Românii, codaşii Europei şi la spălatul pe dinţi

Românii, codaşii Europei şi la spălatul pe dinţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi consumul de pastă de dinţi a crescut în rândul adolescenţilor şi tinerilor, aceştia utilizând cel puţin trei tuburi la trei luni de zile într-o măsură mai mare decât populaţia generală, România rămâne tot la coada Europei, cu un consum de pastă de dinţi de trei ori mai mic faţă de media europeană.

33,5 la sută din persoanele cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani consumă cel puţin trei tuburi de pastă de dinţi la trei luni, la fel ca 34,1 la sută din cei cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani. Acelaşi trend de creştere a consumului în rândul populaţiei adolescente şi tinere se observă şi în ceea ce priveşte periuţele de dinţi (13,3 la sută din persoanele cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani folosesc trei periuţe în decursul a trei luni, spre deosebire de 12,4 la sută din populaţia cu vârsta de 19-34 de ani).

Vizitele la dentist reprezintă cel mai frecvent consult medical pentru populaţia adolescentă şi tânără, în timp ce pentru generaţiile mature frecvenţa creşte pentru controalele medicale generale de rutină şi pentru cele de specialitate (probabil corelat cu faptul că la vârste mai înaintate creşte incidenţa bolilor cronice).

Vizitele stomatologice sunt mai dese în oraşele din vestul ţării, atât faţă de populaţia generală urbană, cât şi faţă de Bucureşti. Societatea de Stomatologie Estetică a finalizat proiectul DENT (Dinamism, Eficienţă şi Noi Tehnologii în medicina dentară) cofinanţat din Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni”. Proiectul a cuprins o serie de cursuri de formare profesională (profilaxie dentară, ortodonţie, chirurgie maxilo-facială, estetică dentară). Nu mai puţin de 3.900 de medici au beneficiat de cursuri gratuite în ultimii ani, graţie proiectului DENT.

Citit 950 ori Ultima modificare Duminică, 27 Octombrie 2013 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.