Contaminarea mâncării sau bătălie pe clienţi? Scandal între două restaurante din cauza unor pubele

Contaminarea mâncării sau bătălie pe clienţi? Scandal între două restaurante din cauza unor pubele
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trei pubele de gunoi au fost sursa unui conflict, zilele acestea, între Restaurantul Chinezesc şi restaurantul de tip fast-food Passage, localizate în centru. Totul a pornit miercuri dimineaţă, când conducerea lanţului de restaurante fast-food a hotărât să amplaseze, în spatele punctului din zona centrală, trei pubele de gunoi. Coincidenţa face ca exact lângă spaţiul de depozitare al restaurantului Passage să fie şi bucătăria şi spaţiile de depozitare ale Restaurantului Chinezesc.

„Cei de la Passage au montat nişte containere chiar lângă bucătăria noastră, nici măcar nu şi le-au montat chiar în faţa spaţiului care revine lor. Problema e că sunt prea aproape de bucătăria noastră. Nici nu ştim dacă au autorizaţie să le monteze atât de aproape. Pe deasupra mai pot veni şi locatarii blocurilor din jur să îşi arunce aici deşeurile menajere”, ne-a sesizat una dintre angajatele restaurantului.

Pe de altă parte, managerul grupului Asil, din care face parte şi Passage, Cornel Oancea, ne-a spus că acele containere erau strict necesare, întrucât pubelele din interiorul fast-food-ului nu mai făceau faţă cantităţii de deşeuri menajere, iar nemulţumirile vecinilor nu ar porni decât de la ideea că le fac concurenţă.

„Până acum depozitam deşeurile în containerele verzi pe care le ţineam în incintă, dar gestionăm mai mult gunoi decât puteau face faţă acelea. Aşa că am făcut un act adiţional la contractul pe care îl aveam cu Serviciul Public Ecosal, pentru a ne închiria încă trei europubele. Suntem animaţi de cele mai bune intenţii de coabitare, însă cred că totul pleacă de la faptul că noi avem mai mulţi clienţi. Nu am deschis fast-food-ul pentru a face concurenţă”, a arătat managerul Asil Group, Cornel Oancea.

Directorul Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, confirmă că a fost semnat actul de închiriere, iar că mai departe depinde de cel care închiriază unde le amplasează. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ştefan Vasile, fast-food-ul are autorizaţie de funcţionare şi totodată are obligaţia de a încheia un contract cu un serviciu de salubrizare. În ceea ce priveşte modul în care sunt amplasate acele pubele, reprezentantul DSV a promis, miercuri, că va verifica dacă este vreo problemă în această privinţă. Pe de altă parte, reprezentantul Passage ne-a spus că, pentru a evita tensiunile cu vecinii, pubelele cu pricina vor fi reamplasate, astfel încât să nu mai fie şi alte discuţii pe această temă şi se va amenaja, în timp, şi o platformă betonată pentru ele.

Citit 3344 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2014 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.