Strigător la cer! Unii gălăţeni cu dizabilităţi nu şi-au primit indemnizaţiile rămânând fără bani de sărbători

Strigător la cer! Unii gălăţeni cu dizabilităţi nu şi-au primit indemnizaţiile rămânând fără bani de sărbători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poşta Română susţine că cei de la DGASPC au semnat ordinele de plată cu zece zile mai târziu decât de obicei


Ne-au sunat câteva persoane cu dizabilităţi la redacţie pentru a ne spune că, deşi ar fi trebuit să primească indemnizaţiile înainte de Crăciun, nu şi le-au primit nici măcar înaintea Revelionului. 
„Nu se ştie din ce motive nu ni s-au adus banii. Era altceva dacă măcar ne spuneau şi ştiam la ce să ne aşteptăm. Ne-am fi împrumutat, am fi făcut ceva, dar e trist că se întâmplă chiar acum de Sărbători când toată lumea are nevoie de bănuţi ca să pună ceva pe masă şi să nu simtă lipsurile”, ni se plânge A. Z, din Micro 19.
Cam acelaşi lucru ni l-a declarat şi Anuţa U. din Micro 20.

Declaraţii contradictorii

Am sunat la directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Manon Cristoloveanu. „Noi am semnat hârtiile la timp. Au fost nişte întârzieri din cauza rectificărilor bugetare, dar nu la noi s-au oprit indemnizaţiile”, spune directoarea DGASPC.
Am sunat şi la Oficiul Judeţean de Poştă din Galaţi, de unde ni s-a spus că nu putem primi informaţii oficiale, decât dacă sunăm la Bucureşti, ceea ce am şi făcut. Dan Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale a Poştei Române, avea totuşi răspunsul pregătit, semn că de la Galaţi i se transmisese care este situaţia: „Ordinele de plată s-au trimis de la DGASPC cu zece zile mai târziu decât în mod obişnuit, joi, pe data de 19 decembrie. Poşta i-a ridicat luni, 23 decembrie, dar nu a putut distribui în timp util toate cele aproape 10.000 de indemnizaţii câte are în plată la Galaţi. Au mai fost şi două zile de Crăciun care au căzut la mijlocul săptămânii. Noi lucrăm, dar nu putem să facem faţă, dacă n-au fost banii trimişi la timp. Dar oamenii îşi vor primi indemnizaţiile cel târziu până pe 8 ianuarie”, spune reprezentantul Poştei Naţionale.   
Este al doilea an când persoanele cu handicap păţesc acest lucru. În decembrie 2011, oamenii ni s-au plâns de acelaşi lucru. Atunci banii se opriseră tot din motive birocratice la Ministerul Finanţelor.

Citit 1860 ori Ultima modificare Vineri, 27 Decembrie 2013 19:03

7 comentarii

 • postat de vasile nicu
  Duminică, 29 Decembrie 2013 22:50
  5.13.145.***
  de cand e cristoloveanu la protectia copilului e mai bine sa te lasi pagubas decat sa iti ceri drepturile ca esti tratat cu indiferenta. daca ea si ceilalti ridica salarii imense nu inseamna ca toata lumea are bani ca ei. ii urez doamnei cristoloveanu un craciun in care sa nu aiba ce sa puna pe masa! E vina lui bacalbasa ca tolereaza un astfel de comportament!
  0
  0
  Raportează
 • postat de rusine
  Duminică, 29 Decembrie 2013 19:52
  5.13.173.***
  D.G.A.S.P.C. Galati, este in subordinea Consiliului Judetean...Domnilor, nu mai asteptam explicatii mincinoase, scuze si vina aruncata de la unii la altii timp de 24 de ani ! Asteptam DEMISIA presedintelui C. J., a directorului general DGASPC si a doamnei din fruntea ''sef serviciu'' . Decat primarul in frunte cu consilierii locali faceau propaganda cu porcii taiati, mai bine stateau noaptea sa gaseasca solutii pentru a nu umili si mai mult acesti oameni. Sa va fie rusine !
  0
  0
  Raportează
 • postat de sandu
  Duminică, 29 Decembrie 2013 15:43
  89.137.138.***
  Primaria a uitat sa plateasca aceste persoane neajutorate , bine ca nu a uitat sa imparta sarmale si sa risipeasca banii cu nimicuri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Păcălicii
  Duminică, 29 Decembrie 2013 06:54
  92.80.129.***
  Dacă erau perspicaci, mergeau la Pomana Porcilor, pentru care autori-tăţi(le) au destul timp. Veşnicia campaniei electorale = veşnicia ţintirii indeplinirii scopului meschin.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sabaka
  Sâmbătă, 28 Decembrie 2013 20:41
  5.13.133.***
  -apoi sa fii persoana cu dizabilitati in rominica ie chin curat[foamea scrie pe oameni astia] suntem o rusine de natie pentru ca ne batem joc de bieti oameni[ginditiva ca ori care dintre noi putem ajunge o persoana cu dizabilitati si nu cred ca iar convine sa naiba ce pune de sarbatori pe masa]
  0
  2
  Raportează
 • postat de arghir
  Sâmbătă, 28 Decembrie 2013 12:42
  5.13.174.***
  A venit vecinul taras la mine ca sa ma iinteresez de un ajutor pe care trebuia sa-l primeasca de sarbatori dar i s-a spus ca e prea tarziu.Ce s-a intamplat cu bonul lui ?Nesimtiti aia de la primarie de ce nu a anuntat oamenii la timp prin mijloacele specifice nu prin ziar intr-o rubricuta pt. ca nu toti au bani sa-si cumpere ziarul iar unii chiar nu poat sa citeasca ziarul.Au toate datele posibile ,de ce au fost obligati sa se deplaseze pt ai pune sa faca ,nu stiu,ce cerere?Cine se ocupa de acesti oameni si cum isi face treaba ?iata cateva intrebari la care asteapta raspuns acesti oameni.
  Daca aveti suflet sensibil .d-lor ziaristi ,faceti o pomana...cu o ancheta.
  Dumnezeu sa v-a ajute.
  0
  4
  Raportează
 • postat de arghir
  Sâmbătă, 28 Decembrie 2013 12:12
  5.13.174.***
  Mai nenorocitilor,o sa v-a bata Dumnezeu pt. ca v-a bateti joc de acesti oameni nefericiti .Profitati de faptul ca sunt bolnavi si nu pot iesi in strada ca sa protesteze.Ati ajuns sa va bucurati si acest banuti.Sa fie dati afara acesti JEFUITORI care isi permit sa calce pe suferinta acestor oameni.Putea sa faca si posta un efort daca erau oameni cu suflet...da de unde ei ,postasii ,vor ciubuc si din amaratele astea de pensii.
  Sa aveti si voi niste sarbatori "fericite " asa cum au avut {din vina voastra} acesti oameni.
  Tacerea este protestul lor ,cel mai cumplit blestem...
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.