prietenii stiu de ce )
  0
  0
  Raportează
 • postat de caty
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 15:32
  mare corupt si casian asta mare de tot..........
  0
  0
  Raportează
 • postat de caty
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 15:32
  mare corupt si casian asta mare de tot..........
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 13:28
  Pentru Gore:
  Nu ai inteles spiritul articolului: IRONIC la adresa "generalului".
  In titlu "Habemus papa" inseamna AVEM DE MINCARE, AVEM PAPICA, adica AVEM PAPA.
  Autorul nu s-a referit la Papa de la Roma.
  Nu ai inteles ca e un articol de ris; un pamflet.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gore
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 12:28
  Habemus papam
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt. lia
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 11:04
  @ Lia Trebuie sa-ntelegeti cu totii ca daca un preot face matrapazlacuri nu trebuie judecat doar pe plan teologic , de Dumnezeu sau ingeri.. Civil el trebuie judecat precum orice muritor, caci altfel creiem o institutie,biserica, ce devine stat in stat, superpusa tuturor institutiilor, iar clerul o stirpe aparte de muritori, peste noi toti. Ce om intreg la minte poate accepta ca un preot violator sau hot sa fie exonerat de raspunderea pt. faptele sale aici pe pamant si sa fie trimis la judecata ingerilor sau la cea interna , a bisericii ? Asta vor si t.i.g.a.n.i.i, ca staborul lor sa-i judece, nu institutiile de drept ale comunitatii, tarii. Trebuie sa ne intereseze ce face clerul, altfel , prevalandu-se de hirotonie se poate ajunge la abuzuri de care-i plina istoria bisericii de pretutindeni, la mari necazuri si zdruncinari sociale. Apoi de unde regula asta de a socoti ca daca esti critic cu o fata bisericeasca lovesti in biserica si implicit in Hristos ? Revenim la vremurile de odinioara cand pcr si conducatorul suprem erau de neatins si o simpla banuiala la adresa lor era socotita un afront adus statului, tarii ? Apoi n-are nimeni nevoie de marinimoasa ta „iertare si compatimire”, mai ales ca apelul la bun-simt trebuie facut de un om care simte altfel aceste lucruri, mai bine. Personal nu gasesc prea mult umor in acel paragraf referitor la biserica, dar invatati-va si voi, cei mai zelosi in apararea ortodocsiei, ca libertatea cuvantului e peste biserica, atat timp cat nu aduce prejudicii acesteia sau oricui altcuiva. Si spun toate astea pt. ca avem destule deraieri ale lui casio, ce trebuie contrate cu hotarare dar si recunoscand rolul si activitatea sa buna, acolo unde e. Cat despre sfaturile de marketing date „Directorului ziarului”...., fereste-te sa cazi in ridicol.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Așa zis ziarist idiot
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 09:42
  Idiotenii debitate de un frustrat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de him
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 09:33
  Sa-ti fie rusine Marius Tuca ca nu reusesti sa te desparti de ura care o ai fata de Biserica. Cauti orice prilej sa denigrezi aceasta institutie. Nu accepti Biserica, nu accepti Steaua, denigrezi oamenii de la tara si nu numai (desi tot de acolo te tragi si tu) etc. Ca orice om e clar ca nu iti plac anumite lucruri dar deja ne plictisesti cu postarile tale de articole josnice despre aceleasi subiecte saptamana de saptamana. Nu te mai chinuie deloc creativitatea.
  Ca ziarist ar trebui sa ai minimul de coloana vertebrala sa iti pui semnatura pe ceea ce scrii.
  Ca om meriti respect 0.
  0
  0
  Raportează
 • postat de geciudan
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 09:13
  Adevarul deranjeaza.
  0
  0
  Raportează
 • postat de lia
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 09:01
  IN ATENTIA AUTORULUI ARTICOLULUI

  Consider ca mancati o paine murdara, pentru ca traiti din articole scrise cu ura si, chipurile, considerati dv,,cu haz.Mergeti duminica in oricare dintre bisericile din Galati ori din tara si veti vedea ca acestea sunt neincapatoare.Ne-ati scuipat pe noi toti scriind , totodata, L-ati mai palmuit si dv. pe Mantuitor astfel; cand mergeti la doctor( nu va doresc sa aveti nevoie, in ciuda rautatii si, as zice , a ignorantei dv- aceasta se trateaza greu!) , nu va e de folos sa stiti cum traieste, ce mananca, cum se imbraca, ci doar priceperea sa va foloseste; asa si cu preotii, doar prin intermediul domniilor lor ni se pot ierta pacatele , pentru ca au primit Duh Sfant la hirotonire- si fara episcop nu se poate face hirotonire. Nu ne intereseaza decat ce pot face pt noi acestia, iar pt pacatele dumnealor, la randu-le, vor plati, nu e treaba noastra.Cand preotul este nevrednic sa savarseasca Sf Liturghie , o savarsesc ingerii Domnului si tot sunt sfintite Darurile din Altar-Trupul si Sangele Domnului, fara de Care nu exista iertare, mantuire. Va doresc sa traiti bucuria impartasirii cu Sfanta Euharistie.Eu v-am iertat deja, dar va compatimesc.
  IN ATENTIA DIRECTORULUI ZIARULUI VIATA LIBERA
  Domnule director, dauneaza afacerii dv. astfel de articole. Lezati sufletele oamenilor, noi iubim pe Hristos si pe slujitorii Sai.
  Sa auzim de bine va urez, in limitele bunului-simt , ca de grotesc e plina lumea buna("buna").
  0
  0
  Raportează
 • postat de anonim
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 08:39
  ce articol grotesc ....de doi lei
  0
  0
  Raportează
 • postat de ziarist fara identitate
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 08:35
  marius tuca, e slabut acest pamflet. Nu e de mirare ca nici nu ai avut curaj sa-l semnezi. Mai trebuie sa exersezi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CEL MAI PROST ARTICOL!
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 08:28
  BAI, DA CE PUNETI POZA, CU CATEDRALA NOASTRA, SI O LUATI SI LA MISTO, "Fum alb pe hornul Catedralei din Galaţi:" BAI, ALA NESIMTITU, CARE A SCRIS STIREA, DACA VREI SA FACI O STIRE, SI VREI SA L INCLUZI PE CASIAN, E TREABA TA, PERSONAL, NU MA INTERESEAZA CASIAN, DAR NU TI PERMITI TU IDIOTULE, SA IEI LA MISTO, SI PUBLIC, UN MONUMENT ARHITECTONIC SI RELIGIOS ,CARE ESTE UN SIMBOL AL GALATI.

  MIZERABILULE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de l.c.
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 03:07
  Mare figură acest Domn Pescar/Vânător iscusit!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.