La Duminica Înfricoşătoarei judecăţi/ 90 de parohii - “mâna întinsă a lui Hristos” în comunitate
Foto: Foto: Arhiva ADJ

La Duminica Înfricoşătoarei judecăţi/ 90 de parohii - “mâna întinsă a lui Hristos” în comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, asemeni întregii Patriarhii a Bisericii Ortodoxe Române - cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos - au fost organizate acţiuni filantropice pentru ajutorarea celor mai defavorizate categorii sociale. Preoţii şi creştinii au întins o mână creştinească familiilor cu venituri mici, bunicilor singuri şi neajutoraţi sau asistaţilor din aşezămintele sociale ale eparhiei. Au fost vizitaţi şi întăriţi în suferinţa lor şi bolnavii din spitalele judeţelor Galaţi şi Brăila, precum şi deţinuţii din penitenciarele gălăţene şi brăilene.

În Duminica lăsatului sec de carne - cum se mai numeşte Duminica Înfricoşătoarei judecăţi - creştinii din 90 de parohii din judeţele Eparhiei noastre au bucurat câteva mii de necăjiţi. “Au fost oferite obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte de igienă personală. De lângă darurile pentru trup, nu au lipsit darurile pentru suflet, în ideea că ˝nu numai cu pâine se va hrăni omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu˝. Bolnavii au primit iconiţe, cărţi de rugăciune sau cu vieţile sfinţilor”, ne spune părintele Gabriel Molocea, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Liturghia de după gratii

În Duminica Înfricoşătoarei judecăţi la Penitenciarul de maximă siguranţă Galaţi s-a ţinut o liturghie după gratii, în Capela Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, care a avut darul să ridice la cele înalte gândurile, faptele, speranţa şi credinţa celor privaţi de libertate. Rugăciunea a fost prelungită cu darurile trimise de creştinii şi preoţii de la bisericile: Sfântul Ioan Botezătorul, Sfinta Ecaterina, Sfinţii Gheorghe şi Modest şi “Pogorârea Duhului Sfânt”.

Un alt loc în care mila creştinească şi-a făcut simţită prezenţa a fost Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfinţii Doctori fără de Arginţi Chir şi Ioan” din municipiul Galaţi. Aici, 100 de copii aflaţi temporar în suferinţă şi-au îndulcit durerile cu ceva dulciuri şi rugăciuni către îngerul păzitor.

Astfel de acţiuni vor mai fi organizate în următoarea perioadă, pentru că de luni, 3 martie, am intrat în Postul Mare, perioadă care presupune, pe lângă postul de alimente, de gânduri rele, de fapte reprobabile şi fapta bună, creştinească faţă de cei în nevoi.

Citit 856 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2014 14:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.