Crucea Roşie a răspuns apelului nostru: Ajutor în cazul de la Lozoveni 148

Crucea Roşie a răspuns apelului nostru: Ajutor în cazul de la Lozoveni 148
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Filiala "Crucea Roşie" Galaţi a răspuns apelului nostru şi a dus un semn de omenie la casa bătrânei Alexandra Teodoraşcu din strada Lozoveni nr. 148. Cu aproximativ două săptămâni în urmă, făceam apel în numele Alexandrei Teodoraşcu, pentru a fi ajutată. Gălăţeanca, în vârstă de 76 de ani, locuieşte într-o casă dărăpănată cu zidul dinspre nord gata să cadă şi acoperişul într-o stare deplorabilă. Bătrâna Teodoraşcu are o pensie de 350 de lei şi locuieşte cu fiica sa, Mariana Carmen Spirea, care are gradul III de handicap, şi un venit de 33,5 lei pe lună. Tot sub acelaşi acoperiş nesigur mai locuiesc nepoata care are un minor, în vârstă de doar şase ani. Şi cei doi - mamă şi minor - supravieţuiesc dintr-un venit de 180 de lei ajutorul social, plus alocaţia de 42 de lei pe lună a copilului.

La semnalul ziarului nostru, voluntarii de la Crucea Roşie Galaţi au dăruit acestor neajutoraţi alimente, detergenţi şi îmbrăcăminte pentru toţi membrii familiei. Urgenţa numărul unu rămâne însă reparaţia casei.

În acest sens, Departamentul Social al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi Protoieria Galaţi vor efectua zilele acestea o anchetă socială.

Citit 1589 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2013 11:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.