„Nerealizările” primarului şi ale consilierilor, în opinia unui alegător

„Nerealizările” primarului şi ale consilierilor, în opinia unui alegător
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Realizările Instituţiei Primar, trimise redacţiei la solicitarea „Vieţii libere” şi publicate recent în paginile ziarului, au stârnit, cu siguranţă, multe discuţii printre gălăţeni. Unul dintre aceştia, Burluc Neculai, ne-a trimis la redacţie o scrisoare chiar pe această temă. Dorind să arate „că nu s-a realizat nimic din cele promise în campania electorală”, a întocmit o listă cu „nerealizările” Consiliului Local şi ale primarului Marius Stan. Vă invităm să aflaţi părerea gălăţeanului care ne-a scris:

„- Curăţenia oraşului este sub orice critică, gunoi aruncat pe toate străzile, peste tot pubele pline şi gunoi neridicat.

- Câini care îşi fac nevoie pe spaţii verzi şi trotuare. (…) Ne întrebăm ce se face cu banii care se iau pentru câini, căci toate străzile sunt pline de câini fără stăpân. Iar stăpânii, când ies cu câinii la plimbare, trebuie să aibă pungă, mătură şi făraş, dar nu respectă nimeni, deşi am înţeles că există o hotărâre al Consiliului local în acest sens, dar nu ia nimeni nicio măsură.

- Mulţi locatari aduc gunoiul din casă şi-l aruncă lângă cutiile stradale, după care câinii îl împrăştie.

- (…) S-au gândit să se stropească ţânţarii, cu tulumbele mânuite de nişte oameni. Aceştia au mers numai pe aleile principale, prin spatele blocurilor dar în alte ascunzişuri nici nu s-a ajuns (acesta este vechiul obicei din anii trecuţi). Ne întrebăm cine beneficiază de aceşti bani cheltuiţi pe stropit?

- În toamna anului 2012 s-au dărâmat toate adăposturile din staţiile de autobuz şi nu s-a mai făcut nimic în loc. (S-au ridicat la loc doar în proporţie de 80 la sută, n.r.)

- Prin multe scrisori şi insistenţe am cerut asfaltarea, pe strada din Ştefan cel Mare până la cimitirul nou. S-a turnat pe stradă, dar trotuarul a rămas neterminat. Noi, în faţa blocului C30 (Str. Regiment 11 Siret, n.r.) tot cerem de şase ani de zile să ni se toarne asfalt şi mereu se motivează că nu sunt bani.

- Anul trecut, imediat după alegeri am cerut domnului primar ca toţi consilierii locali să fie repartizaţi pe cartiere, ca să se întâlnească cu locuitorii oraşului, iar în şedinţele consiliului local să fie luate în discuţie problemele şi să se rezolve.

- Domnul primar a mai promis că va găsi un nou spaţiu pentru primărie nouă. Pe când oare?

- Nu s-au mai dat o serie de gratuităţi la pensionari, pe motiv că, din banii economisiţi, se vor cumpăra trei tramvaie noi (este vorba de mijloace noi de transport în comun, n.r.) la sfârşitul anului.

- Domnul primar nu vrea să comunice cu nimeni. (…) După câte am auzit, nu ţine nici audienţe, nici conferinţe de presă săptămânale. Domnului primar Marius Stan îi este ruşine de alegători?

Probleme ar mai fi, dar deocamdată să răspundă la cele arătate mai sus. Din câte am citit şi înţeles (din raportul publicat de „Viaţa liberă”, n.r.), sunt lucruri care se vor face în continuare şi nicidecum cele realizate în anul care a trecut. Singurele înfăptuite au fost organizarea sărbătorilor de Sf. Maria, (…) Sf. Andrei, Revelion. Dar nu spune câţi bani s-au cheltuit pe aceste sărbători şi dacă au fost rentabile.

Citit 1093 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2013 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.