REPORTAJ/ Micro 39 C, sufocat de comerţul cu maşini second hand (GALERIE FOTO)

REPORTAJ/ Micro 39 C, sufocat de comerţul cu maşini second hand (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zeci de maşini lăsate în preajma Talciocului încurcă circulaţia automobilelor pe Centură * Existenţa Talciocului în cartierul Micro 39 C aduce, potrivit locuitorilor, haosul comerţului sub geamurile lor * Primăria are în plan extinderea şi modernizarea Târgului


Tot Galaţiul este sufocat de maşinile care sunt parcate pe marginile străzilor, dar şi pe trotuare. Cartierul Micro 39 C are o problemă în plus – Talciocul, un magnet pentru zeci, sute de persoane care îşi lasă parcate, zi şi noapte, maşinile pentru a fi date spre vânzare, în afara acestuia, sub geamurile oamenilor şi pe marginea Şoselei de Centură. Locurile de parcare, destinate proprietarilor de automobile care au domiciliul în zonă, sunt astfel confiscate de cei care vor să îşi vândă maşina. Totodată, încurcă şi traficul firesc al celor care sunt doar în trecere pe şosea.

Haos comerţului începe din stradă

Mai mult de atât, sâmbăta şi duminica, locuitorii cartierului Micro 39 C sunt exasperaţi de puhoiul de oameni care vin să viziteze „Târgul Auto şi Diverse”, care nu sunt întotdeauna şi cei mai educaţi. Haosul comerţului cu maşini începe din stradă, din buza blocurilor, iar în weekend numărul maşinilor parcate pe stradă şi în împrejurimi creşte. Comerţul se desfăşoară pe marginea străzilor, dar şi în intersecţie. Oamenii fac sesizări de ani de zile ca Talciocul să fie mutat în afara oraşului, undeva unde să nu deranjeze pe nimeni. Unul dintre locuitorii cartierului a făcut chiar o petiţie on-line, din 2009, petiţia a trecut neobservată. A strâns 43 de semnături, ultima fiind din 2012. „Întrucât în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 06,00-12,30 a.m., pe lângă Talciocul din micro 39 C, aflat în interiorul oraşului, se adună o mare de oameni fără bun simţ, care îşi parchează maşinile cu anunţuri de vânzare chiar sub geamurile noastre, îşi pornesc motoarele şi fac o gălăgie infernală, solicităm: Mutaţi Talciocul! Interziceţi parcarea maşinilor sub geamurile noastre, chiar în stradă!!! Mutaţi Talciocul în afara oraşului! Ne-am săturat! Legea 60/1991 nu se respectă. Poliţia stă degeaba. Vrem sâmbete şi duminici liniştite!!!”, arată petiţia.

Primăria a primit cereri pentru extinderea acestuia

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Emanuela Turcu, Talciocul are, în acest moment, o poziţionare bună, pentru că nu este în centrul oraşului, ci în afara acestuia. Ba mai mult, Târgul urmează a fi extins şi modernizat. "Am primit cereri să extindem Târgul şi orarul de funcţionare şi în timpul săptămânii. Avem în plan extinderea şi modernizarea acestuia, pentru ca întreg comerţul cu maşini second - hand şi piese auto să se desfăşoare acolo. Astfel se va evită parcarea maşinilor date spre vânzare pe domeniul public. Primăria intenţionează să le ofere întreprinzătorilor din zona "La Popescu" posibilitatea de a-şi continua activitatea în Talcioc, care se va transforma într-o zonă specială pentru acest tip de comerţ", ne-a spus purtătorul de cuvânt. În ceea ce priveşte haosul comerţului din afara Talciocului, purtătorul de cuvânt a comentat: "ADP-ul ar trebui să blocheze roţile autovehiculelor parcate pe spaţiu public, iar Poliţia locală ar trebui să amendeze proprietarii acestora".

„Nu vrem să ni se dărâme garajele”

Cetăţenii care au venit, joi, la întâlnirea cu echipa cotidianului „Viaţa liberă”, sunt nemulţumiţi că primarul a început campania de demolare a garajelor, chiar dacă, potrivit acestora, sunt destule spaţii unde s-ar putea construi locuri de parcare. Mai mult de atât, spun oamenii, Primăria ar trebui să aibă mai multă grijă de actualele locuri de parcare, pentru că în acest moment fiecare îşi staţionează automobilele cum vrea. „Aţi înnebunit lumea cu demolarea garajelor. Dar pe cei care au garaje îi întreabă cineva dacă vor să le fie demolate garajele? Cei care nu au garaj sunt invidioşi, să moară şi capra vecinului. Dacă îmi strică garajul, duc lopeţi, târnăcop, le duc pe toate la Primărie. Sunt locuri unde s-ar putea amenaja parcări, numai că nu se fac”, ne-a spus supărat domnul Petrică.

