Boala care afectează 1,5 milioane de români

Boala care afectează 1,5 milioane de români
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindromul de apnee în somn afectează între 1 şi 1,5 milioane de români, ceea ce reprezintă 4-6 la sută din populaţie. Informaţia a fost dată publicităţii de preşedintele Societăţii Române de Pneumologie (SRP), dr. Florin Mihălţan.

Potrivit acestuia, există trei tipuri de tratamente pentru acest sindrom, unul dintre acestea fiind realizat de pneumologi cu ajutorul unui aparat în presiune pozitivă continuă, care asigură libertatea căilor aeriene inferioare. Cel de-al doilea tratament este realizat de către specialiştii ORL şi constă în intervenţii chirurgicale la nivelul căilor respiratorii inferioare, pentru lărgirea acestora. De asemenea, specialiştii în chirurgia buco-maxilo-facială şi stomatologii pot realiza o serie de proteze care lărgesc căile respiratorii. Potrivit acestuia, există trei tipuri de tratamente pentru acest sindrom, unul dintre acestea fiind realizat de pneumologi cu ajutorul unui aparat în presiune pozitivă continuă, care asigură libertatea căilor aeriene inferioare. Cel de-al doilea tratament este realizat de către specialiştii ORL şi constă în intervenţii chirurgicale la nivelul căilor respiratorii inferioare, pentru lărgirea acestora. De asemenea, specialiştii în chirurgia buco-maxilo-facială şi stomatologii pot realiza o serie de proteze care lărgesc căile respiratorii.

La rândul său, preşedintele secţiei de Somnologie din cadrul SRP, dr. Oana Deleanu, a declarat că, la nivel mondial, de această afecţiune suferă 9 la sută dintre femei şi 24 la sută dintre bărbaţi. Boala se manifestă cu somnolenţă în cazul a 2 la sută din femei şi a 4 la sută din bărbaţi. Principalul pericol pentru cei care suferă de această afecţiune apare în momentul în care sunt la volan şi riscă să adoarmă brusc.

Citit 1415 ori Ultima modificare Vineri, 23 August 2013 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.