Interviu cu Genica Totolici, director al SC Transurb SA / Transportul în comun, la cota de avarie
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Interviu cu Genica Totolici, director al SC Transurb SA / Transportul în comun, la cota de avarie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Comercială „Transurb” SA Galaţi, al cărei acţionar principal este Consiliul Local Galaţi, este departe de dotarea societăţilor similare din municipiile de acelaşi rang. Dacă la Cluj şi Constanţa sunt 220, respectiv, 250 de autovehicule, Transurb SA Galaţi "încearcă să facă faţă" cu un număr înjumătăţit. Acest lucru se vede la orele de vârf, când autobuzele sunt arhipline, dar şi după „faţa” lor, cârpită şi cosmetizată.

- Doamnă director Genica Totolici, vă rugăm să ne spuneţi ce capacitate are parcul auto al SC Transurb SA şi câte dintre autovehicule sunt valide?

- SC „Transurb” SA Galaţi dispune de un parc auto de 108 autobuze şi 13 troleibuze, mijloace de transport care asigură transportul călătorilor într-un oraş care are peste 240.000 de locuitori. Funcţionăm în condiţii de avarie, am spune, şi încercăm să venim în sprijinul călătorilor noştri, reparând şi împărţind puţinele autovehicule din dotare pe cele 19 trasee de autobuz şi două de troleibuz. Dintre cele 121 de mijloace de transport pe care le avem la dispoziţie, ne bazăm, efectiv, pe 80 de autobuze şi 10 troleibuze, diferenţa autovehiculelor găsindu-se, zilnic, în atelierele de reparaţii, fiindcă gradul lor de uzură este foarte avansat. Cât priveşte transportul pe liniile de tramvai, din cauza reparaţiilor, deocamdată, nu mizăm decât pe câteva vagoane pe linia 39, care asigură legătura între Micro 19 şi Cimitirul Israelit.

- În anul 2010, existau în parcul auto 150 de autobuze... Care a fost programul de achiziţii de mijloace de transport în ultimii ani la Transurb SA?

- Comparativ cu 2010, parcul nostru are în prezent cu aproximativ 30 la sută mai puţine autovehicule. Cea mai consistentă achiziţie a fost în 2008, când au fost cumpărate, după vreo trei ani de licitaţii contestate, 40 de autobuze noi, care acum sunt bune, ca stare tehnică. Se adaugă alte opt autobuze pe care le-am cumpărat în 2012, la second hand. În maxim două-trei luni trebuie să casăm 20 de autobuze, ceea ce înseamnă că vom rămâne cu 88 de autobuze în pacul auto. O situaţie dramatică şi fără precedent. Sperăm ca până atunci să fie repuse în mişcare liniile de tramvai la care încă se lucrează, pentru a nu-i pune pe gălăţeni să alerge de la un capăt la altul al oraşului pe jos.

- Ce dotări ar trebui să aibă Transurb, pentru a asigura transportul comunitar în municipiul Galaţi, cu o frecvenţă de sosire în staţii de 3-4 minute, potrivit normativelor europene?

- La modul ideal vorbind, în acest moment, dacă nu ar exista transportatorii privaţi, ar fi nevoie de un parc auto care să numere 220 de autovehicule, pentru a putea să ne bazăm, zilnic, pe 160-170 de autovehicule, celelalte rămânând în rezervă sau în reparaţii. Ar fi apoi necesar un program de achiziţii din trei în trei ani, pentru a se evita cheltuielile cu mentenanţa celor foarte uzate.

- „Convieţuiţi” cu transportatorii privaţi, ba chiar - adeseori - prin staţii, nu mai încap autobuzele Transurb de maxitaxiuri. Cât de mult influenţează activitatea Transurb SA acest fapt?

- În municipiul Galaţi, traseele secundare asigurate de operatorii privaţi se suprapun cu traseele pricipale ale Transurb, în proporţie de 95 la sută. Necazul este că cea mai mare concentrare este pe traseele principale, aspect care îngreunează activitatea noastră şi duce la scăderea încasărilor. Pe de altă parte, avem atribuite câteva trasee total nerentabile; mă refer la traseele: 8 barat (Piaţa Centrală - IAS Bădălan), 25 (Micro 13 - cartier Fileşti), 16 (Trecere Bac - Piaţa Centrală). Aceste trasee ar putea foarte bine acoperite de operatorii privaţi, fiindcă e nevoie în aceste direcţii de autovehicule mici, călători nefiind foarte mulţi, cu excepţia orelor de vârf. Această suprapunere dăunează ambelor categorii de transportatori, pentru că nu se poate face o departajare a călătorilor şi nu se poate face o situaţie reală a cerinţei de transport nici în cazul nostru, nici în cazul operatorilor privaţi. Cu siguranţă, licitarea şi organizarea în alt mod a traseelor ne-ar aduce încasări mai mari şi, pe cale de consecinţă, şi subvenţia alocată de municipalitate ar fi mai mică.

