Lucrările la strada Brăilei se lungesc mai mult de cât se credea. Află când artera va fi redeschisă complet traficului

Lucrările la strada Brăilei se lungesc mai mult de cât se credea. Află când artera va fi redeschisă complet traficului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragi şoferi, înarmaţi-vă cu răbdare! Dacă v-aţi făcut speranţe că, aşa cum anunţase iniţial Primăria, lucrările de pe cea mai importantă arteră a oraşului vor fi gata la jumătatea acestei luni, v-aţi înşelat. Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi informează că abia până la sfârşitul lunii iunie Apă Canal va înlocui conducta de apă de pe strada Brăilei, între staţia auto de la Potcoava de Aur şi intersecţia cu strada Prelungirea Traian. În urma verificărilor efectuate în cursul săptămânii trecute, Apă Canal a decis înlocuirea segmentului respectiv, care are o vechime de peste 20 de ani şi prezenta riscul unor avarii, pe termen mediu şi lung. Abia apoi se va asfalta. Primăria precizează că, pe timpul lucrărilor, traficul va rămâne restricţionat pe benzile unu şi doi ale sensului spre Centru, urmând să se desfăşoare pe banda amenajată şi semnalizată provizoriu. Pentru preîntâmpinarea eventualelor blocaje de trafic, ruta alternativă este pe bulevardul Marii Unirii, fie cu revenire în strada Brăilei prin strada Prelungirea Traian, fie cu revenire în strada Domnească prin strada Navelor.

Ce lucrări se execută

Pentru operativitatea lucrărilor de înlocuire a conductei de apă potabilă, Apă Canal a organizat programul de lucru în două schimburi, de la ora 7,00 la ora 22,00. Abia după această operaţiune amplasamentul va fi predat pentru continuarea lucrărilor de asfaltare pe strada Brăilei, care vor cuprinde şi asigurarea fundaţiei. Primăria precizează că, până în acest moment, pe respectivul segment al străzii, fundaţia era de doar 15 centimetri, din piatra spartă, iar straturile de asfalt turnate succesiv, fără a fi frezate, de la începutul anilor 80 însumează aproape 40 de centimetri! Din fericire, transportul de călători nu este afectat pentru că Transurb a efectuat lucrări de extindere a reţelei, astfel încât să poată opera traseul de troleibuz 102 şi pe perioada lucrărilor întreprinse de Apă Canal.

Municipalitatea le cere scuze celor afectaţi de restricţiile impuse de aceste lucrări, necesare pentru refacerea durabilă a infrastructurii de apă şi canalizare şi a carosabilului străzii Brăilei.

Citit 1991 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2013 09:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.