Gălăţenii ne scriu: Un noiembrie înfrigurat. Mai rău decât în vremea războiului

Gălăţenii ne scriu: Un noiembrie înfrigurat. Mai rău decât în vremea războiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Am făcut aproape doi ani de război şi nu am adunat atâta frig ca în acest noiembrie înfrigurat. Pe front am stat în bordeie, la patru metri sub pământ, ba puteam să facem şi foc, în dosul unor înălţimi, să nu ne vadă inamicul. Iar în timpul acţiunii se încălzeau infanteriştii prin efortul depus pentru înaintarea prin salturi sau în bordeie vremelnice, în care se făcea foc cu vreascuri. Situaţia noastră, a artileriştilor, era şi mai uşoară, având în vedere că serviciul la observator nu dura decât trei ore.

Acum, în Galaţiul tuturor posibilităţilor, suntem ţinuţi în frig de către noua conducere a Electrocentrale, care a clamat „Dacă nu plătiţi, vă ţin în frig”. Numai că nu sunt lăsaţi să tremure doar rău-platnicii, nişte traistă-n băţ, care au bani pentru şpriţ, fotbal, jocuri de noroc, fără să se gândească la copiii, bolnavii şi bătrânii care suferă deja din cauza lor şi a metehnelor care-i stăpânesc.

De acord cu blindarea caloriferelor celor care au datorii mari, doar astfel s-ar putea trezi când îşi vor vedea familiile pe jumătate îngheţate, din cauza lor.

Sistemul aplicat de Electrocentrale, care nu dă căldură nici asociaţiilor fără datorii, nu este drept, sănătos şi nici logic. De ce să sufere toată lumea, în loc să tremure numai vinovaţii?

Pentru a ieşi din situaţia tristă în care se află şi oamenii fără datorii, propun Electrocentrale să-şi reconsidere hotărârea luată, în sensul de a nu da căldură rău-platnicilor, urmând ca asociaţiilor fără datorii să le furnizeze agentul termic necesar. Nu cred că furnizorul s-a angajat să cureţe municipiul nostru de copii, bolnavi sau bătrâni. Căci, domnule director general al Electrocentrale, vă rog nu uitaţi că toţi copiii sunt viitorul României şi vă rog să nu uitaţi nici proverbul „Dacă nu ai un bătrân, să-l cumperi”."

Citit 1675 ori Ultima modificare Duminică, 01 Decembrie 2013 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.