O gălăţeancă a luat aur la Balcaniada de Matematică

O gălăţeancă a luat aur la Balcaniada de Matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O gălăţeancă se numără printre elevii români premiaţi cu o medalie de aur la Olimpiada balcanică de Matematică pentru seniori, desfăşurată între 28 iunie şi 2 iulie, în Cipru. Absolventă a gimnaziului la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Tecuci, Simona Diaconu este în prezent elevă în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Matematică din Bucureşti.

În total, la Balcaniadă, lotul olimpic de matematică al Romaniei a cucerit şase medalii (patru de aur şi două de argint). Astfel, la cea de-a XXX-a ediţie a acestei competiţii regionale, echipa românilor a obţinut şi locul I pe naţiuni. La ediţia din acest an au luat parte peste 120 concurenţi din 16 ţări.

Gălăţeanca Simona Diaconu este cunoscută pentru performanţele sale la concursurile internaţionale din domeniu. În 2010 şi în 2011, ca elevă a Liceului „Spiru Haret”, tânăra a obţinut două medalii de argint la Balcaniada de matematică a juniorilor. Anul trecut, a fost singura membră a lotului român participant la prima ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru fete care s-a întors cu medalie de aur.

Citit 2337 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iulie 2013 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.