GALERIE FOTO / Pericolul de sub asfalt: Potop de surpări pe străzile Galaţiului

GALERIE FOTO / Pericolul de sub asfalt: Potop de surpări pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În zeci de locuri din oraş au apărut gropi şi surpări care pun în pericol siguranţa circulaţiei * "Viaţa liberă" îşi propune să facă o hartă completă a locurilor periculoase * Vă invităm să ne semnalaţi cazurile de acest gen, astfel încât să putem sensibiliza, împreună, autorităţile


În ultimul timp, Galaţiul a devenit un adevărat teren minat pentru şoferii ce se aventurează pe străzile sale. În urma materialului apărut săptămâna trecută, prin care "Viaţa liberă" lansa în mediul on-line o provocare privind ghicirea locului unde va apărea viitoarea mare groapă de pe firmamentul noului Galaţi, cititorii ne-au dat o mână de ajutor. Să o luăm metodic, cu centrul.

Zona portului

Probabil una dintre cele mai rele intersecţii din Galaţi este cea dintre strada Portului şi strada Navelor. De-a lungul timpului au curs litri de cerneală scriindu-se despre această groapă, însă nimeni nu a făcut nimic în privinţa ei până acum, în zonă lucrându-se doar la canalizare. (foto 7).

Tot în apropierea Dunării, pe Bulevardul Marii Uniri, se lucrează de luni bune la astuparea unei alte gropi, din apropierea hotelului Vega. Din acest motiv, una dintre benzile de mers a fost restricţionată pentru circulaţie. (foto 5)

Strada Basarabiei

Probabil cea mai proastă intersecţie din punct de vedere al covorului asfaltic este cea dintre strada Traian şi strada Basarabiei. Reasfaltată de nenumărate ori în ultimii ani, ba chiar reabilitată complet, intersecţia cu pricina se încăpăţânează să distrugă maşinile. (foto 2)

Prelungirea Brăilei

În ultimele luni, o groapă cu potenţial de a se transforma în Gropzilla a apărut în apropierea noului magazin Kaufland, situat pe strada Prelungirea Brăilei. A fost reparată de primărie, în sensul că s-a peticit asfaltul, dar la mai puţin de o lună de la terminarea respectivelor lucrări, se pare că strada se va surpa din nou. Deja au început să apară adâncituri periculoase în asfalt. (foto 3)

Strada Aurel Vlaicu

Artera cu nume de city manager reprezintă un adevărat dezastru. Anul trecut, aici a apărut un geizer artificial. De atunci şi până acum, strada a fost reasfaltată, însă au apărut gropi şi adâncituri în asfalt în zona intersecţiilor cu străzile Odobeşti, Năruja, Focşani şi Vizante, adică practic pe întreaga stradă. (foto 4)

"Vă rog să completaţi lista: mai este o surpare pe strada Vizante, aproape de intersecţia cu str. Aurel Vlaicu, în dreptul imobilului cu nr. 1, unde s-a surpat asfaltul lângă un camin”, a comentat, pe site, utilizatorul "Plătitor de Taxe".

Cartierul Mazepa

Conform cititorilor, lucru confirmat şi în teren, pe strada Armata Poporului, în zona intersecţiei cu strada Română, sunt două gropi. De asemenea, pe strada Ovidiu, în zona bisericii, găsim alte două gropi.

Micro 18

„Urmează o nouă gaură pe strada Oltului, în faţa blocului C13. Gaura este acum mică, dar sub asfalt şi trotuar poate fi una de mărimea celei de anul trecut. Şi cred că pe acestă stradă vor apărea şi altele, pentru că, la ultima ploaie mai mare, canalizarea a fost plină cu apă”, a comentat, pe siteul www.viata-libera.ro, utilizatorul Ion.

Micro 40

Au fost semnalate posibile surpări pe strada Tecuci, lângă parcul Rizer foto (8), pe Radu Negru, pe Dogăriei şi pe Regiment 11 Siret.

De asemenea, unul dintre cititori ne-a trimis câteva poze privind zona unui trotuar de pe strada George Coşbuc, în apropierea blocului M2. (foto 6) „Această gaură este pe trotuar. A fost reparată anul trecut, dar a reapărut”, ne-a transmis Nicoleta.

