S-a desfiinţat Policlinica de pe Primăverii!

S-a desfiinţat Policlinica de pe Primăverii!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Cabinetele au fost preluate de Spitalul Judeţean * Din laboratorul de analize au mai rămas doar dotarea şi două asistente * Şase asistente, un biolog şi un chimist nu vor mai încasa şi pensie şi salariu *

Prin ordin al ministrului Sănătăţii, la propunerea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi (DJSP) şi cu acordul Spitalului Clinic de Urgenţă, Centrul Medical (fosta „Policlinică Municipală”) se reorganizează ca ambulatoriu integrat,  cu cabinete medicale de specialitate, al acestui spital.

După cum a precizat dr. Costinela Georgescu, directorul DJSP, în consecinţă, ambulatorul Spitalului Clinic de Urgenţă îşi va extinde activitatea în trei imobile, respectiv în cel actual (de pe strada Brăilei), în sediul fostului Centru Medical (de pe strada Eroilor) şi în cel al secţiei de balneofizioterapie (de la Baia Comunală).

„Personalul medico-sanitar şi auxiliar va fi preluat de Spitalul Clinic Judeţean, precum şi de alte unităţi sanitare în funcţie de necesităţi. Aşadar, personalul excedentar nu va fi disponibilizat în urma reorganizării, ci va fi redistribuit, cu excepţia celui aflat în situaţia de a cumula pensia cu salariul. În această situaţie specială sunt nouă asistenţi medicali, un biolog şi un chimist. Dintre aceştia, opt provin din  personalul laboratorului. Rămân în activitate doar două asistente care vor fi redistribuite, iar laboratorul de analize medicale al fostului Centru Medical se desfiinţează, aparatura urmând a fi preluată de laboratorul clinic de la Spitalul Judeţean” ne-a mai informat directorul DJSP.

În sediul de pe strada Eroilor vor funcţiona în continuare opt cabinete de specialitate: Dermatologie, Oftalmologie, Medicină Internă, Alergologie, Ortopedie, ORL, Psihiatrie şi Ginecologie, care vor completa necesarul de asistenţă medicală în regim ambulatoriu al Spitalului Clinic de Urgenţă.

Potrivit dr. Georgescu, s-a recurs la această măsură întrucât datoriile Centrului Medical către furnizorii de bunuri şi servicii au ajuns să totalizeze 361.134 lei, iar cele către Fondul asigurărilor sociale de sănătate 51.851 lei.

„În atare situaţie se impunea eficientizarea activităţii acestor cabinete prin asigurarea unui management mai bun”, a conchis directorul DJSP.

Citit 8046 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.