Băuturile energizante conţin cel puţin trei E-uri

Băuturile energizante conţin cel puţin trei E-uri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 37,5 la sută dintre produse conţin un număr de şase aditivi alimentari


Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România - A.N.P.C.P.P.S. România - InfoCons  a realizat în perioada iulie-august 2013 un studiu pe etichetele băuturilor răcoritoare tip energizant ce se regăsesc pe piaţa din România. Pe parcursul cercetării au fost analizate opt de tipuri de produse, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către reprezentaţii organizaţiei din supermarketurile de pe teritoriul ţării. Aceste produse sunt numite de către autorităţile române drept “sigure pentru consum”. Rezultatele au scos la iveală faptul că din punct de vedere al numărului de E-uri, din cele opt de tipuri de produse analizate, 25 la sută aveau în conţinut un număr de trei E-uri, în vreme ce 37,5 la sută aveau un conţinut de şase E-uri. Numărul de aditivi alimentari din băuturile energizante analizate variază între trei şi opt.

Zahăr şi îndulcitori din belşug

"Din punct de vedere al zahărului şi îndulcitorilor, din studiul realizat a reieşit faptul că 37,5 la sută au zahăr, 25 la sută conţin îndulcitori, iar 25 la sută au atât zahăr cât şi îndulcitori. Unul din produsele analizate avea în conţinut zaharoză (substanţă din clasa zaharurilor, formată din combinarea unei molecule de glucoză cu o moleculă de fructoză, cu gust dulce, solubilă în apă şi cu mare valoare nutritivă - n.r.)”, se mai arată în comunicatul de presă al A.N.P.C.P.P.S. România.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor şi serviciilor comercializate pe piaţa românească, derulat de A.N.P.C.P.P.S. România - InfoCons în cadrul consorţiului I.C.R.T. - International Consumer Research&Testing pentru produse şi servicii la standarde europene. Informaţii detaliate despre această cercetare puteţi afla pe pagina de internet www.protectia-consumatorilor.ro.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor.

Cum te energizezi natural

Respectarea câtorva reguli simple te poate ajuta să reduci din senzaţia de oboseală pe care o resimţi. Astfel, mănâncă din ce în ce mai puţine alimente procesate, zahăr şi îndulcitori artificiali. Diminuează în timp cantitatea zilnică de alcool şi cofeină. Nu sări peste micul dejun şi obişnuieşte-te să iei doar o cină frugală. Ia suplimente nutritive doar după ce ai întrebat doctorul.

Citit 861 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2013 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.