Lăsând glumele şi comentariile răutăcioase la o parte, majoritatea acestor surpări au apărut exact în locurile în care s-au derulat lucrări prin intermediul programului ISPA. Pentru a remedia toate problemele, Primăria trebuie să aplice strategia pe care a prevăzut-o pentru strada Traian. Adică să decoperteze tot, să schimbe tot ce este de schimbat, pentru ca apoi să pună un covor asfaltic, ce teoretic ar trebui să reziste zece ani. Iar strada cu pricina nu e nici pe departe singura în această situaţie.

Citit 3470 ori Ultima modificare Joi, 11 Iulie 2013 17:57

11 comentarii

 • postat de Gropar-ul
  Vineri, 12 Iulie 2013 19:32
  Hheheh Nea Stane ,,tu visezi la tunele si poduri , si totul se surpa sub voi in Noul Galati din UE.heheh mai bine ti-ai face un tunel pentru tine, sa nu te i-a lumea cu bolovani (aveti destui acolo) la bataie . Cineva spunea ca martalogul de Nicolaie a facut subsolul orasului ???!!!! , si acum se surpa ?????!!!!! Vai mama voastra maine o sa mergeti cu catari sau magari in Galati pe potecile voastre europene, sunt curios baietii cu masini bengoase cum se descurca cu gropile ,sau chiar primarele ..hheh sau vine cu cariciopterul la primarie ....La mai mare si aveti grija sa nu dati prin gropi .
  0
  0
  Raportează
 • postat de oarecare
  Vineri, 12 Iulie 2013 14:37
  si in Francezi am vzt ca a inceput sa se surpe. Trotuarul de pe partea cu oraselul copiilor spre complex francezi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Vineri, 12 Iulie 2013 14:25
  A inceput sa se lase si soseaua dintre Selgros si Real, se vede clar cum s-a spalat pamantul de sub carosabil. Nu este o zona circulata, dar am scris ca sa stie si altii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de emi
  Vineri, 12 Iulie 2013 14:15
  Ce se intampla cu parcul copiilor de la distrigas? De ceva vreme nu mai lucreaza numeni acolo...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 12 Iulie 2013 13:40
  @ Vineri, 12 Iulie 2013 08:24 postat de Jules Verne

  EXACT DLE Jules Verne !!! EXACT !!

  Motivul principal pentru care se surpa solul si apar aceste gropi ESTE SISTEMUL EXTREM DE PROST DE CANALIZARE DIN GALATI !

  Sau mai bine zis canalizarea execrabila datorata
  1) LIPSEI REPARATIILOR
  2) REPARATIILOR SUB ORICE CRITICA
  3) LIPSA CAPACELOR DE LA CANALIZARI care au dus la umplerea acestora cu tot felul de crengi, borduri, deseuri care au spart sistemul de canalizare extrem de prost care exista deja

  si toate acestea sunt datorate IDIOTILOR SI ANIMALELOR DIN APA CANAL GALATI si PRIMARIA GALATI !

  Datorita acestor incompetenti si nesimtiti notorii, sunt zeci si sute de canalizari obturate si ne-functionale de foarte multi ani deja !!!
  S-au facut semnalari o gramada pentru multe din ele, dar acelasi NON RASPUNS al celor responsabili care sunt de o nesimtire crasa !

  Ce dracu ii mai lipseste acestui oras de facto de rahat ???
  nimic !

  Se surpa in propriul rahat !
  Asta este "noul Galati" !!!

  Stam si facem "gala de box" pentru boxeri cu pitipoance si NU PUTEM CUMPARA CAPACE DE CANALIZARE ca sa nu stricam infrastructura CARE COSTA ENORM DACA SE STRICA ????

  O asemenea nesimtire mai rar se gaseste la vreo primarie / oras din Romania, si suntem la polul nesimtirii crase care guverneaza acest oras de cel putin 20 de ani de zile !!


