Adevărul din vin: Degustare la Casa regală

Adevărul din vin: Degustare la Casa regală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu se poate să treceţi prin Măcin şi să nu vă opriţi la o degustare profesională de vinuri cu provenienţă din podgoriile Sarica-Niculiţel, care au primit în urmă cu doi ani statutul de furnizor oficial pentru Casa regală.

Dan Jalea este directorul economic al Alcovin, dar şi somelier, ghid turistic şi mare iubitor şi promotor al frumuseţilor dobrogene. Dincolo de priceperea sa la vinuri, este un om prietenos, care te va învăţa cu generozitate şi unde trebuie să mergi ca să descoperi frumuseţile împrejurimilor şi multe secrete ale munţilor.

„Se oferă multe, facem şi surprize, nu pleacă omul flămând sau însetat de la noi. Pe parcursul degustării se vor obţine suficiente cunoştinţe referitoare la servirea vinurilor (ordinea servirii, temperatura de servire, etc.), identificarea soiurilor de vin, alegerea vinul potrivit felului de mâncare pe care-l consumaţi, diferenţierea vinurilor în funcţie de însuşirile şi tipicitatea acestora. Degustările se desfăşoară în sălile noastre de degustări: Pivniţa lui Terente şi Crama Dobrogeană”, ne pune directorul în temă despre modul cum stau lucrurile.

Preţul unei degustări Mini este de 10 euro de persoană (fără TVA) şi include şase sortimente diferite de vin îmbuteliat, bufet suedez cu brânzeturi şi salamuri sau alte preparate din carne, apă minerală şi cafea, plus jumătate de litru de vin la alegere. Degustarea clasică este de 20 de euro de persoană (fără TVA) şi oferă, pe lângă aceeaşi cantitate de vin ca la degustarea Mini, şi un prânz copios cu desert inclus.

Citit 1347 ori Ultima modificare Vineri, 23 August 2013 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.