- În mai multe rânduri, aţi depus la sectorul de specialitate al Primăriei Galaţi şi la Consiliul Local Galaţi mai multe proiecte care vizează viitoarele investiţii.

- Da, ultima propunere pe care am înaintat-o a fost acum două săptămâni şi are în vedere o strategie de investiţii minime, pentru menţinerea activităţii Transurb SA. Am propus cumpărarea a 60 de autovehicule: 40 de autobuze şi 20 de troleibuze de 9-12 metri lungime, cu podea joasă care să corespundă normelor europene; potrivit estimărilor, în acest moment fiecare ar ajunge aproximativ 200.000 de euro. Sperăm ca acţionarul principal al SC „Transurb” SA, respectiv, Consiliul Municipal Galaţi, să înţeleagă această necesitate, fiindcă - subliniez - actualul parc auto al Transurb SA, în maximum două-trei luni, va deveni mai mic cu 20 de autobuze care vor fi scoase la casat. Revizia generală a acestora ar însemna, pentru fiecare în parte, câte 20.000 de lei, ceea ce devine înrobitor pentru bugetul nostru. În aceste condiţii, din cele 108 autovehicule, vom mai rămâne, de anul viitor, doar cu 88 de autobuze, ceea ce ne va pune într-o situaţie neplăcută şi pe noi şi pe gălăţeni, care sunt contribuabilii, dar şi beneficiarii noştri. Sperăm ca municipalitatea să ia în calcul aceste situaţii şi să adopte o strategie care să vină în sprijinul călătorilor noştri.

 

