Un elev bun trăieşte o dramă: Dragoş Iftimie luptă cu cancerul

Un elev bun trăieşte o dramă: Dragoş Iftimie luptă cu cancerul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragoş Iftimie este unul dintre cei mai buni elevi de la Liceul de Artă „D.Cuclin”. Are 17 ani, este în clasa a XI-a la profilul Arhitectură şi a obţinut, în 2013, premiul I la desen, la două concursuri şcolare naţionale, desfăşurate la Galaţi şi Tulcea.

În 2007, a fost diagnosticat cu tumoră neuroectodermală de gradul trei, cu alte cuvinte cancer la nas. A urmat tratamente peste tratamente şi a făcut radioterapie în Austria. Deşi a încheiat 24 de cicluri de tratament cu cobalt şi a ţinut şi un regim alimentar sever, în 2010 boala a recidivat. Acum, pentru a-şi putea continua tratamentul - radioterapie cu protoni, la Rinecker Proton Therapy Center din Munchen, Germania -  îi sunt necesari 21.000 de euro.

Dragoş mai are un frate şi o soră, tatăl său este şomer, iar mama se află în concediu de creştere a fetiţei (care are un an). Astfel încât, pentru familia Iftimie, suma este uriaşă.  Tânărul nu-şi pierde speranţa şi luptă pentru a reuşi să îşi împlinească cel mai mare vis:  întrucât nu-şi poate permite să dea la facultate, îşi doreşte ca, după ce va absolvi liceul, să urmeze un curs de webdesign şi proiectare 3D, pentru a putea să-şi întreţină familia.

Pe lângă pasiunea pentru artă în general şi pentru desen în special, de mic a făcut şi sport: judo, box, dans şi parkour. Nereuşitele îl ambiţionează. Iar învingerea bolii cu care se luptă de şapte ani este, pentru el, provocarea supermă.

Primele sale lucrări sunt expuse şi astăzi la secţia de Oncologie pediatrică a clinicii din Cluj unde a aflat diagnosticul bolii sale.

Băiatul şi profesorii săi de la Liceul de Artă fac un apel la gălăţenii cu suflet, să-l ajute pentru a-şi putea duce visele mai departe. Cei ce doresc să facă un gest, oricât de mic, dar care pentru Dragoş echivalează cu o picătură de viaţă, pot depune bani în contul în lei:

RO 61RZBR0000060016392295 deschis la Raiffeisen Bank, Sucursala Galaţi, pe numele său - Iftimie Dragoş George. Numărul său de telefon este 0755.573.797.

Citit 5383 ori Ultima modificare Vineri, 14 Februarie 2014 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.