Campanie VL „Noii români”/ Irina Bozianu a lăsat televiziunea pentru teatru

Campanie VL „Noii români”/ Irina Bozianu a lăsat televiziunea pentru teatru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de astăzi, "Viaţa Liberă" demarează o nouă campanie, intitulată "Noii Români". Vă vom prezenta poveştile de viaţă ale celor care au ales să vină pe malurile Dunării pentru a-şi căuta norocul în viaţă. Primul om despre care vom vorbi în această campanie este Irina Bozianu, o tânără ce a lăsat în urmă o carieră în televiziune, pentru a se dedica teatrului românesc.

De la emisiuni, pe băncile facultăţii

Irina Bozianu reprezintă un brand destul de cunoscut în Republica Moldova. În Chişinău s-a angajat încă din primii ani de facultate în presă. După o experienţă ca reporter în cadrul unei agenţii de ştiri, a lucrat la un ziar, pentru ca în cele din urmă să ajungă la televiziune. La Jurnal TV, a făcut de toate. A fost reporter, a fost producător de emisiuni şi a prezentat emisiuni de divertisment. După ce a absolvit facultatea de jurnalism de la Chişinău, s-a hotărât să treacă Prutul, pentru a-şi urma adevărata pasiune - teatrul.

"Făcusem cam tot ce puteam în jurnalism acolo. Anul trecut, am luat decizia de a veni în România. În momentul în care mi-am prezentat demisia, toată lumea a fost şocată. Clădisem ceva acolo, eram destul de bine plătită, însă îmi lipsea ceva. Am renunţat la tot, ca să merg... nicăieri", povesteşte Irina. Aşa că, şi-a luat inima în dinţi şi a venit la Galaţi, pentru a urma cursurile Facultăţii de Arte, specializarea Teatru, de la Galaţi.

"A fost destul de greu la început. Sincer, mă aşteptam la altceva. Venisem aici cu idei preconcepute. Credeam că e un oraş mic şi mort. Nu e chiar aşa. Din punctul meu de vedere, este un oraş curat, plin de oameni frumoşi şi deschişi", a mai spus Irina.

Basarabenii din Galaţi au fost cei care au ajutat-o să se integreze imediat. "Chiar înainte de a veni, am luat legătura cu cei de la Clubul Studenţilor Bucovineni şi Basarabeni. Ei m-au ajutat şi cu cazarea, şi cu tot", a mai explicat tânăra.

Să fie culoare în oraş!

Pentru noua româncă, Galaţiul are şi părţile sale proaste. "Îmi pare rău că este un oraş atât de gri. De multe ori, mi se pare foarte mohorât. Dacă aş fi primar, cred că l-aş mai colora puţin. Un astfel de oraş, cu o astfel de deschidere la Dunăre, merită înviat şi, de ce nu?, colorat. Poate, pentru turism, ar fi bine să se organizeze ceva mai multe festivaluri şi târguri, astfel ar mai fi şi alţii atraşi să vină să lucreze şi să trăiască aici", explică Irina. "Cred că aş înfiinţa şi o piaţă de peşte în adevăratul sens al cuvântului. Îmi pare rău să o spun, dar pentru un oraş de la malul apei, este incredibil de greu să găseşti peşte variat aici", a continuat ea.

Vrea să rămână în România

Irina Bozianu nu vrea să se despartă de tot de presă în general şi de televiziune în special. "Mi-am dorit foarte mult să ajung şi să reuşesc aici. Pe lângă teatru, aş vrea să continui şi în televiziune, dar asta rămâne doar un proiect de viitor. De rămas, vreau să rămân în România, pentru că, spre deosebire de Republica Moldova, aici sunt oameni mult mai dezinhibaţi şi mai deschişi. În Moldova este nevoie de foarte mult timp pentru a se schimba mentalităţile. Îmi iubesc țara și voi contribui cu ce pot pentru dezvoltarea acesteia.", a explicat tânăra.

Citit 2233 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2014 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.