Zeci de medici şi asistenţi gălăţeni au luat parte la "Marşul tăcerii"

Zeci de medici şi asistenţi gălăţeni au luat parte la "Marşul tăcerii"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un autocar cu 50 de medici şi asistenţi gălăţeni a luat parte la "Marşul tăcerii", organizat sâmbătă (2 noiembrie a.c.) de Sindicatul "Sanitas" în capitală. Cu feţele acoperite de măşti şi înarmaţi cu toiege, manifestanţii au pornit din Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei până în Piaţa Unirii şi, mai departe, în Piaţa Constituţiei, vizavi de Casa Poporului, acolo  unde marşul a luat sfârşit. "Pe tot traseul protestului am lovit cu toiegele în asfalt încercând astfel să atragem atenţia asupra motivelor care ne-au scos în stradă. Manifestaţia a început la ora 11.00 şi a durat până după 14.00. În total au fost peste 8.000 de protestatari din toate judeţele ţării. Am organizat şi o înmormântare simbolică a sistemului sanitar românesc, precum şi a ministrului Eugen Nicolăescu. Suntem dezamăgiţi că alături de noi nu au fost şi pacienţii pentru că şi ei sunt direct interesaţi de un sistem medical mai performant", a explicat Carmen Vrabie, vicepreşedintele Sanitas Galaţi.

Reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate au declarat că sunt hotărâţi să meargă până la capăt, în cazul în care doleanţele nu le sunt ascultate de către guvernanţi. "Săptămâna viitoare urmează să aibă loc Consiliul Naţional al Sanitas, unde se va stabili ce vom face în continuare. Sperăm ca autorităţile să ţină cont de cererile noastre pentru a nu fi nevoiţi să declanşăm greva generală", a adăugat sursa citată. 

Pe una dintre pancartele afişate de protestatari era scris "Noi vă tratăm, nu FMI-ul". Federaţia Sanitas cere 6 la sută din PIB pentru Sănătate (aşa cum se întâmplă în celelalte ţări europene), salarii şi condiţii de muncă decente, precum şi recunoaşterea profesională.

Citit 1282 ori Ultima modificare Duminică, 03 Noiembrie 2013 13:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.