Membrii comunităților locale sărbătoresc și ei Crăciunul

Membrii comunităților locale sărbătoresc și ei Crăciunul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nașterea Domnului este sărbătorită astăzi și de membrii unora dintre minoritățile locale. Deși au împrumutat multe dintre obiceiurile românești, grecii, italienii, nemţii, maghiarii şi armenii din Galați încearcă să păstreze și aici unele tradiții din țara lor.

 

Membrii comunității germane par a conserva cel mai bine datinile de Crăciun. Sărbătorile sunt petrecute, în mod obligatoriu, în familie, respectând întrutotul cutuma religioasă. Familiile în care este cel puțin un neamț au întâmpinat Crăciunul cu coronița de brad în care au ars patru lumânări. În fiecare dintre cele patru duminici din perioada Adventului (Postul) acestea au fost aprinse, pe rând, pentru a pregăti casa și sufletul pentru ziua de Crăciun.

Chiar dacă pentru această zi nemții din Galați nu mai pregătesc, cum e obiceiul, 12 feluri de mâncare (dintre care, primul, este o mâncare pe bază de peşte), în această perioadă a anului nu le lipsește din casă delicioasa turtă dulce. De asemenea, un obicei bine păstrat este că, întotdeauna, Crăciunul e întâmpinat cu colinde interpretate de corul de copii al comunității (FOTO).

Citit 991 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Decembrie 2013 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.