În Micro 39, terenurile stau pârloagă

De aceeaşi părere cu domnul Petrică este şi alt cetăţean, potrivit căruia locuri numai bune pentru construirea parcărilor sunt o sumedenie în Micro 39 C, numai că Primăria pare să nu le vadă. „Vor să îmi dărâme garajul. Pentru ce să îmi dărâme garajul?! L-a făcut Marius Stan? Cum prinde omul un locuşor, gata, vrea să îl distrugă. Sunt atâtea locuri pe aici care stau pârloagă. Ar fi locuri”, ne-a spus domnul Ion (foto 2).

Primăria nu are grijă de actualele parcări

Potrivit domnului Petrică, nu garajele sunt problema, ci proasta gestionare a parcărilor existente deja, unde oamenii îşi staţionează de multe ori maşinile pe câte două locuri. „Este o parcare mare, aici în Micro 39, dar nu sunt trasate nişte linii care delimiteze spaţiile de parcare. Acum fiecare parchează maşina cum vor. Cred că încap 200 de maşini, să vină să traseze”, a mai atras atenţia cetăţeanul.

Citit 3758 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2014 22:18

14 comentarii

 • postat de costi
  Luni, 24 Februarie 2014 21:40
  5.13.206.***
  @George, bai taranoiule daca ti-a stat masina in ger, du-te cu ea la farmacia Catena.
  0
  5
  Raportează
 • postat de mama lui
  Luni, 24 Februarie 2014 19:57
  5.13.161.***
  vreau si eu un garaj peste a lui George(handicapatul) . Auzi ii sta masina in frig si ploaie si raceste .Dute cu ia la medicul tau de fam. iti place garajul ala atat de mult ca te-ai culca in el ,dar nu ai loc de gunoaiele stranse in el .
  Esti un egoist cu ochelari si nu vezi masinile parcate pe scuarul cu trandafiri .(unele la vanzare)
  0
  6
  Raportează
 • postat de IORGA
  Luni, 24 Februarie 2014 17:52
  5.13.180.***
  LA PROIECTE .,VAD CA TOTI CE NE CONDUC SUNT BUNI. LA FAPTE...,NIMENI. DOAR VORBE ,VORBE SI IAR VORBE. AU TRECUT DEJA DOI ANI DE MANDAT SI NU SE PREA CUNOASTE NIMIC PRIN GALATIUL ASTA ( IN AFARA DE STR . OTELARILOR SI PARCUL VIVA ). ATAT. PROBABIL SE ASTEAPTA 2016 SA NI SE CEARA UN VOT SA......" CONTINUAM PROIECTELE' IMPREUNA.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Faleza
  Luni, 24 Februarie 2014 16:55
  5.13.152.***
  Asa si...totul se potriveste perfect in peisaj,in acest cartier locuit de taranoi-combinisti care fac gratar sub balcon!
  6
  2
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 24 Februarie 2014 16:04
  89.136.65.***
  Astia care comwentati si sustinewti demolarea garajelor sunt sigur ca nu aveti o masina. Daca ati avea nu cred ca vpar conveni sa lasati masina afara in ploaie si ger sa rugineasca. Handicaptilor.
  15
  3
  Raportează
 • postat de Ala fara datorii
  Luni, 24 Februarie 2014 15:52
  5.13.209.***
  Daramati garajele si faceti parcari mari, ca sa multumiti majoritatea populatiei. Daca vreti sa ii multumiti pe toti, adaugati sub parcarile noi construite, un demisol cu sute de spatii de depozitare, de 5-6 mp, care sa poata sa fie inchiriate, pentru depozitarea lopetilor, rotilor de schimb, etc.

