Nemulţumirile domnului Neagu: „Suntem trataţi ca nişte proşti!”

Nemulţumirile domnului Neagu: „Suntem trataţi ca nişte proşti!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ne-a vizitat la redacţie domnul Virgil Neagu, pensionar, 71 de ani, un cititor fidel care, în repetate rânduri, ne-a semnalat problemele din cartierul unde locuieşte - Ţiglina III. Domnul Neagu a venit şi de data aceasta cu o listă de nemulţumiri, în speranţa că edilii vor ţine seama  de vocea cetăţenilor.

„Locuim în cartierul unde a copilărit Marius Stan”

„La ce folosesc aceste tulumbe, aceste tonete pentru deşeuri menajere (ce au dedesubt containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor - n.n.), dacă nu ne explică şi nouă cineva care este rostul acestei investiţii şi ce avantaje ne aduc ele nouă, contribuabililor? Vreau să-i reamintesc domnului primar că noi, cei care i-am dat votul, nici măcar nu suntem primiţi în audienţă la dumnealui. Suntem trataţi, iertat să-mi fie cuvântul, ca nişte proşti. Trotuarele, aleile din cartiere sunt vai şi amar de ele - şi de noi. Trăim în cartierul unde a copilărit şi domnul Marius Stan. Sunt mai bine de doi ani de când tot semnalez focarul de infecţie care se află în fostul sediu al Poştei din Ţiglina III - de lângă Bingo. Nimeni nu rezolvă nimic: la etajul 1 este creşă, iar la parter - focar de infecţie. Inspecţia Sanitară de Stat de ce nu face o vizită acolo? Nu avem locuri de parcare: dar avem subsoluri foarte mari pe care nu le folosim nicicum. La parter, ne intră iarba în apartamente. De ce nu se tunde această iarbă? Anterior se tundea de câte două ori pe an. Aleşii locali au dat vreodată socoteală pentru ieşirile în străinătate de sute de mii de euro? Are Galaţiul vreun avantaj în urma acestor deplasări, aşa-zise în scop de schimb de experienţă? De ce nu fac schimburi de experienţă, pe bani incomparabil mai puţini, cu Sibiul sau cu Braşovul, de unde am avea ce model să luăm?

Am fost la conferinţa de presă ţinută la sediul Clubului Oţelul şi am plâns: din campioana de acum doi ani, clubul a ajuns în insolvenţă şi urmează falimentul. De ce nu se vrea să se dea un răspuns celor care iubesc Oţelul şi cred în viitorul lui?", întreabă domnul Neagu.

„Mizeria nu o fac câinii, ci oamenii”

„Locuiesc în spate la Billa 3. Ştiţi că noaptea, la ora 2, se descarcă marfa, sau că şoferii stau nopţi întregi cu maşinile frigorifice pornite, fără să le pese să deranjează pe cineva. De ce nu aşteaptă într-o parcare la marginea oraşului, să vină doar dimineaţa, la ora deschiderii, să descarce marfa? Am cerut să se aducă un WC public lângă Billa - nimeni nu ne aude. La capitolul siguranţa cetăţenilor suntem sub orice critică. Ordinea publică, pe timp de noapte, lasă foarte mult de dorit. Ne este frică să ieşim după ora 22,00, pentru faptul că nu avem un gardian, un jandarm sau un poliţist să patruleze. Să fie amplasat un chioşc, să ştie toţi huliganii că avem o pază. Stau derbedeii cu picioarele pe bănci, beau şi vorbesc urât. Mizeria nu o fac câinii, ci oamenii. Gardul de la parcul pentru copii de lângă Billa, inaugurat în 2011, a fost parţial distrus. S-au desfiinţat vechile amplasamente din staţiile de autobuz şi, în plină vară, suntem obligaţi să aşteptăm, în soare, ca Primăria să încheie un nou contract - pentru că nu s-a mai prelungit cel vechi, cu firma care realizase vechile amplasamente. Ce vină avem noi, contribuabilii, pentru toate astea?”, întreabă, supărat, cititorul nostru, care ne-a promis că va pune aceste întrebări până când cineva îi va da răspunsurile aşteptate.

 

Citit 2328 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iulie 2013 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.