Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Inginerul gălățean Aurel Cocu se luptă de mai bine de 20 de ani cu statul român, pentru a-şi recupera, fie și în parte, invenţiile brevetate pe numele său la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Este vorba de mai multe instalaţii industriale, ce au funcţionat în incinta fostului Menarom. Odată cu intrarea în faliment a firmei amintite, ing. Cocu a încercat toate căile legale pentru a intra în posesia utilajelor pe care le inventase şi care, potrivit domniei sale, ar fi în continuare de actualitate. „Este vorba de invenţiile ce funcţionau în incinta secţiei Spiroduct din cadrul Menarom”, a explicat Aurel Cocu.

Ajuns la 80 de ani, Cocu nici măcar nu mai este interesat de valoarea financiară a respectivelor invenţii. „Filtrele şi aparatura pentru fabricat ţevi fuseseră evaluate la peste un milion de dolari. În secunda asta, nu mă interesează decât să reintru în posesia sculelor, deoarece în acest fel pot da de muncă la cel puţin 80 de oameni. Nu mă interesează altceva decât să produc ceva ce poate fi benefic pentru România în continuare”, a mai explicat inginerul.
Din păcate pentru Aurel Cocu, în momentul în care Menarom a fost declarată falimentară, domnia sa nu s-a înscris la masa credală cu brevetele de invenții, iar activele au fost vândute către o firmă care nu are, juridic vorbind, nicio legătură cu fosta societate. În aceste condiții, demersul inventatorului este mai degrabă o luptă cu morile de vânt.

Citit 1543 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2014 21:23

4 comentarii

 • postat de cristi Vineri, 24 Ianuarie 2014 13:36 5.13.168.*** Link la comentariu
  0
  3

  Daca este un simplu lacatus constructor naval, cu atat mai mult este de apreciat.
  Cati ingineri si cati lacatusi sunt inventatori? Bravo lui.

  Raportează
 • postat de mirela Joi, 23 Ianuarie 2014 20:02 84.117.42.*** Link la comentariu
  0
  9

  Dati omului dreptate hotilor ca doar are dreptate! Rusine sa va fie hotilor si talharilor! Daca era Valad Tepes nu mai erati in tara asta tradatori de neam si tara si hoti fara scrupule ce sunteti in frunte cu cei de la guvern si toti din parlament! Oare cand muriti cum o sa va simtiti atunci? Nu mai scapa lumea de voi! Sa traiasca acest domn inventator ca macar el a facut ceva pt oras si tara asta! Felicitari!

  Raportează
 • postat de Iordan iolanda Joi, 23 Ianuarie 2014 13:38 82.137.12.*** Link la comentariu
  3
  4

  El nu este inginer este un simplu lacatus construtor naval, pacat de inginerii care au facut scoala.

  Raportează
 • postat de gheorghe Joi, 23 Ianuarie 2014 13:31 174.6.111.*** Link la comentariu
  0
  11

  "... activele au fost vândute către o firmă care nu are, juridic vorbind, nicio legătură cu fosta societate"
  Nu cred - cine cumpara Marfa "de furat" este obligat la restituirea proprietrului "de drept".
  Chestia cu masa credala nu "tine" - proprietarul inventiilor nu le- vandut ... "Marfa" si acum isi vrea banii inapoi, asta este o aberatie!
  Nu poti vinde ceea ce nu iti apartine si deci atat Menarom-ul cat si ... urmasul instapanit (cred ca este doar o manevra de a transfera avere reala de-a statului catre buzunarele hotilor, aceiasi care au pus-o pe "chituci" uzina, acelasi tip de manager-/bishnitzari) nu aveau nici o calitate legala sa efectueze tranzactionarea inventiei, fie si sub forma materializata in echipamente, unelte, dispositive, masini.
  Anularea tranzactiei (desigur ca facuta "acoperit", ... la "secret") macar in partile care privesc drepturi si obiecte asupra carora au dispus in lipsa de calitate si de drept....
  ... cui ii mai pasa de DREPTATE in tara vanduta si violate in grup, ca-ntr-o hora perverse a comisarilor nouli imperiu invartita cu leprele vanzatoare de tara?
  Legea scrisa a devenit unealta de exploatare, umilire si subordonare... in numele unei bute care nici macar nu exista in realitate - JUSTITIA.
  "Voia" Justitiei calca in picioare DREPTATEA care se cuvine respectata oamenilor.
  Sanatate, viata lunga si in continuare cu demnitate si stoicism sa nu renunte - mai bine le "doneaza" unei ... forte externe (?) crae va ordona incapabililor care calaresc statul si tara sa le transmita drepturile si bunurile spre a evita sanctiuni de alta natura.
  Spunea bine cineva ca in Romania trebuie folosit parul "la conducere" - da, insa de "potrivit" pe spinarea alesilor nu pe a celor care ii cara in spate...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.