La oraş, cu apucături rurale: Vinete coapte în faţa blocului

La oraş, cu apucături rurale: Vinete coapte în faţa blocului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atmosfera de lipsă de respect a unora faţă de alţii nu se opreşte doar la nivelul străzii. Nepoliteţea şi lipsa celor şapte ani de acasă se fac simţite mai ales în perimetrul strâmt din preajma blocurilor în care locuim. Zona Siderurgiştilor fiind un cartier supraaglomerat, fireşte că şi năravurile sunt la ele acasă. "În spatele pescăriilor de pe strada Siderurgiştilor, unii dintre vecinii noştri şi-au amenajat grătare. Nimic de zis, însă cât e vara de lungă miroase a fum, de la vinete coapte şi de la fripturi, de nu mai poţi să respiri. Zilele acestea a fost foarte cald şi aerul este irespirabil, nu mai ştim cum să mai stăm în casă, din cauza fumului. Dacă închidem geamurile nu mai avem aer, dacă le deschidem, ne sufocăm... Cine oare ar putea să-i mai potolească pe aceşti oameni şi să-i facă să înţeleagă că nu sunt la ţară. Să meargă la rudele de la ţară să-şi facă vinete, că noi nu mai rezistăm", sesizează doamna Ecaterina Gheţiu.

Ce facem cu cartoanele mari?

Aceasta ne-a relatat că nu există nicio regulă şi nicio ordine în privinţa selecţionării gunoiului menajer. "Acele recipiente pentru separarea gunoiului nu sunt nimerite pentru deşeurile mari din carton. Adeseori, unele societăţi, dar şi noi le aruncăm lângă containerele existente. Cei de la Ecosal vin, ridică gunoiul menajer, dar cartoanele rămân pe loc. Lăsate la voia întâmplării, ele sunt un mijloc de infecţie, fiindcă sunt aruncate dintr-un loc în altul de scormonitorii de gunoaie. E o privelişte dezolantă şi nu înţelegem de ce nu s-a gândit firma de specialitate şi la o astfel de situaţie", mai spune Ecaterina Gheţiu.

În preajma mini-magazinului VL, un coş de gunoi, vă rugăm!

"Propunem ca în preajma chioşcului VL de la Staer, să fie montat un coş de gunoi, fiindcă este o zonă de trafic intens şi, ca să arunci o hârtie, trebuie să baţi o cale de cel puţin o sută de metri sau să traversezi strada! Este o zonă aglomerată, e murdară şi vedem rar măturătorii pe aici", sesizează gălăţeanul Dănuţ Tofan.

Citit 1774 ori Ultima modificare Duminică, 11 August 2013 15:07

5 comentarii

 • postat de marius
  Luni, 12 August 2013 23:28
  109.166.138.***
  Era o lege a picnicului?De ce politia comunitara nu o pune in aplicare?Ori ei pot da numai amenzi de circulatie,ca sunt mai usor de dat?
  0
  0
  Raportează
 • postat de un idiot care inca mai plateste taxe in Galati
  Luni, 12 August 2013 18:24
  5.13.209.***
  Problema este pusa EXTREM DE INCORECT.

  De ce va place mirosul de la cocserie? Ala de praf la mijlocul zilei cand se ridica gunoiul? Asta se intampla in fiecare zi.

  Cel de gratare, extrem de rar.

  Acuma, depinde de ce anume prefera fiecare! Fum de combinat, praf rosu pe haine si case si masini 24/24 de ore SAU DE LEGUME accidental, de sarbatori sau de sezon - una-doua luni?
  0
  0
  Raportează
 • postat de katalin
  Luni, 12 August 2013 10:55
  5.13.231.***
  iar cei 90% de marlani aleg alti marlani care ajung in fruntea judetului timp de 4 ani si atunci vai de noi...grele vremuri
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Luni, 12 August 2013 08:48
  83.103.186.***
  Galatiul este format 90% din marlani care locuiesc la bloc si nu respecta nici una din regulile de minim bun simt. Ar trebui evacuati in ghetouri la marginea orasului si a socitatii in general pentru ca nu vor sa se civilizeze. Poate doar cu amenzi mari, dar cine sa le dea??? Politia corupta???
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean
  Luni, 12 August 2013 07:56
  193.230.156.***
  Daca toti marlanii au proprietati in oras...Gesturi de genul acesta trebuiesc aspru pedepsite ,altfel nici nu ne putem apropia de Uniunea Europeana.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.