Potrivit DSP Galaţi, spitalele sunt pregătite să facă faţă valului de pacienţi

Potrivit DSP Galaţi, spitalele sunt pregătite să facă faţă valului de pacienţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma controlului efectuat de inspectorii DSP Galaţi săptămâna trecută în cele nouă spitale gălăţene a reieşit faptul că unităţile sanitare din judeţul Galaţi dispun, în majoritatea cazurilor, de stocuri de medicamente, materiale sanitare şi dispozitive medicale, precum şi de echipe medicale pentru a asigura continuitatea asistenţei medicale în perioada 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014.

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi “Sf. Apostol Andrei” şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf Ioan” - deţin contracte de furnizare în derulare care asigură aprovizionarea eşalonată de medicamente, materiale sanitare, biocide (substanţe care împiedică înmulţirea şi răspândirea microorganismelor - n.r.) şi dispozitive medicale în baza cărora au fost lansate comenzi pentru perioada mai sus menţionată încă din luna octombrie 2013. Pentru buna funcţionare a aparaturii medicale spitalele au încheiate contracte de service cu firme autorizate”, se arată în comunicatul de presă al DSP Galaţi.

Din cauza unor lucrări modernizare şi reamenajare, secţia UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean funcţionează în aceeaşi perioadă într-un spaţiu restrâns.

Tecuciul aşteaptă încă medicamentele

Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci are asigurate pentru perioada sărbătorilor materiale sanitare, biocide şi dispozitive medicale. În ceea ce priveşte necesarul de medicamente, „au fost emise comenzi la furnizori, acestea urmând a fi onorate în zilele următoare”, se mai arată în raport.

La Spitalul CFR, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, aprovizionarea cu medicamente, materiale sanitare, biocide şi dispozitive medicale este corespunzătoare, stocurile fiind deja asigurate până la sfârşitul lui ianuarie 2014.

Citit 1410 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2013 09:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.