  Dar garajele, trebuiesc daramate ... Nu vrea nimeni sa moara si capra vecinului, dragi posesori de garaje, insa in contextul in care masinile blocheaza noaptea chiar si intrarile in scari de bloc, cred ca trebuie sa fiti realisti, ca "proprietatea" sub forma garajului, in mediul urban, e exclusa - in special in zona turnurilor de 8 - 10 etaje.
  2
  12
  Raportează
 • postat de costi
  Luni, 24 Februarie 2014 14:55
  89.121.153.***
  Astia cu garaje vorbesc prostii. Stiu o parcare facuta acum 2-3 ani in Micro 39 si lumea este extrem de multumita de ea. De altfel e plina cu masini, dovada ca chiar era nevoie de ea. Si nu a costat decat un buldozer care sa intinda niste zgura de la combinat, si cateva galeti de vopsea. Cu bani foarte putini se poate face loc pentru toata lumea in Galati.
  Nu inteleg ambitia asta prosteasca a primarului de a face ori parcari de lux etajate, ori nimic. Vrem locuri de parcare simple, adica niste zgura nivelata si un dreptunghi de vopsea alba...ca oricum e mai bine decat sa te bati cu altii pentru un colt de trotuar.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Rau
  Luni, 24 Februarie 2014 14:43
  2.36.57.***
  Masini parcate pe solul public fara asigurarea obligatorie RCA ar trebui confiscate ,parca asa zice legea.Sa vezi curatenie si locuri de parcare in Galati daca se aplica legea.
  3
  8
  Raportează
 • postat de cetatean
  Luni, 24 Februarie 2014 11:16
  89.136.0.***
  De acord cu nr %-teasca-!Locatia propusa ete buna!Nu deranjeaza pe nimeni si este de bun simt.In Cluj locatia este la 15 Km de centru pe soseaua Oradea si nimeni nu e deranjat.Tot vorbind de Cluj,aici s-au daramat garajele si s-au facut parcuri sau locuri de joaca,dar s-au construit si 4 parcari etajate.Bineinteles nu pe vremea lui Boc.Poate citeste si primarul nostru opiniile si nu le lasa pe mana purtatorilor de cuvint!!!!
  8
  7
  Raportează
 • postat de teasca
  Luni, 24 Februarie 2014 10:40
  83.103.186.***
  propunere: de ce sa extindeti Talciocul vechi pentru autoturismele sh care se vor a fi vandute, nu este mai simplu sa se creeze o locatie noua pentru un astfel de parking auto? Iar locatia cea mai indicata ar fi parcarea din spatele Pietei din Badalan! Comunitatea nu ar mai suferi de la gazele tevilor de esapament emanate la turatia motoarelor, loc este suficient de mare in zona amintita, si mai mult comertul cu autoturisme sh ar aduce bani la bugetul local prin introducerea unei taxe de parking, modice, pe perioada expunerii autoturismului, platibila la momentul vanzarii acestuia, catre un operator agreat de Primarie!?
  2
  7
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 24 Februarie 2014 09:16
  213.218.53.***
  1. ar trebui amendati de urgenta toti cei care opresc pe banda

  2. in momentul cand vor sa intre in talcioc cu autoturismul, si fac stanga, asteapta banda cealalta, si se blocheaza practic tot traficul !
  In concluzie:
  - TREBUIE MUTATA INTRAREA TALCIOCULUI DIN locatia existenta, SPRE SENSUL GIRATORIU !!!
  - si intrarea sa aiba OBLIGATORIU - doua benzi, intrare si iesire, astfel incat daca unul da sa iasa cu autoturismul din talcioc sa nu blocheze practic circulatia, pentru altul care asteapta sa intre
  1
  12
  Raportează
 • postat de Drumul de centura blocat
  Luni, 24 Februarie 2014 08:31
  5.13.204.***
  Amenda pentru cei care lasa masinile la vanzare in afara talciocului ! Sambata si duminica drumul de centura este blocat de masini oprite haotic .Amenzi = civilizatie !
  2
  22
  Raportează
 • postat de mariusica
  Luni, 24 Februarie 2014 08:10
  89.122.189.***
  locuitor2
  .. asa e, puneti dracu o poza de sambata sau dumica, cred ca poza asta este din 1900 (toamna).
  este adevarat ca sunt cateva parcari mari si nemarcate, dar garajele clar trebuie date jos.
  nu as avea nici o problema cu garajele daca ar fi folosite ca si garaje, DAR
  unii au niste hangare pt avioane nu garaje+ca sunt loc de "pomana porcului".
  pt d-l care spune ca este loc pt parcari: unde zda matii este loc? pe spatiul verde? gatii ma.tii de ordinar.
  Multumesc!
  4
  18
  Raportează
 • postat de locuitor din zona
  Luni, 24 Februarie 2014 03:09
  5.13.201.***
  Fotografiati in zilele de sambata si duminica, atunci e adevaratul haos. Cat despre garajele celor din zona, sunt in fapt magazii cu de toate, loc de picnic, numai garaj nu....asa ca , jos cu ele si modernizati zona!
  3
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.