Sicrie all-inclusive: Dracula-shopping pentru turismul de groază

Sicrie all-inclusive: Dracula-shopping pentru turismul de groază
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Magazinele de pompe funebre din Micro 19, atracţie pentru japonezii amatori de senzaţii tari
Mai numeroase decât gogoşeriile, reprezentanţele de pompe funebre au apărut ca ciupercile în cartierul Micro 19, mai ales prin apropierea Spitalului de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei”, devenind un fel de bizarerie a locului. Înşirate una lângă alta, cu sicriele puse frumos în vitrină, te simţi la intersecţia str.Brăilei cu str. Stadionului mai ceva ca în Cimitirul „Eternitatea”. Cu atâtea oferte fără concurenţă mai că-ţi vine să crezi că „locul cu verdeaţă” e vreun camping în care să-ţi petreci timpul fără griji. Gurile rele ar spune că genul acesta de afacere nu poate fi decât înfloritor, o dovadă că într-un sistem de Sănătate ca al nostru ai toate şansele să te lecuieşti de toate. Definitiv.
Pe de altă parte, cred că japonezii sau americani nebuni după Dracula ar avea ce vedea în Micro 19. Păi, unde în lumea asta serviciile funerare sunt mai numeroase pe metru pătrat decât serviciile medicale sau serviciile bancare? Se pot lua şi ceva suveniruri: „Peste 15 modele, începând cu 125 de lei. Transport gratuit” – scrie mare pe geamul unei vitrine în care sunt expuse mândreţe de sicrie. Unde mai pui că până şi florăriile s-au pliat pe această modă şi la intrare nu mai eşti întâmpinat de vechile ghivece de flori, ci de coroane funerare cu panglici ce aşteaptă doar să fie scris numele „destinatarul”. În Hawaii te întâmpină cu ghirlande de orhidee şi în ritmuri gen aloha, la noi putem să le pune turiştilor de gât o coroană, ceva de groază şi să le cântăm "Doamne miluieşte"! Vă daţi seama cam cum ar fi dacă i-am servi şi cu nişte colivă cu surprize?
Citit 1264 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 16:09

4 comentarii

 • postat de florin
  Luni, 15 Iulie 2013 20:26
  asta e vrei nu vrei la ei la sicriu ajungi,fereasca dumnezeu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de marius
  Luni, 25 Martie 2013 18:05
  In satul ( ca de oras nu poate fi vorba) fara caini, se permite ca in fata acestor chioscuri, chioscarii sa-si traga masinile proprii, inmatriculate in Bulgaria, peste pomii proaspat plantati de catre primarie pe banii nostri. Ei platesc taxele la bulgari, iar mizeria o fac pe banii nostrii. Halal primar, halal politie, halal consiliu judetean! Luati-va in continuare salariile binemaritate si eventual sa nu treaca nicio sarbatoare fara o prima frumusica! Ne-ati mintit, v-am votat, la furat inainte!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Luni, 25 Martie 2013 12:01
  E vorba aici de faptul ca langa cea mai mare unitate spitliceasca infloresc afacerile cu pompe funebre si cu produse farmaceutice. Ce sugereaza ca daca n-ai bani de farmacie ajungi la vecinu cu sicrie. Fiindca asta-i nivelul sistemului nostru de sanatate, ai bani mergi si te tratezi pe bani grei, n-ai strangi si tu de o inmormantare sa nu te injure rudele ca le-ai lasat pe umerii lor toata povara cu pomeni. Intrebati-l pe Bacalbasa cu ce bani si-a facut croazierele pe iahturi in jurul lumii?
  0
  0
  Raportează
 • postat de inna
  Luni, 25 Martie 2013 11:13
  o tampenie de articol! intr-adevar e morbid, insa aveti idee la cat costa o inmormantare???? am trecut recent prin 2 inmormantari in 40 de zile....pare simplu, dar nu e deloc...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.