Ajutaţi-l să trăiască, să viseze! Gălăţeanul Dragoş Iftimie se luptă cu cancerul, dar nu răzbeşte singur

Ajutaţi-l să trăiască, să viseze! Gălăţeanul Dragoş Iftimie se luptă cu cancerul, dar nu răzbeşte singur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În urmă cu şapte ani a fost diagnosticat cu cancer şi de atunci se luptă cu o boală care recidivează * Speranţa sa e un tratament în Germania, dar are nevoie de sprijinul nostru


Dragoş Iftimie are 17 ani şi este elev la secţia de Arhitectură a Liceului de Artă. Avea doar zece ani când vestea că are cancer la nas a căzut ca un trăsnet asupra familiei sale. Pe atunci el nu ştia prea bine acest lucru, dar de şapte ani, de când tot face tratamente peste tratamente, a ajuns să cunoască această boală cumplită ca pe propriile buzunare. După prima şedinţă de chimioterapie dublată de un tratament în Austria, a crezut că a scăpat de cancer. Însă, în doi ani şi jumătate, boala a apărut iar. Au urmat alte şedinţe de chimioterapie, alte saloane de spital, alte zbateri între viaţă şi moarte. Analizele au arătat că pentru moment cancerul bătuse în retragere, dar şi-a arătat iar colţii la numai un an. Şi tot aşa. Între timp Dragoş a devenit un om maturizat prea devreme, deşi are abia 17 ani. Are singur grijă de el în spital la Cluj, pentru o nouă rundă de chimioterapie. Îşi tratează boala cu destulă detaşare, considerând-o o provocare care-i dă ceva de furcă, dar pe care o va învinge în final, pentru că nu-i place să se dea bătut. În toţi aceşti ani de luptă pe viaţă şi pe moarte, a fost elev premiant, a descoperit că-i place enorm să deseneze şi a luat şi câteva premii la concursurile de profil, atât cât i-a permis sănătatea să participe.

„De mic mi-au plăcut provocările. Cele «tari». Am făcut judo, box, dans şi parkour pe care îl practic şi în prezent. Nereuşitele mă ambiţionează, nu renunţ până nu reuşesc să obţin ce mi-am propus. Sunt pasionat de artă, desenez aproape zilnic. Primele încercări sunt expuse în locul unde în 2007 a început o perioadă foarte grea a existenţei mele, aflarea diagnosticului şi lupta pentru viaţa, la secţia de oncologie pediatrică a unui spital din Cluj. Îmi doresc să îmi pot urma pasiunea pentru desen să devin cel mai bun în ceea ce fac, să pot fi împreună cu prietenii, alături de familie şi încă multe altele. Pentru ca toate acestea să devină realitate este nevoie să fiu sănătos. Mă lupt şi sper că voi reuşi”, ne scrie tânărul de pe patul de spital.

Cum şedinţele de chimioterapie par să nu mai fie suficiente, familia sa s-a interesat despre alte tratamente pe care ar putea să le facă. A găsit la Munchen un tratament cu protoni, care ca orice intervenţie de ultimă tehnologie care se face în afară este destul de costisitoare.

Aveţi ocazia să dovediţi că puteţi face ceva bun. Cei care vor să-l ajute pe Dragoş să-şi înfăptuiască visele pot depune în contul deschis pe numele tatălui său – Mihai Iftimie RO30RZBR0000060009080217 deschis la Raiffeisen Bank, Sucursala Galaţi.

De asemenea, în special firmele care au, conform legii, posibilitatea să doneze zilele acestea 20 la sută din impozitul pe profit, pot face acest lucru în contul asociaţiei părinţilor şi profesorilor de la Liceul de Artă „D. Cuclin” - Asociatia pentru Realizarea Tinerilor prin Educatie (A.R.T.E), care-şi doreşte să-l ajute pe Dragoş. Codul de înregistrare fiscală este 31619237, iar contul RO96BACX0000 0008 7012 7001, Unicredit Ţiriac Bank, Galaţi. Este vorba despre o formă de sponsorizare care nu costă nimic. Donaţiile din partea companiillor se scad direct din impozitul pe profit pe care acestea îl plătesc oricum către stat.

Citit 4579 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2013 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.