Alarmat de … curăţenie

Alarmat de … curăţenie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, un gălăţean ne-a trimis prin e-mail o sesizare-fulger, însoţită de câteva fotografii, prin care ne informa că în cartierul Micro 21, în faţa blocului L6, un cetăţean se apucase să taie nişte copaci.

Am sunat mai întâi la Agenţia pentru Protecţia Mediului, dar am aflat că reprezentanţii acestei instituţii nu intervin în cazuri ca acela pe care  tocmai l-am descris. De altfel, am aflat că omul care ne-a alertat pe noi ceruse şi aici ajutor.

Am telefonat apoi la Administraţia Domeniului Public, am aflat că gălăţeanul nostru ne-o luase înainte – telefonase şi aici.

Am cerut şi ajutorul Gărzii de Mediu, unde am aflat că echipele intervin în astfel de cazuri, dar sesizările se pot se pot depune doar în scris.

Când am ajuns la blocul L6, am văzut şi de ce reprezentanţii Gărzii de Mediu au astfel de cerinţe. N-am găsit, la faţa locului, nici un copac mutilat, ci doar o grădină frumos toaletată, cu arbori curăţaţi şi pământ proaspăt săpat.

Fără să pretindem că părerea noastră e literă de lege, ţinem să îi spunem reclamantului că ceva curăţenie prin grădină nu strică, mai ales primăvara. Şi că spaţiile verzi nu trebuie să arate ca nişte petice de junglă, aşa că arborii pot fi toaletaţi, fără ca persoana care o face să încalce legea.

Citit 926 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.