PERICOL pe stradă: Atacată de câini, o gălăţeancă a ajuns la spital
Foto: Foto: Nicoleta Onofrei

PERICOL pe stradă: Atacată de câini, o gălăţeancă a ajuns la spital
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oricât am iubi animalele şi oricât am vrea să evităm eutanasierea câinilor maidanezi, cert este că prezenţa acestora pe străzile oraşului reprezintă un pericol cotidian. O dovadă în acest sens este şi povestea doamnei Ileana Ionică. Ea a ajuns la spital cu mâna ruptă după ce,  ieşind din casă pentru a-şi face cumpărăturile, a fost atacată de o haită de câini. Femeia - care a trecut şi printr-o operaţie foarte complicată, care o mai are în grijă şi pe mama sa, în vârstă de 92 de ani - povesteşte cum, pe 2 ianuarie, a fost asaltată de mai bine de şapte câini, în timp ce se ducea la un magazin Penny, din cartier:

„Locuiesc pe strada Constructorilor, lângă Apaterm. I-am văzut de departe. Stăteau liniştiţi, mai erau şi alţi oameni pe stradă, însă când am ajuns în dreptul lor au sărit pe mine. Aveam o sacoşă, m-am învârtit să mă apăr, însă am leşinat şi am căzut în mână. Au sărit oamenii, m-au dus la spital”, ne-a relatat femeia, arătându-ne mâna gipsată. Supărată, doamna Ileana se întreabă cum de Primăria neglijează faptul că, în Galaţi, nu poţi merge în siguranţă pe stradă din cauza câinilor. „Au promis că strâng câinii şi nu i-au mai strâns. Să îi strângă măcar pe cei de pe lângă şcoli şi de pe lângă magazine. Câinii se adună exact lângă Liceul 10, Sfânta Maria. Nu am bani, dar, zău, aş da în judecată Primăria", ne spune femeia.

Ecosalul asigură ridicarea câinilor

Pe de altă parte, directorul Serviciului Public Ecosal, care gestionează direct problema câinilor, spune că, într-adevăr, oamenii sunt supăraţi pe bună dreptate, ba, mai mult, primeşte sesizări şi telefoane şi de la prieteni sau directorii celorlalte instituţii. „Avem doar două echipaje care se ocupă de strângerea câinilor, asta şi pentru că avem numai două maşini utilate special pentru acest serviciu. Intenţionăm să mai cumpărăm o maşină şi sperăm să operăm cu mai multă eficacitate”, ne-a declarat directorul Ionuţ Pucheanu, care ne-a asigurat că va trimite unul dintre echipajele de ecarisaj şi în zona în care a fost atacată doamna. Cu toate astea, chiar dacă maidanezii de pe Constructorilor vor fi strânşi şi duşi la padoc, problema de fond nu va fi rezolvată, iar situaţii asemănătoare sunt, poate, în fiecare săptămână, dacă nu chiar în fiecare zi.

Citit 3300 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2014 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.