La vremuri noi, tot vechile scări: Dacă reparaţii nu se fac, măcar traseu de... motocros!

La vremuri noi, tot vechile scări: Dacă reparaţii nu se fac, măcar traseu de... motocros!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • De luni de zile, cetăţenii din Micro 19 aşteaptă ca municipalitatea să repare aleile şi scările care fac legătura dintre piaţă şi zonele limitrofe

Chiar dacă li s-a promis mai multă solicitudine din partea autorităţilor locale, aceasta nu prea se vede, nici măcar în lucrurile mai mărunte şi nu tocmai complicate pe care le cer oamenii. De la ultima noastră prezentare a unor probleme din Micro 19, în urmă cu vreo jumătate de an, nu puţini au fost cei care au ridicat problema scărilor de pe pasajul pietonal care face legătura dintre "Neacşu" şi piaţa din cartier. Abruptă, cu scările crăpate, cu bucăţi lipsă, scările sunt o capcană pentru cei care trec prin zonă, mai ales pe ploaie sau când este polei. Dacă se mai întâmplă să fii şi în vârstă, să ai vreun beteşug la picioare, atunci şi mai mare e necazul.

Desigur, oamenii şi-ar dori ca „noul Galaţi” să fi adus o reparaţie a scării cu pricina. „Nici măcar nu ar fi cine ştie ce investiţie, cât poate să coste să repari câteva trepte. Am tot cerut să se facă ceva, dar nu s-a mişcat nimic”, ne spunea acum câteva luni dl Vasilache. Ei bine, iată că timpul a trecut, iar scările, cum le-am lăsat, aşa le-am găsit, ba poate şi mai vai de ele. Scările sunt bune pentru sporturi extreme, mai ales dacă se mai ai de cărat vreo două, trei sacoşe. Dacă ai vreun căruţ e cursă cu obstacole sau intri într-un soi de escaladă în care musai ai nevoie de ajutorul vreunui trecător pentru a răzbi. Şi când te gândeşti că Primăria vrea să facă un tunel pe sub Dunăre.

„Înainte să se bage în proiecte din astea, faraonice, cred că ar trebui rezolvate mai întâi astea de zi cu zi – scările, aleile care sunt toate cu gropi, curăţenia. Că altfel, până la urmă, s-ar putea să nu ne alegem nici cu una, nici cu alta”, ne spune Cătălina Ţuţuianu. Mai în glumă, mai în serios, cetăţenii spun că, dacă tot sunt atâtea gropi, alei pline de noroaie şi scări rupte, s-ar putea organiza în scopuri turisticee trasee de motocros, poate aşa se aleg şi oamenii cu ceva.

Citit 1089 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 16:12

2 comentarii

 • postat de ella
  Miercuri, 27 Martie 2013 14:14
  Decit sa to schimbati bordurile pe scuarul de pe Brailei,mai bine sa faceti aleile si scarile dintre blocuri.Pe prelungirea Traian,in dreptul blocurilorC2 si C3, scarile sint facute de acum 50 de ani.Poate aveti bunul simt si le reparati,cu toate ca nu vor mai tine tot 50 de ani.De inpuscatul a murit si nu va poate da reteta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Marți, 26 Martie 2013 05:49
  Nu cred ca exagerez ,dar despre cum arata scara de pe Aleea comertului -Micro 19 ( aceia din fotografia care insoteste articolul ,lipseste numai cersetorul care-si intretine deschisa,de vreo 15 ani o rana oribila la un picior si ceseste bani pentru operatie, spunad ca are cancer) am scris de vreo 15 ori , si pe timpul lui Nicolaie dar mai ales ,cu o speranta inconstienta, in timpul campaniei si de cand este primar fotbalistul,parat liberal. Nu s-a intamplat nici o minunie iar intre timp s-a deteriorat si cealata scara ,aceia care duce spre capatul liniei de troleibuz.. O singura minune s-a realizat ,pe timpul lui Nicolaie , s-a pus in practica ideea subsemnatului cu aleea dintre blocul V1 si hala pietii ,inchisa fara cap iar acum cand hala este inchisa ,cetataenii pot trece dintr-o parte in alata a pietei fara sa ocoleasca cateva sute bune de metri.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.