Bălării, soare şi năduf: Copiii sunt expuşi la insolaţii în parcul de joacă

Bălării, soare şi năduf: Copiii sunt expuşi la insolaţii în parcul de joacă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În spatele blocului de la Staer, pe lângă micile oaze de verdeaţă din preajma turnurilor, cei mai mici cetăţeni din zonă - copiii - se bucură şi nu prea de existenţa unui loc de joacă. Spaţiul cu pricina este amenajat cât de cât, dar din cauza lipsei de gospodărire şi a arşiţei care ne dă târcoale, nepoţii şi bunicii sunt mai degrabă supăraţi. "Cum vedeţi, la ora 10,30 este deja o caniculă de nu se mai poate respira. Trebuie să ne luăm nepoţii şi să mergem acasă, fiindcă în parc nu e un pic de umbră. Nu există un copac şi riscăm să-i îmbolnăvim pe cei mici. Este o arşiţă cumplită, parcul e plin de bălării şi de praf", se plânge, cu năduf, Paula B., venită cu nepoţelul.

Acest parc pentru petrecerea timpului liber a celor mici numai "oază de verdeaţă" nu este. Pe lângă paragina generală, nimic nu lăsa să înţelegem că pe acolo s-a făcut curăţenie de curând. "Mai vine din când în când o femeie de serviciu de la blocul din faţă şi mai dă cu mătura. Dar, uitaţi! Pe alee, praful nu ne dă pace, nisipul din acest parc lipseşte cu desăvârşire, iar soarele pur şi simplu ne sufocă", întăreşte supărarea Măriuca Petru.

La faţa locului, i-am întrebat şi pe cei mici ce preferinţe au, în privinţa spaţiului de joacă. "Ne place toboganul, dar aş mai dori o căsuţă, ca să stăm în ea dacă nu avem copaci", propune mai practic unul dintre micii beneficiari. "Eu vreau un loc de jucat şah, cu bănci şi cu nişte copăceii care să ne facă umbră, că nu se poate sta la soare. Eu am făcut insolaţie şi a trebuit să stau în casă şi să mă tratez", ne-a zis Ionuţ, un copil în vârstă de şapte ani.

Citit 1069 ori Ultima modificare Duminică, 11 August 2013 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.