REPORTAJ/ Micro 39 C, sufocat de comerţul cu maşini second hand (GALERIE FOTO)

REPORTAJ/ Micro 39 C, sufocat de comerţul cu maşini second hand (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zeci de maşini lăsate în preajma Talciocului încurcă circulaţia automobilelor pe Centură * Existenţa Talciocului în cartierul Micro 39 C aduce, potrivit locuitorilor, haosul comerţului sub geamurile lor * Primăria are în plan extinderea şi modernizarea Târgului


Tot Galaţiul este sufocat de maşinile care sunt parcate pe marginile străzilor, dar şi pe trotuare. Cartierul Micro 39 C are o problemă în plus – Talciocul, un magnet pentru zeci, sute de persoane care îşi lasă parcate, zi şi noapte, maşinile pentru a fi date spre vânzare, în afara acestuia, sub geamurile oamenilor şi pe marginea Şoselei de Centură. Locurile de parcare, destinate proprietarilor de automobile care au domiciliul în zonă, sunt astfel confiscate de cei care vor să îşi vândă maşina. Totodată, încurcă şi traficul firesc al celor care sunt doar în trecere pe şosea.

Haos comerţului începe din stradă

Mai mult de atât, sâmbăta şi duminica, locuitorii cartierului Micro 39 C sunt exasperaţi de puhoiul de oameni care vin să viziteze „Târgul Auto şi Diverse”, care nu sunt întotdeauna şi cei mai educaţi. Haosul comerţului cu maşini începe din stradă, din buza blocurilor, iar în weekend numărul maşinilor parcate pe stradă şi în împrejurimi creşte. Comerţul se desfăşoară pe marginea străzilor, dar şi în intersecţie. Oamenii fac sesizări de ani de zile ca Talciocul să fie mutat în afara oraşului, undeva unde să nu deranjeze pe nimeni. Unul dintre locuitorii cartierului a făcut chiar o petiţie on-line, din 2009, petiţia a trecut neobservată. A strâns 43 de semnături, ultima fiind din 2012. „Întrucât în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 06,00-12,30 a.m., pe lângă Talciocul din micro 39 C, aflat în interiorul oraşului, se adună o mare de oameni fără bun simţ, care îşi parchează maşinile cu anunţuri de vânzare chiar sub geamurile noastre, îşi pornesc motoarele şi fac o gălăgie infernală, solicităm: Mutaţi Talciocul! Interziceţi parcarea maşinilor sub geamurile noastre, chiar în stradă!!! Mutaţi Talciocul în afara oraşului! Ne-am săturat! Legea 60/1991 nu se respectă. Poliţia stă degeaba. Vrem sâmbete şi duminici liniştite!!!”, arată petiţia.

Primăria a primit cereri pentru extinderea acestuia

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Emanuela Turcu, Talciocul are, în acest moment, o poziţionare bună, pentru că nu este în centrul oraşului, ci în afara acestuia. Ba mai mult, Târgul urmează a fi extins şi modernizat. "Am primit cereri să extindem Târgul şi orarul de funcţionare şi în timpul săptămânii. Avem în plan extinderea şi modernizarea acestuia, pentru ca întreg comerţul cu maşini second - hand şi piese auto să se desfăşoare acolo. Astfel se va evită parcarea maşinilor date spre vânzare pe domeniul public. Primăria intenţionează să le ofere întreprinzătorilor din zona "La Popescu" posibilitatea de a-şi continua activitatea în Talcioc, care se va transforma într-o zonă specială pentru acest tip de comerţ", ne-a spus purtătorul de cuvânt. În ceea ce priveşte haosul comerţului din afara Talciocului, purtătorul de cuvânt a comentat: "ADP-ul ar trebui să blocheze roţile autovehiculelor parcate pe spaţiu public, iar Poliţia locală ar trebui să amendeze proprietarii acestora".

„Nu vrem să ni se dărâme garajele”

Cetăţenii care au venit, joi, la întâlnirea cu echipa cotidianului „Viaţa liberă”, sunt nemulţumiţi că primarul a început campania de demolare a garajelor, chiar dacă, potrivit acestora, sunt destule spaţii unde s-ar putea construi locuri de parcare. Mai mult de atât, spun oamenii, Primăria ar trebui să aibă mai multă grijă de actualele locuri de parcare, pentru că în acest moment fiecare îşi staţionează automobilele cum vrea. „Aţi înnebunit lumea cu demolarea garajelor. Dar pe cei care au garaje îi întreabă cineva dacă vor să le fie demolate garajele? Cei care nu au garaj sunt invidioşi, să moară şi capra vecinului. Dacă îmi strică garajul, duc lopeţi, târnăcop, le duc pe toate la Primărie. Sunt locuri unde s-ar putea amenaja parcări, numai că nu se fac”, ne-a spus supărat domnul Petrică.

În Micro 39, terenurile stau pârloagă

De aceeaşi părere cu domnul Petrică este şi alt cetăţean, potrivit căruia locuri numai bune pentru construirea parcărilor sunt o sumedenie în Micro 39 C, numai că Primăria pare să nu le vadă. „Vor să îmi dărâme garajul. Pentru ce să îmi dărâme garajul?! L-a făcut Marius Stan? Cum prinde omul un locuşor, gata, vrea să îl distrugă. Sunt atâtea locuri pe aici care stau pârloagă. Ar fi locuri”, ne-a spus domnul Ion (foto 2).

Primăria nu are grijă de actualele parcări

Potrivit domnului Petrică, nu garajele sunt problema, ci proasta gestionare a parcărilor existente deja, unde oamenii îşi staţionează de multe ori maşinile pe câte două locuri. „Este o parcare mare, aici în Micro 39, dar nu sunt trasate nişte linii care delimiteze spaţiile de parcare. Acum fiecare parchează maşina cum vor. Cred că încap 200 de maşini, să vină să traseze”, a mai atras atenţia cetăţeanul.

Citit 3887 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2014 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.