Cine ne sponsorizează timpul liber?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru elevii de la Chiraftei o ieşire peste graniţele satului sau ale comunei este un eveniment rar. Iar posibilităţile de a-şi petrece timpul liber sunt foarte limitate.

De aceea, proiectul educativ „Timpul liber – opţiuni şi responsabilitate”, iniţiat de învăţătoarea Gabriela Sprînceană, consilier educativ la Şcoala nr. 2 Chiraftei, este cu atât mai mult binevenit.  Parteneri ai proiectului, care are ca scop combaterea delicvenţei juvenile, sunt Poliţia din Măstăcani, cabinetul medical individual din Măstăcani, Muzeul de Istorie  din Galaţi şi Asociaţia pentru Educaţie şi Cultură „Outdoor”.

Din nefericire, cel mai important obiectiv al proiectului – excursia la Tulcea – pe care urmează să o primească drept recompensă elevii care pe parcursul proiectului şi-au ameliorat situaţia comportamentală şi şcolară – nu se poate realiza.

„Ne-ar trebui în jur de 900 de lei, pentru închirierea unui microbuz ca să ducem în excursie în Dobrogea măcar 15 elevi cu probleme comportamentale, care şi-au  îmbunătăţit comportamentul, în timpul derulării proiectului, prin prezenţa la şcoală, zi de zi, şi prin adoptarea unei conduite pozitive”, ne declară Gabriela Sprînceană.

Suma nu ar fi atât de mare nici chiar pentru Consiliul local din Măstăcani, dar fiecare îşi ştie  priorităţile mai ales acum, în vreme de criză.

Totuşi ar merita ca cineva să facă efortul de a sponsoriza un eveniment pe care copiii de la Şcoala nr. 2 din Chiraftei nu-l vor uita toată viaţa.

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.