Vecinul vigilent: Asiguraţi-vă apartamentul înainte de plecarea în concediu

Vecinul vigilent: Asiguraţi-vă apartamentul înainte de plecarea în concediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cererea de concediu a fost aprobată. Bagajele sunt pregătite. Rezervările pentru vacanţa ideală au fost făcute deja. Tot ce rămâne de făcut este să porniţi la drum. Aveţi însă sentimentul că uitaţi ceva. Ei bine, DA! Aţi uitat să vă asiguraţi apartamentul pentru ca totul să fie în ordine la întoarcerea din vacanţă. Tocmai de aceea am decis ca astăzi să vă dăm câteva sfaturi numai bune de urmat atunci când ieşiţi pe uşă pentru a pleca mai multe zile de acasă. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vă sfătuieşte ca înainte de plecarea în vacanţă să vă asiguraţi că un vecin ştie despre planurile dumneavoastră. Nu orice vecin, ci unul de încredere, la care aţi putea să lăsaţi chiar şi o cheie de la apartament pentru situaţii neprevăzute.  „Îi sfătuim pe gălăeni să închidă gazul şi apa atunci când pleacă mai multe zile de la domiciliu. De asemenea, ar fi bine să se asigure că toate obiectele electrocasnice sunt scoase din priză. Se poate evita astfel un scurt circuit, care poate duce la incendiu”, ne-a explicat căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Toate aceste sfaturi nu fac decât să vă asigure un confort sporit în concediu. Dar să revenim la cheia pentru vecinul de încredere. În cazul în care se întâmplă ceva, acesta poate intra la dumneavoastră în apartament, evitând astfel să vă spargă uşa.  Niciodată nu se ştie când se poate fisura o ţeavă şi să se ajungă la inundaţie. Dacă nu veţi lăsa cheia de la apartamentul dumneavoastră, vecinii au o singură variantă: să sune la 112.  Astfel, echipele de intervenţie, însoţite de administratorul de la Asociaţia de locatari, vă vor sparge uşa şi vor intra la dumneavoastră în casă pentru a limita pagubele.  

Nu uitaţi ca la plecarea în vacanţă să lăsaţi un număr de telefon la care puteţi fi contactat. Şi asta pentru a putea fi anunţat în caz de nevoie. Vă puteţi ruga chiar o rudă să treacă din când în când pe la apartament, pentru a se asigura că totul este în ordine.

Dacă veţi respecta sfaturile oferite de ISU, atunci puteţi pleca liniştiţi în vacanţă, fără să staţi cu gândul la apartamentul lăsat fără stăpân.

Citit 1240 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iulie 2013 15:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.