Grupa sanguină şi sistemul imunitar/ Cine luptă mai bine cu bolile

Grupa sanguină şi sistemul imunitar/ Cine luptă mai bine cu bolile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rolul grupelor sanguine în menţinerea sănătăţii, vitalităţii şi chiar controlul greutăţii corporale este un subiect îndelung dezbătut în cercetările medicale. Importanta grupei de sânge se extinde şi la nivelul sistemelor cu importanţă majoră pentru întregul organism: sistemul digestiv şi cel imunitar.

Astfel, în funcţie de caracteristicile fiecărei grupe de sânge, sistemul imunitar va acţiona în mod diferit asupra virusurilor, bacteriilor şi afecţiunile provocate de acestea.

Grupa 0

La nivel global, grupa sanguină 0 este cea mai comună. Persoanele care deţin această grupă au o consistenţă mai subţire a sângelui, un sistem imunitar foarte puternic, secreţii bogate ale acizilor în stomac şi în general trăiesc cel mai mult. Bolile la care aceştia sunt adesea predispuşi sunt cele digestive cauzate de hiperaciditate, artrite şi afecţiunile tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv. De asemenea, persoanele cu grupa 0 sunt mai susceptibile la inflamaţii sau reacţii alergice care pot declanşa dezechilibre ale imunităţii.

Grupa A

Sistemul imunitar al celor cu grupa sanguină A este foarte eficient împotriva infecţiilor de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infecţia cu E.coli sau abcesele de la nivelul pielii.  Aceştia au în schimb o sensibilitate  ridicată faţă de mâncărurile pe bază de peşte, deoarece le cauzează mai uşor boli digestive. De asemenea, cei cu grupa A sunt afectaţi în mod frecvent de probleme respiratorii precum astmul sau infecţii ale sinusului, de aceea este recomandată evitarea produselor bogate în probiotice, întrucât acestea pot provoca inflamaţii ale tractului respirator.

Grupa B

Grupa sanguină B prezintă o combinaţie de caracteristici specifice grupelor 0 şi A. Totuşi, acesta este un tip sanguin mult mai rezistent la infecţiile sau dezechilibrele digestive, astfel că alimentaţia persoanelor cu grupa B este mai permisivă, fiind recomandate în special tipurile de carne cu valori proteice consistente: vită, peşte şi miel. Trebuie evitată însă carnea de pui, deoarece aceasta conţine cantităţile cele mai mari de hormoni de creştere şi prezintă un risc foarte mare pentru bolile autoimune.

Grupa AB

Aceasta este cea mai rară grupă sanguină şi combină atât caracteristicile benefice, cât şi punctele slabe ale tipurilor de sânge A şi B.

Afecţiunile cele mai comune, specifice acestei grupe se manifestă la nivelul respirator, auditiv şi faringian prin sinuzite, alergii, rinite, laringite şi otite. O altă problemă frecventă o constituie infecţiile şi dezechilibrele digestive, cauzate de inabilitatea de a procesa în întregime proteinele animale şi cele din lapte. Astfel, dieta vegetariană este adesea recomandată persoanelor cu grupa sanguină AB.

 

Citit 2541 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Februarie 2014 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.