Citit 6326 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2013 09:16

37 comentarii

 • postat de PRIVAT
  Sâmbătă, 28 Decembrie 2013 19:24
  5.13.209.***
  Ar trebui sa stiti ca "evazionistii" privati s-au imprumutat de 10 milioane de euro in 2010 pentru a le oferi galatenilor masini noi!!! CE LE-A DAT PRIMARIA???? DOAR UN DREPT LA MUNCA PENTRU CARE SUNT TAXATI SUPLIMENTAR CU REDEVENTE CARE AJUNG SI LA 60 DE MILIOANE PE AN (LEI VECHI)/ MICROBUZ!!!! DACA TINEM CONT CA SE CONSUMA MOTORINA DE 250 LEI PE ZI X 200 DE MICROBUZE X 360 DE ZILE = 18 MILIOANE RON PE AN , DIN CARE VREO 10 MILIOANE SUNT TAXE PUSE DE STATUL ROMAN( ACCIZA, TVA, ETC). LA ASTA ADAUGATI 500 CARTI DE MUNCA PLATITE LUNA DE LUNA= 3 MILIOANE RON PE AN. RCA, ITP, CONSUMABILE, PIESE DE SCHIMB, TVA, ETC ...ABIA ATUNCI VE-TI AVEA UN COST REAL AL ACESTEI ACTIVITATI. DUPA 5 ANI DE LEASING ACESTE MICOBUZE CARE AU COSTAT IN MEDIE 50 DE MII DE EURO / BUCATA (FATA DE SH-URILE TRANSURB LA 8 MII DE EURO / BUCATA), VALOREAZA MAXIMUM 10 MII DE EURO!!!! HALAL BUSINESS!!!
  TRANSURB E DOAR O RAMASITA COMUNISTA CARE SUGE DE ZECI DE ANI BUGETUL LOCAL !!!! PRIVATIZATI-L CU ZERO SUBVENTIE SI PRIMARIA VA ECONOMISI 1 MILIARD PE ZI!!!! IAR BIETELE CAPUSE AR TREBUI SA-SI CAUTE ALT JOB!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Fane Milosu
  Luni, 23 Decembrie 2013 10:12
  5.13.129.***
  Din cate am vazut pe site-ul Transurb, acum cateva luni in urma s-a organizat concurs pentru postul de director general. Nu s-a anuntat nimic privitor la rezultat. Probabil ca iar a dat spaga pe la Primarie ca sa o mai lase ceva timp sa mai poata umfla bugetul PC. O mizerie tot ce se intampla inacest oras. Un bun director s-ar preocupa mai mult de ceea ce trebuie sa faca in societatea pe care o conduce, ceea ce nu a facut Genica, care e compromisa de mult, oricat ar incerca ea sa o faca pe mironosita si victima. In loc sa fi stat mai mult pe la sediul PC, decat pe la sediul Transurb, in loc sa fi lasat oamenii sa munceasca in loc sa-i scoata in timpul programului la impartit pachete si decat sa se fi plimbat de-aiurea toata ziua(ca daca o cauti pe la birou nu prea o gasesti) mai bine gasea solutii pentru a cumpara mai multe autobuze si in felul acesta nu se mai plangea nimeni de aglomeratie si de pensionari. Dar cand singura ei preocupare e partidul si Durbaca, de unde vreti sa mai scoata si idei pentru un bun management al societatii pe care cu buna stiinta a distrus-o si a adus-o la sapa de lemn. Cu directori de aceasta teapa nu va avea Galatiul niciodata o fata de oras european.
  0
  1
  Raportează
 • postat de cetatean
  Duminică, 22 Decembrie 2013 20:54
  5.13.222.***
  apoi fratilor uitati ca toti o sa ajungem batrani si nu o sa avem bani de circulat cu taxiul si apoi va trebui sa avem respect !!!!!!!!!!!!!!!cat despre madame directoarea nu e clar ca e incompetenta si ca "'trage" pe turta ei si a partidului de rahat care-l reprezinta?e jalnic!
  0
  2
  Raportează
 • postat de tot eu
  Vineri, 20 Decembrie 2013 07:37
  5.13.209.***
  al cartierului*
  0
  1
  Raportează
 • postat de plin de pensionari la orele de varf
  Vineri, 20 Decembrie 2013 07:34
  5.13.209.***
  ANUNT IMPORTANT!!!! Dragi si scumpi pensionari, eu inteleg ca va plictisiti acasa intre patru pereti, ca nu aveti somn si va treziti cu noaptea in cap ca sa luati o legatura de patrunjel din celalalt capat al orasului in care locuiti, dar va rog eu, NU VA MAI PLIMBATI CU MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN CA NU MAI AVEM LOC DE VOI, NOI ASTIA CARE MERGEM LA SERVICIU, LA SCOALA ORI CU TREABA PRIN ORAS!
  4
  8
  Raportează
 • postat de Fane Milosu
  Joi, 19 Decembrie 2013 11:26
  5.13.235.***
  Pai statul nu are bani de nimic pentru ca nu produce nimic. Nu vedeti ca dupa '89 au fost distruse toate sociatatile care produceau ceva, in loc sa fie modernizate. Prin alinierea la cerintele UE am fost transformati intr-o tara de consumatori, care trebuie sa consume ce produc tarile avansate pentru a face ei bani, in timp ce noi cheltuim si cu ce se mai fura mai ramanem cu praful de pe toba.
