Peste 1.000 de suflete de la Asociaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş" au nevoie de sprijinul nostru

Peste 1.000 de suflete de la Asociaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş" au nevoie de sprijinul nostru
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Peste 900 de câini şi 100 de pisici primesc zilnic îngrijire în adăpostul Fundaţiei “Ajutaţi-l pe Lăbuş”


Corina Grigore este cea care a înfiinţat padocul în urmă cu şapte ani. De atunci, spaţiul s-a mărit de la un an la altul, odată ce tot mai multe animale au fost salvate de voluntarii fundaţiei. "Am început în 2007, atunci când am avut grijă de o căţeluşă care tocmai făcuse pui. Am început apoi să adun câini răniţi în accidente de maşină, bătuţi de oameni, bătrâni sau cu diverse handicapuri. În scurt timp, a apărut problema spaţiului, astfel încât am hotărât să cumpăr terenul pe care se află acum adăpostul. Totul a crescut de la sine, din moment ce am găsit tot mai multe animale ce trebuiau salvate”, povesteşte Corina Grigore.

Când intri pentru prima oară în padocul fundaţiei eşti asurzit de hărmălaia stârnită de cele peste 900 de guri. Este modul lor sincer de a-ţi ura bun-venit. Te întrebi, totuşi, cum se poate lucra peste zece ore pe zi într-un astfel de spaţiu fără a-ţi pierzi minţile. La fel cum se întâmplă cu majoritatea lucrurilor, însă, este doar o chestiune de obişnuinţă. “Eu nici nu mai aud zgomotul produs de lătrături. Dacă se întâmplă să fiu plecată, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp, îmi lipseşte atmosfera de aici. Îi pot recunoaşte oricând pe fiecare dintre cei 900 de câini. Fiecăruia îi ştiu povestea şi personalitatea. Aşa îi şi grupez în cuşti, pentru că ar fi o adevărată cruzime să pui câini foarte diferiţi ca temperament într-un spaţiu comun”, mai spune Corina Grigore.

Dincolo de bucuria de a avea grijă de peste 1.000 de suflete, este uriaşa responsabilitate care simţi că te apasă. Trebuie hrană, apă şi medicamente. De asemenea, e nevoie de multă răbdare să faci curat în fiecare cuşcă. “Muncesc zilnic, de la 8 dimineaţa până la 6 seara. În realitate, însă, o astfel de muncă nu se încheie niciodată. Am alături de mine nouă voluntari, care vin zi de zi. În weekend, ni se mai alătură şi alte persoane dornice să ajute. Pentru că adăpostul este autorizat, putem prelua de la agenţii economici alimentele sau resturile de alimente care nu mai pot fi valorificate. Transportăm apoi totul la padoc şi gătim înainte de a le da să mănânce. Câinii preferă oricând mâncarea gătită de noi aici, în locul “boabelor” din comerţ”, adaugă proprietara adăpostului.

Pentru ca gălăţenii să afle că un astfel de loc există, câţiva dintre voluntarii fundaţiei organizează cu regularitate campanii de informare pe strada Brăilei, în faţa Complexului “Potcoava de Aur”. În ciuda devotamentului celor implicaţi, greutăţi încă există. Iubitorii de câini, dar şi persoanele care pur şi simplu nu vor să mai vadă animale chinuite, pot redirecţiona 2 la sută din impozitul pe venit către Fundaţia “Ajutaţi-l pe Lăbuş”. Formularul tip poate fi descărcat de pe pagina de internet www.help-labus.ro. Asociaţia este foarte activă şi pe Facebook, pe contul Help Labus. Puteţi lua parte, de asemenea, la munca de voluntariat. Dacă doriţi să aflaţi informaţii suplimentare o puteţi suna chiar pe Corina Grigore, la numerele de telefon 0724 305 053 (reţeaua Vodafone) sau 0751 024 562 (reţeaua Orange).

(MATERIAL PUBLICITAR)

Citit 6121 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2014 16:47