O sută de case cutremurate de maşinile de mare tonaj

O sută de case cutremurate de maşinile de mare tonaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca să vă faceţi o imagine, închipuiţi-vă municipiul Tecuci ca pe o cruce; pe axa N-S circulă cei care vin dinspre Bârlad spre Galaţi (adică DN 25 şi DE 581), iar pe axa E-V, cei care merg pe ruta Focşani  (DN 24)- Matca (DJ 251).

În momentul de faţă, municipiul Tecuci nu are decât un sfert din cercul care ar uni cele patru axe, respectiv sfertul din partea stânga sus.

„Proiectul nostru ar completa al doilea arc de cerc care ar face legătura între DN24 - intrarea dinspre Tişiţa-Tecuci şi drumul spre Galaţi şi Constanţa. Construcţia ar scăpa de pericol o zonă din Tecuci afectată deja de traficul greu”, justifică primarul Finkelstain importanţa drumului de centură.

Din cauza maşinilor de mare tonaj care trec pe străzile Transilvaniei, Tudor Pamfile şi Nicoreşti – străzi aflate în zona A de impozitare!, adică zonă ultracentrală -, circa 100 de case tremură,  zi de zi, din toate încheieturile.

Este drept, acum, casele din zonă nu sunt mai afectate decât erau înainte de inundaţii, asta şi pentru că multe din ele au fost refăcute, iar în loc de lut, acum au pereţi din bolţari. Totuşi, vibraţiile adâncesc crăpăturile caselor, iar oamenii deja au ajuns să îşi exprime nemulţumirile în plină stradă.

„Săptămâna trecută, oamenii au fost la un pas de a ieşi în stradă şi de a bloca circulaţia. Plus înjurăturile la adresa primarului… Eu ştiu şi le dau dreptate. Şi eu am locuit pe Tudor Pamfile, iar una din fetiţele mele are şi acum o cicatrice la o mânuţă, a picat o bucată de gresie, pe când se afla la baie, asta din cauza vibraţiilor. Cetăţenii sunt, pe bună dreptate, nemulţumiţi, probabil vor veni în această săptămână în audienţă, dar nu le voi spune decât ce v-am spus şi dumneavoastră”, spune primarul.

Desigur, ar mai exista o variantă: „să blochezi drumul, să o ia maşinile prin câmp, pe drumuri pietruite apoi prin comunele Movileni, Barcea, Furceni, însă nu aş face altceva decât să transfer problema din Tecuci în trei localităţi şi să fie afectate alte circa 500 de case”.

Citit 793 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.