Descoperire germană: Energizantele cresc îngrijorător pulsul

Descoperire germană: Energizantele cresc îngrijorător pulsul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inima bate diferit chiar şi la o oră după ce am consumat băuturi energizante, care au în compoziţie cafeină, arată autorii unui studiu german. Cercetătorii de la Universitatea din Bonn au descoperit că aceste băuturi intensifică în mod considerabil bătăile inimii, potrivit BBC. „Cantitatea de cafeină din băuturile energizante este de până la trei ori mai mare decât cea din compoziţia altor tipuri de băuturi cu cafeină, precum cafeaua şi cola. Efectele secundare asociate unui consum crescut de cafeină includ bătăi rapide ale inimii, palpitaţii, creşterea presiunii sângelui şi, în cazurile severe, pierderea cunoştinţei şi moarte subită“, atrage atenţia medicul Jonas Dorner, coordonatorul cercetării.

Deşi acest studiu nu este suficient de bine documentat (doar 16 voluntari au luat parte la experiment) pentru a explica efectele precise pe care contracţiile puternice ale inimii în urma consumului de energizante le au asupra stării de sănătate, cercetătorii le recomandă totuşi copiilor şi persoanelor cu tulburări de ritm cardiac să le evite.

Un studiu recent publicat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România arăta faptul că 37,5 la sută dintre energizantele de pe rafturile supermarketurilor din România conţin un număr de şase aditivi alimentari. Aşadar, şi acest aspect trebuie să ne reţină atenţia.

Citit 901 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2013 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.