Pensionarii s-au întâlnit cu factorii de decizie ai Galaţiului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alianţa Europensionarilor din România – filiala Galaţi a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o întâlnire cu autorităţile locale şi reprezentanţii instituţiilor din domeniul sănătăţii şi comerţului.

Din păcate, nu toţi cei invitaţi au şi venit să vorbească pensionarilor. Au fost prezenţi primarul Dumitru Nicolae, şeful Poliţiei Municipale, Constantin Baltă, şeful Poliţiei Comunitare, Cristian Gâscă şi inspectorul şef al OJPC, Marioara Gătej, însă au lipsit directoarea CJAS, Olimpia Buzia, şi directorul Pieţelor Agroalimentare, Eugen Zaharia.

„Chiar regret că nu a venit doamna Buzia, ne-am simţit jigniţi că nu o interesează problemele pensionarilor. Avem multe de spus în privinţa sănătăţii: comportamentul medicilor stomatologi, dar şi al celor de familie este o mare problemă a noastră”, a declarat Toader Cristea, preşedintele Alianţei Europensionarilor. 

Faţă de ceilalţi factori de decizie locali, pensionarii şi-au prezentat dorinţele: „Să avem şi noi la Galaţi măcar un club al pensionarilor, după modelul de la Constanţa, unde Mazăre a făcut opt cluburi. Domnul primar a promis că se va întâlni cu noi la fiecare trei luni”.

„Din păcate, şeful Pieţelor, domnul Zaharia, nu a venit, că aveam să-i semnalăm şi preţurile mari din pieţele din Ţiglina I şi de la Ancora, lipsa unor tarabe ale producătorilor, sau faptul că se vinde marfă stricată în pieţe”, a mai spus Cristea Toader.      

Cât priveşte nivelul pensiilor şi drepturile pensionarilor, aceste subiecte vor fi discutate, după Paşti, într-o întâlnire la care vor fi invitaţi parlamentarii de Galaţi şi şefa Casei de Pensii, Georgeta Modiga, „după care vom picheta Ministerul Muncii”. Tot la întâlnirea de sâmbătă, membrii Alianţei au decis ca de acum înainte, în fiecare lună, să distribuie pachete cu alimente pentru zece familii nevoiaşe din oraş.

Citit 677 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.