Sărbătoare împărătească: Schimbarea la Faţă, la Biserica Greacă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Sărbătoare împărătească: Schimbarea la Faţă, la Biserica Greacă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos i-a surprins pe creştinii gălăţeni de la Biserica Greacă în rugăciune, în lumina cerească a Taborului şi în îmbrăţişarea Maicii Domnului, prin prezenţa Icoanei de la Adam. Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian al Dunării de Jos a fost cel care a slujit, ieri, în această biserică, ridicată la 1864.

Biserica Greacă a fost zidită de Comunitatea Elenă, alcătuită la acea vreme din negustori greci şi este de ani buni într-un proces de schimbare a "feţei". În acest an, cu sprijinul Arhiepiscopiei, al Primăriei Galaţi şi al Departamentului Cultelor Bucureşti, a fost înnoit acoperişul. Acum se lucrează de zor la restaurarea faţadei exterioare, ne spune părintele paroh C. Stoica.

Pentru iertare de păcate au venit ieri (şi nu numai) credincioşii la hramul Bisericii Greceşti. „Am venit să o rog pe Maica Domnului să-mi aducă un frăţior sau o surioară”, ne-a spus, senin, Dariana Antohe, de 10 ani.

Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian le-a explicat pelerinilor veniţi să se închine la Icoana Maicii Domnului sensul Schimbării la Faţă al Mântuitorului pe Muntele Tabor. „Lumina taborică este lumina cea necreată care vine de la Dumnezeu. Lumina cerească este diferită faţă de cea ˝atee˝ (din operele) din epoca luminilor sau faţă de lumina creată artificial de om care luminează în apropierea imediată. În icoane, lumina taborică este reprezentată prin aura din jurul capului sfinţilor”.

Înaltul Părinte Casian ne-a recomandat să lăsăm în inimile noastre loc iertării şi faptei bune, după exemplul Maicii Domnului.

Citit 1513 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2013 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.