Moaştele Sfintei Ana: Oaspeţi din Cipru, la Galaţi, între 26 şi 27 august

Moaştele Sfintei Ana: Oaspeţi din Cipru, la Galaţi, între 26 şi 27 august
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Moaştele Sfintei Ana şi un grup de creştini din Cipru vor fi oaspeţii noştri la Dunărea de Jos, pe 26 şi 27 august. Sfânta Ana este maica după trup a Maicii Domnului, care după multele rugăciuni ale ei şi ale Dreptului Ioachim, a fost binecuvântată cu o pruncă - Sfânta Fecioară Maria. Cei doi reprezintă modelul desăvârşit al Familiei creştine.
Racla cu Moaştele Sfintei Ana va ajunge la Galaţi din grija Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos şi prin dragostea Înalt Prea Sfinţitului Isaia, Mitropolit de Tamassos şi Orinis - Biserica Ortodoxă a Ciprului,  care va  însoţi Moaştele Sfintei Ana, dar şi o părticică din Sfânta Cruce.
În creştinism, Sfintele Moaşte sunt cinstite la fel ca icoanele, fiindcă prin viaţa acelui sfânt şi prin faptele sale alese, acesta a primit darurile de lumină ale Duhul lui Dumnezeu.
Sfânta Ana este fiica lui Matan, bărbat din tribul lui Levi, neam preoţesc. Dinspre mamă este din tribul lui Iuda. Sfântul Ioachim, fiul lui Barpatir, este din neamul regelui David - strămoşul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Din Scriptură ştim că Drepţii Ioachim şi Ana erau stigmatizaţi de comunitatea iudee că nu aveau copii. Pe atunci, exista prejudecata că soţii care nu au prunci nu sunt binecuvântaţi de Dumnezeu. La bătrâneţe, când niciunul nu se aştepta, după ce le-a fost refuzat darul dus la Templul din Ierusalim, cei doi soţi au primit ca Dar de la Dumnezeu pe Sfânta Fecioară Maria. Fiind dar de Sus, cei doi părinţi au prezentat Prunca la Templu, la doar trei ani. Tradiţia spune că Dreptul Ioachim a murit la 80 de ani. Sfânta Ana a trecut la cele veşnice pe la 70 de ani.
Moaştele Sfintei Ana sunt prezente la multe mănăstiri din Grecia. Se spune că cea mai veche biserică de pe Athos, Muntele Maicii Domnului, este închinată Sfintei Ana, Bunica («yiayia») Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cum o consideră călugării din Muntele Sfânt. Mai sunt sfinte moaşte la Mănăstirea Koutloumousiou (Athos), la Stavronikita-Grecia, la Patriarhia de Ierusalim şi la cea a Antiohiei.

Citit 2034 ori Ultima modificare Miercuri, 21 August 2013 15:55

1 comentariu

 • postat de VICENTIU
  Vineri, 23 August 2013 09:48
  83.103.186.***
  Popilor banii le-au luat si mintile si inima...unde este smerenia si curatenia,despre care ne vorbeste,intai Domnul Iisus si apoi toti apostolii si sfintii Bisericii...Gherghe are 2 masini,un seat alb si un golf nou nout,plus multe altele la dosar,pe care nu vreau sa le divulg aici,dar probabil le are de cand era consilier la Episcopie,cand lua euro spaga in plicuri de la preoti...asa ca lasati-o mai usor cu Jertfa lui profitorul asta de Gherghe..apoi alt corect.Mogos care are un viloi in piata mai mare ca Biserica si copii la studii in Anglia..de unde toate astea?!dar vor fi si niste anchete ale organelor abilitatea la mai multe biserici si o sa vedeti atunci,frauda...?!a probabil o sa mai saracessca acum ca se intoarce si Davideanu si mai au putin si se iau la bataie ca nu se inteleg pe ciolhan..!Altii afaceristi sunt si Tugui de la Sf.Vasile,care are apartament in centrul Bucurestiului si teren in spate la metro,Buruiana care are si el o vila pe Gradina Veke,cu toate utilitatile dobandite din jaful desfasurat din activitatea de protopop,Ionascu de la Sf.Mina,care are vreo 4 apartamente prin Galati si vreo 2 prin Bucuresti si o vila cat Casa Poporului pe la Masnita in spate,si 3 masini,Ciobanu agricultorul si navetistul de la umbraresti,care se plimba si el cu bmw seria 3.,si in frunte cu tovarasul Craciun,care dintre toti are cel mai patat dosar din toate punctele de vedere,Serviciile stiu ele mai bine..!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.