Mii de pelerini la izvorul vindecării de la Biserica Greacă din Brăila

Mii de pelerini la izvorul vindecării de la Biserica Greacă din Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mii de pelerini din toată ţara, dar şi localnici, şi gălăţeni de-ai noştri, s-au adunat ieri, în zi de hram, la Biserica Greacă din Brăila, aparţinătoare Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Nelipsiţi, ca întotdeauna, membrii comunităţilor greceşti din Bucureşti, Ploieşti, Târgovişte, Constanţa şi Brăila. Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos a sfinţit apa din fântâna de la temelia Biserici Greceşti, iar apoi oamenii, care aşteptau de multe ore în spaţiul destul de strâmt din faţa bisericii, au primit binecuvântare, agheasmă şi apa izvorului vindecător din oraşul vecin. 

„Ziua aceasta este ca un dar de la Cel de Sus, fiindcă şi inimile şi trupurile noastre devin pline de lumină. În plus, Brăila capătă o haină de sărbătoare prin mulţimea pelerinilor care vin în oraşul nostru la Izvorul Tămăduirii”, ne-a spus brăileanca Maria Bălan.

Nici gălăţenii nu au scăpat ocazia de a participa la sărbătoare. „Vinerea Luminată este pentru mine o minune şi o bucurie de la Dumnezeu pe care vin şi le iau ca pe daruri cereşti”, ne-a spus Elena Cernat, 51 de ani, din Galaţi. Pe lângă apa cu efecte miraculoase, pelerinii s-au bucurat de cuvântul de întărire pe care l-au primit de la ÎPS Părinte Casian.

„Maica Domnului şi harul Mântuitorului fac apa din fântâna de sub Altarul Bisericii din Brăila să devină izvor de vindecări şi prin credinţa noastră să izgonească toate bolile şi toate durerile omeneşti. Credinţa este frumuseţe sufletească şi doar aşa lumea poate fi salvată. Frumuseţea aceasta veşnică nu poate veni decât de la ˝Femeia înveşmântată în soare˝, care este Maica Domnului şi care ne aduce toate vindecările ”, a spus Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian.

Citit 1043 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2013 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.