Galtour Dunărea organizează Târgul de Sărbători / Spectacole stradale şi bunătăţi în "Piaţa Domnească"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu - Traian Sandu vrea să reînvie spiritul de altădată al oraşului

Galtour Dunărea organizează Târgul de Sărbători / Spectacole stradale şi bunătăţi în "Piaţa Domnească"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galtour Dunărea amenajează în centrul oraşului un adevărat spaţiu de distracţie publică


Săptămâna viitoare, gălăţenii vor avea parte de un adevărat spectacol stradal în perimetrul central al oraşului la intersecţia dintre str. Brăilei cu str. Domnească, în zona hotelurilor Galaţi Centrum şi Danube Stars (fost Dunărea). Este vorba despre Târgul de Sărbători, organizat de Galtour Dunărea, în cadrul unui proiect mai amplu, care prevede transformarea spaţiului central în "Piaţa Domnească".

Bunătăţi culinare, spectacole şi concursuri

Târgul de Sărbători va avea loc în perioada 28 noiembrie -31 decembrie şi se doreşte a fi un eveniment pentru gălăţeni, conectat la programele realizate de autorităţile locale, în spiritul sărbătorilor de iarnă. "Noi considerăm că trebuie să sprijinim autorităţile care îşi doresc o reconfigurare a evenimentelor care se desfăşoară în spaţiile publice. Deocamdată «Târgul de sărbători» din «Piaţa Domnească» în forma propusă este ideea noastră şi este un proiect în care invităm atât autorităţile, cât şi pe gălăţeni să participe, să îl sprijine. Toţi cei care vor trece prin zonă vor găsi în fiecare zi, între orele 17,00 - 21,00, căsuţe cu multe bunătăţi culinare, vor asista sau participa la spectacolele susţinute de artişti amatori sau profesionişti din oraşul nostru, vor participa la concursuri interactive, vor primi premii, se vor bucura de o ambianţă de sărbătoare", ne-a declarat directorul Galtour Dunărea, Traian Sandu.

Monedele târgului vor fi «paralele»

Acesta a mai spus că târgul de sărbători se adresează deopotrivă tinerilor şi vârstnicilor, celor care apreciază vremurile de altădată, muzica, dansul, obiceiurile, preparatele culinare specifice, dar şi tehnologia modernă. "Săptămânal vom edita o foaie volantă cu noutăţi de la târg şi unde-i invităm pe gălăţeni să-şi exprime în mod liber punctele de vedere. Monedele târgului vor fi «paralele». Vom premia cele mai originale ţinute de altădată în parade ale modei. Sperăm să fie un bun început pentru o manifestare care dorim să se repete adeseori", a mai explicat Traian Sandu. Cei care sunt curioşi să afle mai multe despre eveniment pot vizita site-ul www.piatadomneasca.ro.

Organizatorii mai spun că este o tradiţie pentru companiile Galtour şi Dunărea să promoveze şi să susţină cu resurse proprii proiecte în spaţiul public. "Prin toate acţiunile noastre anterioare, dar şi prin cele pe care le proiectăm pentru viitor, ne-am asumat nu numai o responsabilitate socială, ci şi susţinerea unor valori tradiţionale care dau autenticitate şi identitate unor zone din oraşul nostru, precum şi reluarea unor tradiţii ignorate uneori, dar care nu au fost uitate niciodată. Dorim să participăm la reconstrucţia identităţii  comunităţii locale, pervertită nu de puţine ori într-o anumită perioadă istorică recentă", a mai spus Traian Sandu.

Citit 3587 ori Ultima modificare Joi, 21 Noiembrie 2013 21:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.