  Javra asta a facut harakiri cu Transurbul si nimeni nu vede acest lucru. A venit cu o trupa de termite pc-iste si au furat tot ce se putea fura, pentru ca apoi sa se planga ca nu-i da Primaria bani de autobuze. Da de ce nu explica de ce a cumparat rahaturile alea de MAZ-uri, care sunt varza si deja nu mai sunt bune de nimic, desi un autobuz in mod normal are un stagiu de functionare de vreo 8 ani. Cam ce comision a papat ea pentru a lua acele nenorociri de autobuze? Sunt atatea firme cu renume care produc autobuze bune si ea s-a oprit la Bielorusia. Cine naiba e Bielorusia in productia de autobuze? Ma raliez urarilor voastre pentru jigodia aia de directoare.
  0
  8
  Raportează
 • postat de ela
  Joi, 19 Decembrie 2013 10:18
  5.13.131.***
  Pt Fane, ma refer ca platesc taxe si impozite adica sunt firme private .Dupa cum am spus cu bilete sau fara bilete ei platesc TAXE la stat ,sunt autorizati sa faca transport public(nu sunt pirati din aia fara autorizatie).Evaziune fac si aia din piata de la tarabe care nu dau bon pe legatura de patrunjel,pe capatana de usturoi,evaziune fac spitalele care nu dau bon pt. consultatie,magazinele mici,scolile care cer bani pt. te miri ce si lista ar continua dar nu mai scriu ca oricum sunt unii care nu inteleg rostul institutiilor private,adica acele intitutii in care se munceste (nu se sta degeaba)si care in momentu in care este autorizata este platitoare de TAXE si IMPOZITE(de aici pornesc si banii pt. tot felul de GRATUITATI,pt ca sunt persoane care muncesc ca altii sa aiba facilitati si tot aceste persoane sunt nemultumite de firmele private).In ROMANIA totul este si trebuie sa fie PRIVAT ca sa supravetuim ca STATUL nu are bani pt. nimic.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Costel
  Miercuri, 18 Decembrie 2013 23:20
  89.44.15.***
  Poy da Fane dar aia din primarie ii prosteste tot pe mosii si babele astea care pentru un kilogram de malai si unul de faina ii voteaza fara ezitare.De asta se ofera facilitati astora pentru ca sunt cei mai usor de manipulat.Oricum muierea asta nu are fata de director ci mai degraba de centurista.Imi aduc aminte ca zicea intr-un interviu,cand s-au cumparat autobuzele alea ,,mai noi" care nu au separare intre sofer si restul autobuzului si care nu au decat un gemuletz mic,ca in tarile de unde le-a adus nu e nevoie de aer conditionat vara de ce la noi trebuie.Daca eram in locul reporterului ii spuneam:pentru ca in piz.da ma.tii de proasta,temperatura maxima vara la ei este de
  28 -30grade Celsius iar la noi ajunge si la 42-43.Sper sa vada aceste comentarii ale noastre daca se uita pe site si cu multa stima ii transmit MULTA MU.IEEE
  0
  3
  Raportează
 • postat de Fane Milosu
  Miercuri, 18 Decembrie 2013 21:31
  5.13.235.***
  Spune-mi te rog ce produce transportul privat, in afara de evaziune fiscala? Bilete nu dau in masinile lor, statul habar nu are cati bani scot astia din transport, pentru ca declara doar cat sa para ca abia isi duc traiul. Da, privatii aduc bani dar nu la noi in tara, poate te referi la alte state europene sau de-aiurea din lume unde fiscul sta calare pe toti cei care trebuie sa plateasca impozite.
  Sa nu uitam ca aceste maxi taxi apartin tot unor rechini de prin primarie, politie justitie si precum stii corb la corb nu-si scoate ochii.
  Transportul public trebuie sa existe, asa cum exista in orice tara civilizata, unde se gasesc metode de a face acest serviciu indispensabil populatiei sa existe la cote de maxima civilizatie, confort si siguranta. De ce la noi nu se poate? Pentru ca e mai profitabil sa faci diverse mismasuri cu banii primariei decat sa te preocupe ca locuitorii orasului tau sa aiba cu ce se deplasa.
  Asta e vesnica problema a romanului: nu atacam problemele dureroase si importante, ci ne preocupa lucruri minore cum ar fi batranii care circula gratuit. In felul acesta cei din conducerea orasului isi vad mai departe de bisnisurile lor si fac tot posibilul sa mai fie alesi un mandat, ca sa ne mai prosteasca 4 ani. Si noi luam hapul ca niste fraieri ce suntem.
  1
  1
  Raportează
 • postat de ela
  Miercuri, 18 Decembrie 2013 21:13
  5.13.193.***
  Rugati-va ca mafiotii aia de privati cum le ziceti voi,sa produca taxe si impozite(cat mai mult,exceptand faptul ca dau sau nu bilete ca oricum asta nu prea conteaza, deoarece platesc taxe indiferent ca dau sau nu ,atata tamtam pe chestia asta) pe care le toarna la buget si TRANSURB sa aiba de unde mulge sa ofere gratuitati la puturosi si sa aiba si de salarii din alea barosane.Un lucru nu vreti sa intelegeti PRIVATUL produce, restul CONSUMA si de unde daca nu ar exista MAFIOTII AIA DE PRIVATI ?Va dati seama ?Daca acestia nu ar exista de unde bani? Ca statul nu are bani pt. spitate, scoli, alocatii copii,pensii si cate altele. Ferasca sfantul sa nu mai produca MAFIOTII ca ne ducem la fund cu TOTII.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Fane Milosu
