La vremuri noi, tot vechile scări: Dacă reparaţii nu se fac, măcar traseu de... motocros!

La vremuri noi, tot vechile scări: Dacă reparaţii nu se fac, măcar traseu de... motocros!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • De luni de zile, cetăţenii din Micro 19 aşteaptă ca municipalitatea să repare aleile şi scările care fac legătura dintre piaţă şi zonele limitrofe

Chiar dacă li s-a promis mai multă solicitudine din partea autorităţilor locale, aceasta nu prea se vede, nici măcar în lucrurile mai mărunte şi nu tocmai complicate pe care le cer oamenii. De la ultima noastră prezentare a unor probleme din Micro 19, în urmă cu vreo jumătate de an, nu puţini au fost cei care au ridicat problema scărilor de pe pasajul pietonal care face legătura dintre "Neacşu" şi piaţa din cartier. Abruptă, cu scările crăpate, cu bucăţi lipsă, scările sunt o capcană pentru cei care trec prin zonă, mai ales pe ploaie sau când este polei. Dacă se mai întâmplă să fii şi în vârstă, să ai vreun beteşug la picioare, atunci şi mai mare e necazul.

Desigur, oamenii şi-ar dori ca „noul Galaţi” să fi adus o reparaţie a scării cu pricina. „Nici măcar nu ar fi cine ştie ce investiţie, cât poate să coste să repari câteva trepte. Am tot cerut să se facă ceva, dar nu s-a mişcat nimic”, ne spunea acum câteva luni dl Vasilache. Ei bine, iată că timpul a trecut, iar scările, cum le-am lăsat, aşa le-am găsit, ba poate şi mai vai de ele. Scările sunt bune pentru sporturi extreme, mai ales dacă se mai ai de cărat vreo două, trei sacoşe. Dacă ai vreun căruţ e cursă cu obstacole sau intri într-un soi de escaladă în care musai ai nevoie de ajutorul vreunui trecător pentru a răzbi. Şi când te gândeşti că Primăria vrea să facă un tunel pe sub Dunăre.

„Înainte să se bage în proiecte din astea, faraonice, cred că ar trebui rezolvate mai întâi astea de zi cu zi – scările, aleile care sunt toate cu gropi, curăţenia. Că altfel, până la urmă, s-ar putea să nu ne alegem nici cu una, nici cu alta”, ne spune Cătălina Ţuţuianu. Mai în glumă, mai în serios, cetăţenii spun că, dacă tot sunt atâtea gropi, alei pline de noroaie şi scări rupte, s-ar putea organiza în scopuri turisticee trasee de motocros, poate aşa se aleg şi oamenii cu ceva.

Citit 1170 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.