Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Vacanţa de vară pe litoralul bulgăresc. La vecini e mai ieftin!

Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Vacanţa de vară pe litoralul bulgăresc. La vecini e mai ieftin!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aţi auzit în repetate rânduri că un concediu pe litoralul bulgăresc vă scoate mai puţini bani din buzunar decât unul la noi în ţară şi v-aţi decis ca anul acesta să încercaţi şi dumneavoastră? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci iată şi câteva oferte de cazare în staţiunile de pe litoralul bulgăresc. Trebuie menţionat însă faptul că preţurile diferă în funcţie de perioada de cazare şi, majoritatea, includ taxa de staţiune care este 1 euro pe zi de persoană.

Nessebar - oraş cu istorie

Situat în zona de promenadă a staţiunii Nessebar, la aproximativ 150 de metri de plajă şi 10 minute de oraşul vechi, Hotelul Festa Panorama, de patru stele, pune la dispoziţia clienţilor restaurant, baruri şi piscină cu secţiune pentru copii. Cazarea, până pe 22 august, costă 51 de euro pe noapte de persoană, iar în perioada 23 august 10 septembrie 44 de euro de persoană, cu all inclusive (mic dejun, prânz, cină, două gustări între mese şi băuturi alcoolice şi non alcoolice locale).

O altă variantă de cazare în această staţiune este Complexul Sol Nessebar Bay/Mare, unul din cele mai luxoase hoteluri din zona Nessebar, clasificat la patru stele. Cazarea în acest complex costă 60 de euro de persoană pe zi într-o cameră cu vedere la mare şi servicii all inclusive.

Lângă Varna, Constantin şi Elena

Situat chiar pe plajă, Hotelul Sirius Beach, de patru stele, este ideal pentru familiile cu  copii, fiind dotat cu grădiniţă, loc de joacă şi piscină. O persoană trebuie să plătească 41 de euro pe zi până pe 22 august, 40 de euro până la finalul lunii august sau 36 de euro în luna septembrie, cu toate serviciile incluse.

În aceeaşi staţiune, aflată în apropiere de Varna, puteţi alege să vă cazaţi în complexul Grand Hotel Varna, care cuprinde patru hoteluri de lux de patru stele: Rubin, Delphin, Delphin Marina, Lebed şi unul de cinci stele: Grand Hotel Varna. Modalităţile de petrecere a timpului liber sunt multiple, iar cazarea vă scoate din buzunar între 43 şi 51 de euro la începutul lunii august, între 40 şi 43 la finalul lunii şi între 24 şi 47 la începutul lunii septembrie. Preţurile variază în funcţie de hotelul la care vă cazaţi în complexul de lux, dar toate includ serviciile all inclusive.

Nisipurile de Aur şi Albena, staţiuni pentru familişti

O altă staţiune în care vă puteţi petrece concediul de vară este Nisipurile de Aur, unde ofertele de cazare sunt pentru toate gusturile şi buzunarele. La Hotelul Royal, de patru stele, amplasat la 300 de metri de plajă, o noapte de cazare vă scoate din buzunar 40 de euro de persoană, cu all inclusive.

Situat chiar în zona de promenadă, Hotelul Grifid Metropol, de patru stele, pune la dispoziţia turiştilor camere renovate anul acesta, la preţul de 44 de auro de persoană pe zi cu all inclusive.

Cu bani mai puţini vă puteţi caza la Hotelul Pliska, de trei stele, amplasat la aproximativ 300 metri de plajă. Până pe 20 august, o noapte de cazare, cu all inclusive, costă 36 de euro de persoană, de pe 21 august şi până pe 15 septembrie 28 de euro, iar de pe 16 septembrie doar 19 euro.

O variantă optimă pentru concediul de vară este şi staţiunea Albena. Aici cazarea vă poate scoate din buzunar de la 35 de euro pe noapte de persoană, cu all inclusive (la Hotelul Magnolia Standard, de trei stele) până la 40 de euro cu ultra all inclusive (aveţi asigurate şi băuturi alcoolice internaţionale) la Hotelul Ralitsa, de trei stele plus.