  Miercuri, 18 Decembrie 2013 16:32
  5.13.235.***
  Gratuitatile sunt de fapt masuri de protectie sociala pentru categorii defavorizate desi ar trebui sa se faca o departajare intre cei cu pensii de 500 de lei si cei cu pensii de 2000 si mai mult de lei. Dar asta ar insemna sa se faca o discriminare in cadrul aceleiasi categorii numite pensionari si ajungem la o intreaga teorie a chibritului. Multi dintre cei care acum strigati impotriva pensionarilor , peste cativa ani veti sta la cozi interminabile ca sa va luati biletele si abonamentele gratuite si vi se va parea normal sa circulati asa dupa o viata de munca si o cu pensie de rahat.
  Cel mai bine ar fi daca s-ar vedea cat fura nemernica asta de Totolici cu toata clica ei de incompetenti pe care i-a carat in Transurb de pe la PC. Tot ceea ce face, face doar pentru a duce bani la partid ca sa-i fie bine lu' mos Durbaca si implicit si pupatorilor de funduri de pe acolo. Nemernica asta a dus Transurbul in groapa, in 8 ani de conducere, lucru pe care nu l-a reusit fostul director Iordache in 17-18 ani. Sa fie schimbata si adus cineva cu studii de specialitate in transporturi, un bun manager si care sa aiba viziune, sa stie cum se lucreaza cu clientii si care sa stie cum sa faca bani, nu sa-i pape si sa fure motorina ca sa-si faca vile si alte alea. Sa-i faca DNA-ul un control amanuntit sa vedem de unde atata venit de si-a ridicat vila, si-a luat jeep, i-a luat "copilului" apartament in Capitala si masina bengoasa si cate si mai cate. Ce om normal poate lua atatea lucruri in doar 8 ani? Pe unde se scurge motorina furata din autobaza si pentru care nu se fac cercetari si totul se musamalizeaza cu ajutorul liderului de sindicat care de fapt conduce autobaza peste seful de autobaza?
  Nu se va rezolva niciodata nimic atata timp cat directorii si cei din consiliul local si din primarie sunt mana in mana. Suntem cel mai de rahat oras din Romania iar romanii voteaza mereu aceiasi nemernici fara sa se sature de tot ce li se intampla.
  2
  7
  Raportează
 • postat de Costel
  Miercuri, 18 Decembrie 2013 00:09
  89.44.15.***
  Si pentru voi bosorogilor care va dati mari moralisti.NU VA ESTE RUSINE SA MAI VORBITI.Circul de cel putin 4-5 ori pe saptamana cu un mijloc de transport in comun(pentru ca prefer sa dau 20 de lei decat 70 de lei pe maxi taxi) si va vad hodorogilor cum stati la panda langa compostor cu biletul in mana si va uitati daca sunt sau nu controlorii.Ati ajuns degeaba ,bai comunistilor, la aceasta varsta si mai aveti pretentii sa va respecte generatia tanara.Cand va urcati in autobuz sunteti in stare sa va omorati pe locuri.
  Comentariul meu face referire strict la persoanele care practica aceste lucruri,celorlalti le doresc numai bine si bravo lor ca se respecta.
  2
  7
  Raportează
 • postat de Costel
  Marți, 17 Decembrie 2013 23:58
  89.44.15.***
  Bai ,,un viitor student ",ori esti prost din nastere ca asa te-a facut ma-ta ori te-ai lovit la cap si ai devenit un retardat si jumatate.Imi doresc sa ajung la 60 de ani si sa am reducere la abonament dar nu GRATUITATE retardatule.Explica-mi tu ma prostule ,,care esti" ,de ce un pensionar de 60 de ani sa se plimbe gratis doar de dragul de a se plimba,iar un student care si asa abia ii ajung banii parintilor pentru materiale si alte taxe la facultate si care chiar are nevoie sa se deplaseze aproape zilnic la cursuri,trebuie sa plateasca?Imi dau seama cat de prost poti sa fii si chiar nu inteleg cum naiba vei deveni student cu asa gandire de rahat.Imi este rusine ca te vei numi student ca si mine.
  0
  1
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 17 Decembrie 2013 22:52
  5.13.128.***
  Am stat in seara asta (17:40) mai bine de 20 de minute in statie la Spitalul Judetean.
  Si cand in sfarsit a venit un mijloc de transport, era un biet troleibuz plin-ochi.
  Bine ca ati scos maxi-taxi de pe ruta aia; daca tot ati facut-o, de ce nu sunteti in stare sa asigurati suficiente vehicule?
  Platim de 2 ori serviciul asta, o data prin subventie si o data cumparand bilet/abonament si circulam ca pe vremea dinainte.
  Afara incompetentilor!
  5
  4
  Raportează
 • postat de †
  Marți, 17 Decembrie 2013 19:01
  5.13.153.***
  Veti √

