O nouă amânare / Galaţiul va avea dispecerat unic abia din februarie 2014

O nouă amânare / Galaţiul va avea dispecerat unic abia din februarie 2014
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă majoritatea judeţelor din ţară au deja dispecerate unice integrate de urgenţă, care funcţionează de cel puţin jumătate de an, Galaţiul va avea un asemenea serviciu abia de la începutul lui februarie 2014. Autorităţile gălăţene pun din nou întârzierea pe seama lipsei banilor. „Lucrările de amenajare a spaţiului sunt în plină desfăşurare. Urmează apoi aducerea aparaturii. Cu certitudine vă spun că, până la începutul lui februarie anul viitor, dispeceratul pentru situaţii de urgenţă de la Galaţi va deveni funcţional”, a declarat colonelul Vasile Balaban, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi. Investiţia a fost în jur de 280.000 de euro.

Dispeceratul unic presupune mutarea actualului dispecerat de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi la ISU Galaţi, unde va funcţiona într-un spaţiu comun cu dispeceratul ISU.

După ce va deveni operaţional, dispeceratul unic integrat va asigura timpi mai scurţi de intervenţie atât pentru echipajele medicale şi de descarcerare, cât şi pentru cele de pompieri.

Citit 1326 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2013 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.