Galaţiul are nevoie şi de autogospodărire: Gunoiul, la ghenă, nu lângă

Galaţiul are nevoie şi de autogospodărire: Gunoiul, la ghenă, nu lângă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Starea căminului studenţesc „A” din Campusul Universitar, situat lângă parcul părăginit şi lângă gheena de gunoi, a rămas din toamna trecută aceeaşi. Faza de paragină este încă de mare actualitate şi nu sunt semne că cineva ar fi interesat să recupereze acest cămin ca să-l  transforme în locuinţă. Şi ne mirăm, pentru că este arhicunoscută problema lipsei de locuinţe în municipiul nostru. Între timp, au mai dispărut ceva materiale pe care le-au furat unii „binevoitori”. În schimb, să vină vara că boschetari avem destui...

Doar un patruped în zonă!

Cât despre maidenezii de astă toamnă pe care i-am întâlnit în zonă, cu excepţia unuia care „cerceta” containerul de gunoi, alte patrupede nu am mai întâlnit. Nici o pisică, deşi era paradisul lor,  nu ne-a tăiat calea... La capitolul veşti proaste, deşi există containere, deşi există gard împrejmuitor, cetăţenii din zonă ne spun că gunoiul tot pe jos este aruncat. De cine? „De unii dintre vecinii noştri. Nu înţelegem această logică, să ajungi până la container şi să arunci la întâmplare punga cu gunoi. Sau să ieşi să cureţi peştele şi să arunci resturile pe unde apuci”, se plânge Grigorie Găvănescu, pensionar, care ieşise să-şi vadă o vecină.

Mai multă grijă pentru mediu

Înainte de a arăta cu degetul la ce nu fac alţii, poate n-ar strica o aplecare mai seruioasă asupra lucruruilor pe care, deşi ne sunt la îndemână, nu le facem noi înşine. Autogospodărirea nu prea funcţionează în acest cartier central, cum nu funcţionează nici în alte părţi ale oraşului. Resturile vegetale sunt grămezi, grămezi, iar firul ierbii dă să iasă la suprafaţă gata sufocat de sub povara vegetaţiei uscate. Credem că e cazul să lansăm pe această cale invitaţia ca şi locuitorii din zona cu pricina, şi nu numai, să se organizeze şi să se autogospodărească.

Pe ici, pe colo, mai trebuie să punem şi noi umărul şi să  urnim câte ceva în privinţa mediului înconjurător, pentru că neimplicarea naşte delăsare şi duce la degradarea pe zi ce trece şi a ceea ca a mai rămas din natura înconjurătoare din Galaţi. A aştepta pe altul să ridice ce arunci tu, este o mentalitate depăşită, retrogradă şi nu ne face bine.

Citit 872 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2013 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.