  Esti student,mai prostane ? Vai si-amar!
  0
  3
  Raportează
 • postat de calator
  Marți, 17 Decembrie 2013 17:40
  89.136.231.***
  Cumparati d-na directoare SEFA vreo 40 microbuze si ve-ti vedea ce vedea cum scoateti MAFIOTII de pe trasee.
  3
  1
  Raportează
 • postat de tot un student
  Marți, 17 Decembrie 2013 17:32
  89.136.231.***
  Mai Domnule Costelcare te numesti STUDENT peste vreo 40 de ani ai sa te rogi la viitorul TRANSURB sa_ti faca reducere la bilete ,daca ?cine mai stie
  3
  0
  Raportează
 • postat de un viitor calator pensionar
  Marți, 17 Decembrie 2013 17:21
  89.136.231.***
  Mai MOSULE in viitor pupa-ti parintii si spera si tu sa beneficiezi in viitor de reducere la cumparat CEAPA.un
  2
  0
  Raportează
 • postat de vali
  Marți, 17 Decembrie 2013 14:54
  95.76.36.***
  EU va propun altceva,
  transpor gratuit in Galati pentru toata lumea:D
  de ce?
  s-ar elimina cateva cheltuieli inutile:
  -oamenii de la casele de bilete
  -controlorii care nu-si fac treaba
  -oricum doar 15% din cei care circula cu transurb platesc bilet
  -subventie totala de la buget
  -eliminam din personalul neproductiv
  -raman mecanici, soferi si cativa oameni la back-office
  STITI CE S-AR INTAMPLA:
  probabil ca ar scadea subventia pe care ar trebui sa o plateasca primaria catre transurb
  Din ce am scoate foarte multi bani???
  Din tiplarea autobuzelor cu RECLAME si in statii de autobuz la fel
  Garantat e functionala treaba!!!!
  2
  13
  Raportează
 • postat de impotriva cetatenilor
  Marți, 17 Decembrie 2013 14:54
  86.127.208.***
  de fapt sunteti platiti sa lucrati pe banii nostri, DAR IMPOTRIVA NOASTRA
  de ce pleaca autobuzul 10 de la capat din PORT cu 15 minute INAINTE DE IESIREA MUNCITORILOR DE LA INTFOR INSTITUT VAMA INSPECTORAT PALAT DE NAVIGATIE
  0
  2
  Raportează
 • postat de alina
  Marți, 17 Decembrie 2013 14:12
  5.13.214.***
  "Fratia mafiei"a cuprins toate structurile din oras...sunt asa de strans legati incat daca dai o palma cuiva tipa cam 90%..:))..ce mai la deal la vale daca nu se iese masiv la vot si schimbati acesti nemernici...asa vom patimi...cu de-al de Ciuca,Durbaca ,et comp.cei care-si voteaza imunitatile pt ca ii paste puscaria...Dormiti linistiti Galateni,ei lucreaza pt.voi !!!
  1
  5
  Raportează
 • postat de unu
  Marți, 17 Decembrie 2013 12:05
  82.137.9.***
  Daca ati cumpara an de an cate 5-10 autobuze noi, fara dotari exceptionale. Azi face controale zilnice pentru bilete, nu ati avea nici un fel de problema. Dar daca dumneavoastra nu puneti pe masa alesilor locali nici un program de achizitii timp de 10 ani sau 3 cum declarati, de unde sa aveti parc auto?
  Cat aveti salariu doamna director GENICA(Jenica) TOTOLICI?
  2
  4
  Raportează
 • postat de Greu!
  Marți, 17 Decembrie 2013 09:45
  79.116.100.***
  Sistemul acesta cu transport gratuit pentru pensionari, indiferent de cuantumul pensiei, practicat la Galati nu s-a hotarat la intamplare. Alesii nosti i-au manjit pe pensionari ca sa aiba voturile asigurate la viitoarele alegeri. Tinerii si persoanele active au dreptate prin postarile lor. Ce-i aia trasport gratuit? Toata lumea trebuie sa plateasca ! Pentru pensionarii care vor sa se plimbe prin oras sa existe abonamente cu reduceri, asa cum s-a procedat in anii anteriori. Si mai este ceva. Nu se fac controale riguroase! Foarte rar vezi persoane care composteaza biletul! Asa ca transportul pare a fi aproape gratuit la Galati. Situatia se cunoaste, dar nu se iau masuri. Ca la romani, se poate si asa!