Petreceri la Sunny Beach

Petrecăreţii îşi pot face rezervări la unul dintre hotelurile din staţiunea Sunny Beach, cunoscută deja pentru petrecerile nocturne organizate pe parcursul verii. O variantă o găsiţi la Hotelul MPM Kalina Garden, de patru stele, situat la 100 de metri de plajă şi 50 de metri de centrul staţiunii. Pentru o persoană, cazarea într-o cameră dublă, cu all inclusive, costă 38 de euro până pe 20 august şi 31 de euro între 21 august şi 8 septembrie.

O altă variantă este Hotelul Amfora, de trei stele, unde un loc în camera dublă costă 41 de euro până pe 19 august şi 31 de euro între 20 august şi 3 septembrie.

Pentru a avea un concediu reuşit pe litoralul bulgăresc trebuie să aveţi mare grijă atunci când faceţi rezervările şi să întrebaţi la agenţie dacă taxele de staţiune şi de parcare sunt incluse în preţ. În rest, noi vă dorim concediu plăcut.

Gazdele vorbesc româneşte cu turiştii

Atraşi de ofertele promoţionale all-inclusive, românii îşi petrec din ce în ce mai des concediul pe litoralul bulgăresc. Potrivit specialiştilor în turism, dacă aveţi de gând să mergeţi în concediu la vecinii de la sud de Dunăre este esenţial să urmaţi câteva sfaturi.

Înainte de plecare ar fi bine să vă faceţi o asigurare de sănătate. Aceste asigurări nu sunt obligatorii, dar sunt recomandabile, pentru că oricând pot apărea probleme de sănătate, de la simple insolaţii sau tăieturi, leziuni, până la probleme mai grave, accidente etc. Un alt sfat al specialiştilor este să vă faceţi asigurare Casco, ca să dormiţi liniştiţi noaptea.

Apoi, imediat ce aţi trecut vama, este obligatoriu să vă cumpăraţi vignietă, altfel riscaţi să plătiţi o amendă usturătoare. Abţibildul primit după achitarea taxei trebuie lipit pe parbrizul maşinii. Pe străzile din Bulgaria trebuie să respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie. Nu există toleranţă la limitele de viteză (50, 90, 120 km/h). În toate intersecţiile cu drumuri secundare există limitare la 60 de kilometri pe oră, uneori chiar la 40 km/h (în general sunt semne).

Litere chirilice şi salut românesc

Şoselele principale sunt în stare bună, încercaţi să mergeţi pe drumurile europene sau naţionale pe cât posibil. Indicatoarele sunt scrise în general atât cu alfabet chirilic, cât şi cu alfabet latin, dar poate n-ar strica să aruncaţi o privire peste literele chirilice înainte de plecarea în vacanţă.

Nu trebuie să vă faceţi prea mari probleme cu limba, deoarece, în ultimii, ani, bulgarii au învăţat foarte multe cuvinte româneşti. În interiorul hotelului în care sunteţi cazaţi o să fiţi salutaţi în limba română şi o să fiţi surprinşi cât de bine vă puteţi înţelege cu angajaţii. În afara hotelului, vă puteţi folosi cu succes cunoştinţele de limba engleză.

Atenţie la schimbul valutar

Pentru cumpărături în Bulgaria aveţi nevoie de leva, moneda naţională, deşi sunt şi restaurante care primesc lei sau euro. Cel mai bun curs valutar îl găsiţi în vamă, curs foarte apropiat de cel stabilit de BNR, şi anume, o leva contra 2,26 de lei. Tranzacţia o puteţi face şi în staţiuni sau chiar la restaurant, dar nu vă aşteptaţi la un curs foarte bun. În cazul în care aveţi euro şi vreţi să îi schimbaţi în leva, cursul, fixat de câţiva ani, este de 1,95 de leva pentru un euro.

Cum ajungem la vecinii din sud

Pentru a ajunge în Bulgaria cu maşina trebuie să urmezi traseul de la Galaţi spre Constanţa şi apoi spre Vama Veche, unde veţi trece graniţa la vecini. Dacă vreţi să vă lăsaţi maşina acasă, puteţi apela la diferite firme, care asigură  transportul către staţiunile bulgăreşti. Preţul unui bilet cu autocarul costă între 80 şi 120 de lei, ofertele fiind cu plecare fie din autogară, fie de pe strada Oţelarilor.

Citit 1165 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2013 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.