Pregătirea profesională a şomerilor, încotro? "Nu vrem să fim contabili!"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pregătirea profesională a şomerilor, încotro? "Nu vrem să fim contabili!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cursul de contabilitate propus de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi nu este la mare căutare! Cel puţin, aceasta e concluzia care se desprinde în urma amânării deschiderii lui din mai în iunie. “Amânarea se datorează retragerii celor care s-au înscris. O grupă, ca să funcţioneze, trebuie să aibă cel puţin 18 cursanţi. De regulă, cursurile organizate de noi se bazează pe concluziile prospecţiilor pe care le facem prin chestionarele aplicate unor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.  De exemplu, unii dintre cursanţii - ieşiţi din plată - motivează retragerea de la cursuri prin faptul că şi-au găsit de lucru şi că nu mai au cum să se încadreze în program”, ne-a spus Magdalena Hâncu, purtător de cuvânt al AJOFM Galaţi.
Sunt şi situaţii când unele solicitări nu pot fi onorate de AJOFM. De exemplu, nu putem organiza cursuri “de măcelar tranşator”, fiindcă sunt prea costisitoare, în raport cu numărul solicitanţilor. "Un astfel de curs de calificare înseamnă ca noi să avem abator sau să închiriem unul. Fapt care presupune consum mare de resurse materiale şi umane, care se cuantifică în cheltuieli inutile. De aceea, recomandăm ca ele să fie făcute, contra cost, de furnizorii privaţi care au acest obiect de activitate”, ne explică interlocutoarea.
În prezent, AJOFM Galaţi are în pregătire, în faza de licitaţie, cursuri de calificare în profesiile de agent de navă, expert în securitatea muncii, lucrător comercial, operator calculator electronic şi reţele, sudor electric.
Cei interesaţi se pot adresa Biroului de Formare Profesională al AJOFM. Program cu publicul este de luni până joi, între 8,00-16,30, iar vinerea de la 8,00 la 14,00.

Citit 1606 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2013 16:24

5 comentarii

 • postat de Stanica Ambrinoc
  Marți, 28 Mai 2013 07:35
  ... Partidul care nu poate crea locuri de munca, nu are ce cauta la guvernare. Comunismul era constient macar de acest lucru. Capitalismul ne-a adus libertatea, ofera o piata libera a fortei de munca, dar fara ... oferte reale ... Dupa 3 luni de guvernare, ar trebui facut un bilant al locurilor de munca nou create, asa cum promit "baietii" in campania electorala. Nu te-ai tinut de promisiune, inseamna ca ne-ai prostit, te duci dracului acasa si lasi pe altii. Cantaretul Tudor Gheorghe spunea: "De ce nu aducem 300 sau 400 de romani care au reusit cu adevarat in strainatate, sa-i punem in Parlament si sa ne conduca ?" Pai ce partid si-ar propune asta, pentru popor si apoi pentru istorie, istorie din care vor face parte si ei, daca vor reusi ... Furam azi si maine vedem noi ...
  "Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." Mihai Eminescu
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dingo
  Sâmbătă, 25 Mai 2013 08:40
  De departe AJOFM Galati este in topul celor mai neperformante agentii din tara.Posturi bune pentru neamuri (proaste) iar cu somerii...ca si pana acum,vai de mama lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adrian
  Vineri, 24 Mai 2013 18:55
  Asa de curiozitate ia intrati pe pagina de net a acestei institutii si a ITM, in speta subordonate Ministerului Muncii, si vedeti la declaratiile de avere ale acestor bugetari, toti pusi acolo pe baza de carnet de partid, ce salarii nesimtite au, raportat la orice alte institutii ale statului, exceptand casta extraprivilegiata a magistratilor.
  Subscriu, aceasta capusa numita AJOFM, merita si trebuie desfiintata. Poate functiona f bine ca un serviciu cu jumatate din personalul ce actualmente taie frunza la caini pe bani publici multi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de SOMERUL
  Vineri, 24 Mai 2013 15:55
  A.J.O..FM.-urile din ROMANIA trebuiesc desfiintate. Acestea nu fac decat sa plateasca indemnizatiile
  somerilor aflati in plata si atat. Acest lucru poate fi efectuat si de alte institutii de stat cum ar fi primariile.
  Astfel s-ar face economii consistente la bugetul de stat.
  Dar ce ne facem cu pilele, cu lipitorii de afise electorale, etc. ???
  0
  0
  Raportează
 • postat de un om
  Vineri, 24 Mai 2013 15:28
  A.J.O.F.M galati nu a facut si nici nu va face nimic pentru cei ce vor reconversie profesionala adevarata. cursuri doar facute pentru a justifica existenta institutiei. minciuni, tupeu, ingimfare, preaumplere de importanta a sefilor. e doar o imagine mincinoasa a unei fatade de plinsul nevoiasilor. orice date din statistica de performanta in activitate, cele adevarate, angajati in urma cursurilor, angajati prin ei, etc spune clar un lucru: e doar o institutie in care cei satui se prefac ca-i intereseaza soarta celorlanti. daca ajungi sa speri ca te angajezi prin A.J.O.F.M galati inseamna ca mai crezi in alba ca zapada si fat-frumos. pina la urma eu cred ca nici nu pot, asta pentru ca angajatorii au alte criterii de angajare, cu si pe linga lege. vedeti oferta prin agentie, vedeti oferta prin tirguri de job. comparati oferta de munca din mica publicitate a V.L. pina la urma A.J.O.F.M dupa parerea mea e doar o masina de platit persoane cu relatii din galati, o institutie ce trebuie sa existe intr-un stat European dar si o institutie ce nu are nici o treaba cu nevoile de forta de munca cerute de angajatori. e o masina de tocat bani bugetari si de a plati niste angajati cu pile .si atit.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.