  4
  15
  Raportează
 • postat de Gica
  Marți, 17 Decembrie 2013 09:05
  89.122.189.***
  Multe povesti inutile, 1.Directoarea concediata si pus un manager competent.
  2.De 50 de ori mai multi controlori.
  -De exemplu in orasul Iasi: din 40 de calatori maxim 4 n au bilet
  in orasul Galati din 40 de calatori maxim 4 au bilet si aia-s pensionari cu bilete gratuite,asadar metoda functioneaza!!!!!
  2
  20
  Raportează
 • postat de cu abonament pe autobuze infecte si putine
  Marți, 17 Decembrie 2013 08:19
  5.13.239.***
  1. NIMIC DE RAS, STIMATA DOAMNA SEFA LA TRANSURB!
  2.CONSILIUL LOCAL ESTE PENTRU A APROBA FONDURI DE DISTRACTII.PRIMARUL SI CONSILIERII VOR SA SE DISTREZE PE BANII NOSTRI.UN OM GOSPODAR, CAND NU ARE BANI, ISI CHIVERNISESTE BUGETUL.UN BETIV NU FACE ASTA. ASEMENEA BETIVULUI SE COMPORTA CEI CARE CONDUC ORASUL ASTA.
  3.SE CIRCULA MAI BINE CAND ERA NICOLAE PRIMAR, DAR AUTOBUZELE TOT MURDARE ERAU- NU SUNT MEMBRU DE PARTID, DOAR VOTEZ.MARE DEZAMAGIRE CU ACTUALII...
  4.LIPSA DE EDUCATIE , OAMENI FARA DUMNEZEU- ASA SE EXPLICA ATITUDINEA ALESILOR CARE NE CONDUC.
  1
  5
  Raportează
 • postat de zola
  Marți, 17 Decembrie 2013 08:17
  5.13.236.***
  Hai sa va spun eu ceva...D-na Genica este mana dreapta a lui Durbaca ! De ani de zile, jefuiesc impreuna bugetul de stat ! In conditiile in care nu a prea facut nimic, Genica ar trebui sa plece si sa lase locul unui om competent. Haideti sa ne uitam si la celelalte orase, la ce nivel au ajuns cu transportul in comun si sa luam o decizie in sprijinul nostru al galatenilor. Caracatita asta cu Durbaca, fini si finute, cu terenuri pe care primaria i le vinde asa cu ochi frumosi, cu dl Ciuca Bogdan care nu are decat interese personale si de partid si au prostit pensionarii-cea mai slaba masa de manevra, nu va face decat sa traga orasul Galati inapoi.
  Trebuie sa destructuram clicile acestea care fac rau orasului nostru, daca nu si peste 200 de ani, noi vom vorbi si ei vor actiona ca niste nesimititi !
  2
  23
  Raportează
 • postat de Un calator
  Marți, 17 Decembrie 2013 08:15
  89.122.189.***
  "Sperăm ca municipalitatea să ia în calcul aceste situaţii şi să adopte o strategie care să vină în sprijinul călătorilor noştri." .... N-ar fi bine ca si dvs sa veniti in sprijinul calatorilor? Sunt trasee puse la ore total anapoda pentru salariati. Un exemplu: in zona Palatul Navigatiei sunt multe firme care incep la 8 si termina la 4 jumate. Traseele care circula de acolo, (10 si 29) trec exact dupa inceperea programului, dimineata si inainte de sfarsitul programului. 29 pleaca la 16:20 din gara si ajunge in zona la 16:25. Toti cei ce ies la 16:30 trebuie sa stea 40 minute in statie, pana la urmatorul, deoarece 29 si 10 au trecut, iar microbuzele private vin full din santier si nici nu opresc (trebuie sa treaca cel putin 3-4, adica tot pana la 17 stai in statie). Inainte, ora de plecare a fost 16:25, si a fost facuta o solicitare de decalare cu 5 minute mai tarziu. In schimb, o minte luminoasa a hotarat sa plece cu 5 minte mai devreme. Astfel se pierd multi potentiali abonati, care ar fi folosit transportul in comun. Asa, ei sunt directionati vrand-nevrand spre particulari. Dar poate e si asta o politica;)
  1
  9
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 17 Decembrie 2013 08:07
  79.59.136.***
  Numai in acest an, Apaterm a incasat "ajutor" de 10 milioane de lei !!!