  Si chiar la noua strada Otelarilor data in folosinta ... cate prize de canalizare pentru scurgerea apei pluviele sunt puse ????
  cate una la vreo 100m - 200m !!
  si nici nu se stie daca sunt functionale !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stanica Peneleu
  Vineri, 12 Iulie 2013 11:25
  Panarama asta de primar peneleu ar putea sa rezolve macar problema masinilor second-hand de vanzare care au impanzit toate intersectiile din oras?Stanica macar asta....ca in rest esti varza
  0
  0
  Raportează
 • postat de MAZEPA 1 bloc C1
  Vineri, 12 Iulie 2013 10:51
  MAZEPA I, parcarea blocurilor C1 si B6. In perioada cand se lucra la Elice, a fost o interventie si in aceasta parcare. Terenul e denivelat inca de cand au astupat si suprafata respectiva. Acum este o gaura care semareste pe zi ce trece, iar planseul se lasa tot mai mult. La intrarea in parcare este un sant lasat de cei de la distrigaz. Daca mergi spre scoala 28, trebuie sa faci slalom printre canalizari si gropi (cratere). Asa zisa asfaltare facuta cu cativa ani in urma a fost facuta in batjocura. Daca ai reusit sa treci de scoala 28 si dispensarul stomatologic, cu siguranta vei renunta sa mai continui drumul catre faleza, pentru ca santul de la coltul blocului Salcia iti va rupe masina-n doua. Voi reveni cu poze.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stefan Muntean
  Vineri, 12 Iulie 2013 10:31
  2 gropi in asfalt (probabil una singura si mare, in fapt, sub coaja de bitum) sunt la intersectia dintre str.Transilvaniei si str.Posta Veche. Cei din zona au aruncat ceva moloz si le-au obturat provizoriu, dar pericolul este prezent pe carosabil. sau, mai bine zis, sub el.

  Similar, la intersectia str.Posta Veche cu str.razboinei, in "virful triunghiului", asfaltul are zona tasata care urmeaza sa devina groapa. Interesant e ca portiunea respectiva a fost "refacuta" cu ceva timp in urma (cam un an) - dovada a bataii de joc aratate de alte VEGA, TANARAD sau ce alta firma "abonata" si-a pus doreii sa lucreze acolo.

  Apropo, ati auzit pina acum, in istoria recenta a Galatiului, ca vreuna din firmele care se prefac ca repara strazile Galatiului sa fi platit vreo penalizare, vreo amenda, vreo ceva pentru lucrari facute in bataie de joc?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Obs
  Vineri, 12 Iulie 2013 08:27
  Este reala situatia din Mazepa 2, intersectia str. Armata Poporului cu str. Romana. Mai exact este vorba de o tasare, pe o suprafata de circa 5 m.p., cu o adancime de aproximativ 10 cm, care inca nu s-a fisurat, dar oricand chiar si un autoturism usor poate avea mari neplaceri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jules Verne
  Vineri, 12 Iulie 2013 08:24
  Credeati ca mananc kk atunci cand ziceam ca Galatiul se va transforma in Atlantida?Ca emblema Noului Galati e Falezogaura?Ca mirosul pestilential de vara nu e de la ferma de porci de la Garvan asa cum incearca sa ne convinga autoritatile ci de la tevile sparte ale canalizarilor? Adevarul e ca s-a lucrat de mantuiala la refacerea retelei de canalizare in administratia trecuta cu mufari imperfecte intre tevile de plastic subdimensionate si uite unde s-a ajuns. Stati sa vedeti cand blocurile Vega de pe faleza se vor muta la IC Bratianu,cand parcul de la elice se va scufunda cu totul in asa zisa statie de epurare a apelor iar in subsolurile blocurilor se va intra cu costumul de scafandru.Dar ce le pasa unora atat timp cat ei domiciliaza la vilele de pe Arcasilor?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Valeriu
  Vineri, 12 Iulie 2013 06:04
  Mai este o strada distrusa ! Nu stiu cum se numeste dar va indic locul.Acolo am dat cu planseul masini de asfalt de au sarit scantei.Drumul este cel care iese in Bulevardul Cosbuc din drumul de centura ,undeva in apropierea unei benzinarii ,aproape de capatul bulevardului Cosbuc. Pe acolo trec si masini de mare tonaj si au imprimat in covorul asfaltic urme adanci pe o portine de 15 metri. Daca nu aveti inspiratia sa mergeti pe varfurile denivelarilor puteti pati ca mine,sa loviti masina in planseu. Daca mai ajung in zona promit sa fac si poze.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.