Marţea viitoare, la Muzical vine Nicu Patoi şi marea sa dragoste: „Platonic”

Marţea viitoare, la Muzical vine Nicu Patoi şi marea sa dragoste: „Platonic”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Blues, rock, jazz şi funk


Nicu Patoi şi formaţia “Platonic” vin la Galaţi într-un superconcert de lansare a albumului tupei - “Sweet Little 6String”, marţi, 19 martie, începând cu ora 19,30, la Teatrul Muzical “Nae Leonard”.

“Platonic” înseamnă pasiunea unui om pentru muzică, pentru chitară, pentru interacţiunea între oameni care au aceeaşi pasiune. Nicu Patoi şi-a denumit grupul astfel încă de când şi-a propus să îmblânzească chitara, la mijlocul anilor ’90. Cu sonorităţi comune numelui său, dar şi bazat pe un concept artistic solid, grupul a început seria de concerte care reprezentau compoziţiile lui Nicu. Unicitatea acestui proiect nu constă numai în sutele de piese cântate live, ci şi în maniera expresivă, dinamică şi bogată în care grupul îşi abordează repertoriul.

Platonic creează intersecţii stilistice între blues, rock, jazz şi funk, păstrând esenţa calităţii muzicale, într-un ansamblu unitar care dizolvă graniţele artificiale dintre genuri.

Virtuozitate şi energie pozitivă

Un recital “Platonic” conţine compoziţii semnate de Nicu Patoi, printre care sunt intercalate diverse teme din repertoriul de blues şi rock, toate încărcate de energie pozitivă, virtuozitate şi aplomb. În componenţa actuală, cu Nicu Patoi la chitară, Răzvan “Lapi” Lupu la baterie, Adrian Ciuplea la chitară bas şi Berti Barbera în calitate de percuţionist şi vocalist, supergrupul “Platonic” îşi continuă drumul pe scenele primitoare ale festivalurilor, pregătind în paralel materialul pentru un nou album. Un act artistic insolit pe scena autohtonă şi una dintre puţinele formule care, prin prestaţia lor, îşi justifică statutul de supergrup.

Nicu Patoi – matematicianul artist

Destul de rar se întâmplă să întâlneşti un chitarist cum e Nicu Patoi. Un artist care prin instrumentul lui să-ţi dezvăluie caracterul, educaţia,  pasiunea şi plăcerea de a cânta şi să-ţi provoace curiozitatea de a încerca să afli părţile nevăzute ale unui artist şi ale unui instrument complex. Nicu foloseşte o multitudine de procedee într-o manieră subtilă, bine proporţionată, combinând echilibrat claritatea acordurilor cu momentele de rafinament solistic, viteză şi feeling. Un interpret cu rigoare de matematician şi suflet de artist, străluceşte în orice moment în care interacţionează cu chitara.

Răzvan “Lapi” Lupu – cel mai experimentat baterist

Se spune că mai degrabă numeri formaţiile în care nu a cântat Lapi, decât pe cele cu care a colaborat. Cel mai experimentat baterist activ, un instrumentist cu o extraordinară capacitate de asimilare şi adaptare, Lapi transmite siguranţă şi are un rol esenţial în menţinerea unui puls constant. Colaborează frecvent cu Nicu Patoi încă din perioada “Taverna”. Devotat şi plin de umor, Lapi este cel mai potrivit om şi instrumentist pentru actualul repertoriu al proiectului “Platonic”.

Adrian Ciuplea – basist de primă mână

Trecut prin şcoala clasică, şi-a format percepţia muzicală prin filtrul delicat al violoncelului. Acest lucru nu poate decât să ajute unui tânăr pasionat de rock, pregătit să devină un basist de primă mână. În prezent, membru al grupului Viţa De Vie, Adi completează secţia ritmică a unui grup cu repertoriu dificil, imposibil de abordat fără un nivel ridicat de pregătire muzicală.

Berti Barbera – unicul

Prin perspectiva pe care o are asupra muzicii, prin varietatea de influenţe şi elemente pe care le percepe şi le concepe în arta interpretării, Berti pare a fi pregătit pentru orice gen de exprimare muzicală. Beneficiind de-a lungul anilor de încrederea marii majorităţi a lumii muzicale din ţară, fiind în contact permanent cu personalităţi artistice internaţionale, a avut privilegiul de a face parte din multe proiecte care să-i îmbogăţească experienţa şi să-i justifice intenţiile. Platonic îi oferă ocazia de a pune pe primul plan setul de instrumente de percuţie, folosindu-şi vocea mai mult pentru prezentările din concert.

Preţul biletelor este de 21,6 lei şi, respectiv, 10,8 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Citit 2359 ori Ultima modificare Joi, 14 Martie 2013 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.