  de acesti bani se puteau cumpara cateva autobuze !

  dar prostia este mare in Galati.
  2
  5
  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel
  Marți, 17 Decembrie 2013 07:56
  86.127.19.***
  Angajati-l pe sergiu onofrei gabriel la tras autobuze prin oras ca tot o freaca el la rece prin Transurb, il faceti si pe acest trantor bun la ceva. El din nastere este un handicapat ,sa-i gasiti si lui un post de tras la autobuze ,si in perioada libera va rog gasiti-i si un loc de dat cu capul , sa nu i se imputa creieri in cap ca intr-o latrina. Vezi ma dementule ce mult te iubesc eu pe tine ,mancatear viermii de viu de sifilitic.Sper sa te ingrop in originea matii de handicapat nebun.
  9
  7
  Raportează
 • postat de R
  Marți, 17 Decembrie 2013 07:49
  92.82.179.***
  Instruiti/controlati/pedepsiti soferii/soferitele care se poarta execrabil, am impresia ca primesc spaga de la microbuze ca sa saboteze. Dupa o lunga perioada de chin in care aveam abonament si m-am umplut de nervi, intarzieri si haine mototolite, am RENUNTAT LA SERVICIILE TRANSURB si asta fac multi altii
  1
  12
  Raportează
 • postat de Curiozitate
  Marți, 17 Decembrie 2013 06:53
  89.137.139.***
  Şi totuşi, câte autobuze s-ar fi cumpărat dacă nu se aruncau banii pe "destrăbălările Galaţiului"? Dar cu banii oferiţi ca recompensă pentru sprijin în campania electorală firmelor de avocatură? Nu mă pricep în afaceri auto dar cred că se putea dubla parcul auto cu autobuze noi şi moderne.
  P.s. Când "exclud" un posibil răspuns înseamnă că am o problemă medicală. Este o formă de manifestare a bolii psihice numită paranoia. În faze incipiente se vindecă şi prin auto-control.
  4
  14
  Raportează
 • postat de Eu
  Marți, 17 Decembrie 2013 05:49
  5.13.155.***
  Cum adică?
  Casaţi 20 de autobuze, că e "înrobitor" să le faceţi revizia cu 20000 de lei bucata, şi în schimb cumpăraţi 60 de autobuze noi cu 200000 de euro bucată... Care nu mai înrobitor pentru nimeni. Bună afacere. Jefuiti bugetul oraşului că la altceva nu vă duce capul.
  8
  10
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 17 Decembrie 2013 05:23
  92.80.191.***
  Ai inteles gresit, nu-i dau niciun fel de dreptate lu' madam. Eram pur si simplu de acord cu ceea ce au scris cei dinaintea mea despre personaj. Putina atentie :)
  0
  4
  Raportează
 • postat de pt toti
  Marți, 17 Decembrie 2013 05:09
  92.81.19.***
  Galatene, nu spui o noutate. Toti stim ca banii pt subventii vin de la buget.si sunt suportati de catre contribuabili
  Si, daca tot ii dai dreptate dnei Totolici, roag-o sa curete geamurile de mizeriile lui Stan primarul.
  2
  8
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 17 Decembrie 2013 04:58
  92.80.191.***
  Pentru predecesori: in linii mari, habar nu aveti despre cum e finantat Transurbul, dar ca tot romanul va dati cu parerea. TOATE abonamentele asa-zis "gratuite" sunt de fapt achitate din bugetul local. Ca sa pricepeti - Transurb primeste o subventie mascata. Mai pe scurt, daca nu ar fi gratuitatile" Transurb ar falimenta a doua zi. Ar fi interesant de stiut ce solutie aveti. Nu spun ca e o ideea buna (subventia asta mascata) dar sa mizezi pe buna credinta si corectitudinea cetatenilor, ar fi o mare prostie.
  In privinta lui Totolici - 100% dreptate.
  2
  16
  Raportează
 • postat de CE GASESTE DE RAS MADAM TATULICI????/
  Marți, 17 Decembrie 2013 04:45
  92.81.19.***
  Aveti dreptate, domnule Costel.
  Sa se scoata gratuitatile pentru toti. S-ar face o economie enorma.
  Totusi, conducatorii auto lasa si ei de dorit. Nu toti, dar peste jumatate din angajatii transurb nu isi fac datoria
  O MARE SI SINCERA RUGAMINTE PENTRU MADAM TATULICI SI PENTRU STAN PRIMARUL
  LASATI AUTOBUZELE CU GEAMURILE CURATE, ASA CUM AU FOST ELE SCOASE DIN FABRICA
  PARCA SUNT MASINI DE TRANSPORTAT DETINUTI (DE FAPT ASTA SI SUNTEM)
  CURATI GEAMURILE DE MIZERIILE PICTATE PE ASA ZISELE PERDELE COLORATE
  VA ROG EU IN NUMELE CALATORILOR
  FACETI UN CADOU DE SF CRACIUN SI LASATI AUTOBUZELE CU GEAMURILE CURATE
  6
  18
  Raportează
 • postat de Costel
  Marți, 17 Decembrie 2013 01:43
  89.44.15.***
  Daca nu le-ar mai da la toti mosii si toate babele bilete moca, ca sa aiba sa se plimbe pana in piata pentru o legatura de ceapa ar mai castiga bani din pretul biletelor astora care nu au stare acasa..ba mai mult vad cu ochii mei cum stau la tira fara sa composteze.Vara e teroare,nici la wc-ul public nu miroase ca in autobuz.Eu am o singura intrebare.De ce eu ca student fara venit am reducere 50% la abonament iar mosii care au pensie si implicit venit au gratis?si exclud raspunsul ca ei au muncit o viata intreaga si au cotizat la stat.
  In ceea ce o priveste pe aceasta asa-zisa directoare nu este decat o centurista care a ajuns in fotoliu de mare directoare,care nu este in stare de nimic de cand este la conducere dar se milogeste pe la consiliu.Daca nu furati banii atunci aveati acum autobuze noi.RUSINEEE
  8
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.