Când la trap, când la galop/ Cu căruţa de gunoi "la bulivard..."

Când la trap, când la galop/ Cu căruţa de gunoi "la bulivard..."
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Că traficul în municipiul Galaţi este supraaglomerat nu e nicio noutate. Dar e posibil să-i surprindă pe unii că există o hotărâre a Consiliul Municipiului Galaţi (HCL 333), prin care este interzisă circulaţia căruţelor prin oraş. Şi deşi această prevedere există încă din 2001, ea nu are mare trecere printre căruţaşii urbei noastre. De aceea, în aglomeraţia stradală de joi, în municipiul Galaţi, unde - pe hârtie - este interzisă prezenţa "vehiculelor cu tracţiune animală pe străzi", ne-am lovit şi de o astfel de situaţie, deloc izolată. Când la trap, când la galop, caii, căruţaşii şi căruţele lor pun în pericol siguranţa pe străzile noastre "europene"! Şi dacă altădată, fermecătorii birjari plimbau vreo "mademoiselle" cu ifose îmburghezite, acum birjarii vremurilor noi sunt pe post de gunoieri, îşi plimbă prin oraş resturile agonisite şi infestează urbea cu mirosuri pestilenţiale.

Aleea Comerţului, în aşteptarea înnoirii

”Am văzut că pe unde s-a ajuns cu refacerea străzilor au fost ridicate chioșcurile, au fost refăcute trotuarele. Îi rugăm pe domnul primar să se îndrepte şi către Aleea Comerţului, unde e nevoie de o înnoire. Spaţiul este bun pentru micul comerţ care se practică acum, dar e nevoie de mai multă ordine şi disciplină. Pe de altă parte, bordurile şi scările sunt jalnice şi ar avea nevoie de o primenire", ne-a semnalat Nelu B, în vârstă de 68 de ani.

Tot gălăţeanul nostru, care ne citeşte de 30 de ani, ne-a semnalat că pe Aleea Comerţului îşi face veacul  un cerşetor care este, de fapt, un asistat al Căminului pentru bătrâni de pe strada Războieni. "Nu înțelegem de ce este lăsat să iasă din instituția de protecţie socio-medicală, fiindcă după ce pleacă de la cerşit merge direct în bar şi apoi la cămin”.

Îi rugăm pe cei în drept să-i identifice pe cerşetorii "de profesie" şi pe unii chiar să-i trimită la muncă...

Igiena publică, draga de ea

”De ani de zile se vorbește despre animalele cu stăpân care sunt scoase afară din casă ca să-şi facă necesităţile fiziologice pe trotuar sau în parc! De ce lucrătorii de la ordine și pază publică din municipiul Galaţi nu fac nici un gest de a-i sancţiona pe cei care pur şi simplu sfidează normele de igienă şi pun sănătatea publică în pericol?", întreabă Ioana C., pensionară din Galaţi.

 

Citit 1015 ori Ultima modificare Duminică, 03 Noiembrie 2013 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.